Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Στο φεστιβάλ κρασιού στη Βουδαπέστη 4 ελληνικά οινοποιεία

Tέσσερα ελληνικά οινοποιεία συμμετείχαν στο διεθνές φεστιβάλ κρασιού στη Βουδαπέστη (7-10 Σεπτεμβρίου), που συγκεντρώνει περί τους 40.000 επισκέπτες.

Σύμφωνα με το Γραφείο της Ελληνικής Πρεσβείας στη Βουδαπέστη, τα ελληνικά οινοποιεία που συμμετείχαν φέτος στο εν λόγω φεστιβάλ που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Κάστρο της Βουδαπέστης ήταν τα ακόλουθα: Οινοποιία Νίκου Λαζαρίδη, Κτήμα Σεμέλη, Κτήμα Κυρ-γιάννη και Κτήμα Σιγάλα.

Σημειώνεται από το Γραφείο ΟΕΥ ότι το περίπτερο με τις ελληνικές εταιρείες είχε ιδιαίτερα μεγάλη επισκεψιμότητα (περί τα 1.800 άτομα) κυρίως από Ούγγρους ιδιώτες που είχαν πρόσφατα ταξιδέψει στην Ελλάδα, οι οποίοι ήθελαν να δοκιμάσουν όλες τις διαθέσιμες ποικιλίες κρασιών και να ενημερωθούν για αυτές, γεγονός που αναδεικνύει τις ευοίωνες προοπτικές των συγκεκριμένων προϊόντων.

Παρά το σχετικά μικρό μέγεθος της ουγγρικής αγοράς αλλά και του μεγάλου ανταγωνισμού από τα εγχώρια οινοποιεία, οι προοπτικές για τα επώνυμα ελληνικά κρασιά μεσοπρόθεσμα είναι θετικές. Απαραίτητη προϋπόθεση για την πετυχημένη τοποθέτηση των επωνύμων ελληνικών κρασιών είναι η ανεύρεση του κατάλληλου συνεργάτη (εισαγωγέα-διανομέα), που θα έχει τις απαραίτητες επαφές ώστε να μπορεί να τα διαθέτει σε μεγάλες κάβες, σε υπεραγορές που διαθέτουν πέρα από τα συνηθισμένα, και πιο ιδιαίτερα κρασιά για πιο «απαιτητικούς» καταναλωτές καθώς και σε επιλεγμένα εστιατόρια και ξενοδοχεία.

Στη διάρκεια του τετραήμερου φεστιβάλ συμμετείχαν εκτός από τις ουγγρικές οινοποιητικές εταιρείες και εταιρείες από την Νότιο Αμερική (Βραζιλία, Αργεντινή, Χιλή και Ουρουγουάη) ως τιμώμενες χώρες καθώς και εταιρείες από Γαλλία, Ιταλία και Αυστρία, ενώ το οινόφιλο κοινό και οι εμπορικοί επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν περίπου 5000 διαφορετικά είδη κρασιού.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τα Ελληνικά Οινοποιεία Α.Ε., ο Όμιλος που συνενώνει μερικά από τα σημαντικότερα και ιστορικότερα ονόματα του ελληνικού κρασιού καθώς και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό...

REPORTS

Η κυκλοφορία νέων ποικιλιών μπορεί να είναι επιτυχημένη ή άστοχη, ενώ τα διακυβεύματα ύπαρξης για την βιομηχανία οίνου λόγω της κλιματικής αλλαγής πολλά λέει...

REPORTS

H υποβολή των δηλώσεων συγκομιδής για την αμπελοοινική περίοδο 2025-2026 γίνεται μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «Δήλωση Συγκομιδής Αμπελουργικών Προϊόντων» στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπ.Α.Α.Τ....

REPORTS

H υποβολή των δηλώσεων συγκομιδής για την αμπελοοινική περίοδο 2025-2026 γίνεται μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «Δήλωση Συγκομιδής Αμπελουργικών Προϊόντων» στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπ.Α.Α.Τ....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Δέκα χρόνια μετά την θεμελίωση της ιδέας, η έκδοση θεσμός The Top50 του Wine Trails επιστρέφει πιο ώριμη και φιλόδοξη από ποτέ. Με ανανεωμένη...

REPORTS

Η οινοποιός Θεοδώρα Ρούβαλη τιμήθηκε με το ευρωπαϊκό βραβείο Iter Vitis, πιστοποιημένο από το Συμβούλιο της Ευρώπης, στην κατηγορία «Νέα Οινοποιός που επενδύει στη...

REPORTS

Σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον podcast του drink business τον περασμένο μήνα, o Aυστριακός οινοποιός Lenz Maria Moser μίλησε ανοιχτά για τις δυνατότητες του λευκού...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ευκολόπιοτη και σύνθετη, φιλική αλλά και «ψαγμένη» η Μαλαγουζιά δεν περνά ποτέ απαρατήρητη. Με προτάσεις που προέρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας, όταν μπαίνει...