Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Στο φεστιβάλ κρασιού στη Βουδαπέστη 4 ελληνικά οινοποιεία

Tέσσερα ελληνικά οινοποιεία συμμετείχαν στο διεθνές φεστιβάλ κρασιού στη Βουδαπέστη (7-10 Σεπτεμβρίου), που συγκεντρώνει περί τους 40.000 επισκέπτες.

Σύμφωνα με το Γραφείο της Ελληνικής Πρεσβείας στη Βουδαπέστη, τα ελληνικά οινοποιεία που συμμετείχαν φέτος στο εν λόγω φεστιβάλ που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Κάστρο της Βουδαπέστης ήταν τα ακόλουθα: Οινοποιία Νίκου Λαζαρίδη, Κτήμα Σεμέλη, Κτήμα Κυρ-γιάννη και Κτήμα Σιγάλα.

Σημειώνεται από το Γραφείο ΟΕΥ ότι το περίπτερο με τις ελληνικές εταιρείες είχε ιδιαίτερα μεγάλη επισκεψιμότητα (περί τα 1.800 άτομα) κυρίως από Ούγγρους ιδιώτες που είχαν πρόσφατα ταξιδέψει στην Ελλάδα, οι οποίοι ήθελαν να δοκιμάσουν όλες τις διαθέσιμες ποικιλίες κρασιών και να ενημερωθούν για αυτές, γεγονός που αναδεικνύει τις ευοίωνες προοπτικές των συγκεκριμένων προϊόντων.

Παρά το σχετικά μικρό μέγεθος της ουγγρικής αγοράς αλλά και του μεγάλου ανταγωνισμού από τα εγχώρια οινοποιεία, οι προοπτικές για τα επώνυμα ελληνικά κρασιά μεσοπρόθεσμα είναι θετικές. Απαραίτητη προϋπόθεση για την πετυχημένη τοποθέτηση των επωνύμων ελληνικών κρασιών είναι η ανεύρεση του κατάλληλου συνεργάτη (εισαγωγέα-διανομέα), που θα έχει τις απαραίτητες επαφές ώστε να μπορεί να τα διαθέτει σε μεγάλες κάβες, σε υπεραγορές που διαθέτουν πέρα από τα συνηθισμένα, και πιο ιδιαίτερα κρασιά για πιο «απαιτητικούς» καταναλωτές καθώς και σε επιλεγμένα εστιατόρια και ξενοδοχεία.

Στη διάρκεια του τετραήμερου φεστιβάλ συμμετείχαν εκτός από τις ουγγρικές οινοποιητικές εταιρείες και εταιρείες από την Νότιο Αμερική (Βραζιλία, Αργεντινή, Χιλή και Ουρουγουάη) ως τιμώμενες χώρες καθώς και εταιρείες από Γαλλία, Ιταλία και Αυστρία, ενώ το οινόφιλο κοινό και οι εμπορικοί επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν περίπου 5000 διαφορετικά είδη κρασιού.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μια πρωτοποριακή μελέτη από πανεπιστήμια της Καλιφόρνιας αποκαλύπτει πως ο εμποτισμός τυριών με κρασί μπορεί να μεταμορφώσει όχι μόνο τη γεύση τους αλλά και...

REPORTS

Το δελτίο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημερώνει ότι το αμπέλι βρίσκεται στο στάδιο ωρίμανσης και συγκομιδής, κυρίως για τις πρώιμες επιτραπέζιες ποικιλίες....

REPORTS

Στην περιοχή Charente της νοτιοδυτικής Γαλλίας, ένας αμπελουργός πήρε τη δύσκολη απόφαση να ξεριζώσει μέρος του αμπελώνα του, προκειμένου να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες...

REPORTS

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα από ασθένειες ή τις καιρικές συνθήκες και με τον τρύγο να διεξάγεται την ενδεδειγμένη περίοδο «ρίχνει αυλαία», η εξαιρετική, όπως χαρακτηρίζεται,...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

REPORTS

Μια ακόμη διεθνής διάκριση για τον Ενιαίο Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Σάμου, καθώς δύο από τα πιο εμβληματικά παλαιωμένα γλυκά κρασιά του, το Samos Anthemis 2019...

REPORTS

Οι φόβοι για την απαγόρευση της μέτριας κατανάλωσης κρασιού υποχωρούν: το προσχέδιο του ΠΟΥ, που παρουσιάστηκε στον ΟΗΕ παρουσιάζει ένα ψήφισμα για το αλκοόλ...

REPORTS

Η τεχνητή νοημοσύνη κάνει πλέον αισθητή την παρουσία της στους ιταλικούς αμπελώνες, παίζοντας κεντρικό ρόλο στον τρύγο του 2025 στις Tenute del Cerro.