Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στην Central Wine Fair το ραντεβού 46 οινοπαραγωγών τριών αμπελουργικών ζωνών

Έρχεται με ρεκόρ συμμετοχών και 46 οινοπαραγωγούς από την Αττική, τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα!

Η καθιερωμένη ετήσια συνάντηση των παραγωγών της Αττικής, της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, η αγαπημένη σε οινόφιλους και επαγγελματίες, Central Wine Fair, έρχεται τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental. Με στόχο της να συστήσει στους επισκέπτες της τρία εντυπωσιακά terroir που συνιστούν την «καρδιά» της ηπειρωτικής Ελλάδας, οι συμμετοχές σε παραγωγούς έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Σαράντα έξι οινοποιοί δίνουν ραντεβού στην Αθήνα για να παρουσιάσουν τα κρασιά τους, τα αμπελοτόπια τους, και να αναδείξουν τους τοπικούς θησαυρούς των τριών αμπελουργικών ζωνών. Ανάμεσα τους τα εμβληματικά οινοποιεία των τριών σπουδαίων αμπελουργικών ζωνών αλλά και πολλοί νέοι ανερχόμενοι οινοποιοί που έρχονται να τονίσουν με τη σειρά τους την συνεχή εξέλιξη που σημειώνεται.

Η έκθεση θα πλαισιωθεί από ένα μοναδικό masterclass, με εισηγητή τον πρώτο Έλληνα Master Sommelier και έναν από τους μόλις 275 στον κόσμο, Ελευθέριο Χανιαλίδη MS. Με τίτλο «5 ποικιλίες – διαφορετικές οπτικές» ο Κος Χανιαλίδης θα αναδείξει όλες τις πτυχές αλλά και την ποικιλομορφία που χαρακτηρίζει τους αμπελώνες της Αττικής, της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας.

Λεπτομέρειες εκδήλωσης:

Ημερομηνία: 11 Δεκεμβρίου 2023

Τόπος διεξαγωγής: Ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental

Τα highlights της Central Wine Fair 2023:

  • Ποικιλομορφία: Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ευρεία γκάμα κρασιών, καθένα από τα οποία αποθεώνει τα μοναδικά χαρακτηριστικά της Αττικής, της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας.
  • Η επαφή με τους Παραγωγούς: 46 οινοποιοί και οι συνεργάτες τους θα βρίσκονται στην έκθεση, δίνοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν, να μάθουν και να εκτιμήσουν όλα εκείνα τα στοιχεία που φέρνουν στο ποτήρι τους τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της δουλειάς των Ελλήνων οινοπαραγωγών.
  • Το ρεκόρ συμμετοχών: Ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, η φετινή έκθεση αποτελεί την μεγαλύτερη μέχρι τώρα συνύπαρξη παραγωγών από τις τρεις περιοχές και είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσει όχι μόνο για τους αριθμούς της αλλά και για την ποιότητα των κρασιών που θα συναντήσετε.
  • Δικτύωση και εορταστική διάθεση: Η Central Wine Fair είναι ένας κόμβος δικτύωσης για επαγγελματίες του κλάδου, λάτρεις του κρασιού ή νεοεισερχόμενους στον μαγικό του κόσμο. Είναι μια ευκαιρία να μοιραστούμε γνώσεις και να γιορτάσουμε τον πλούτο του ελληνικού αμπελώνα λίγο πριν τις γιορτές.

Εισιτήρια και εγγραφές: Τα εισιτήρια για την Central Wine Fair 2023 είναι διαθέσιμα για αγορά μέσω του more.gr (by viva). Το εισιτήριο στοιχίζει 12€ και το Φοιτητικό 8€. Προαγορά 8€. https://www.more.com/happenings/central-wine-fair-202/ Η έκπτωση Early bird ισχύει έως τις 8 Δεκεμβρίου, προσφέροντας την ευκαιρία να εξασφαλίσετε σε προνομιακή τιμή τη θέση σας σε αυτή την οινική εκδήλωση.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η οινοβιομηχανία της ΕΕ ζητά από την νέα Κομισιόν μια τολμηρή και ανοικτή εμπορική πολιτική για τόνωση των εξαγωγών στις διεθνές αγορές.

REPORTS

Η Gambero Rosso, ένας από τους πιο διάσημους οδηγούς κρασιού της Ιταλίας, αναγνωρισμένος για τις έγκυρες κριτικές και αξιολογήσεις των ιταλικών κρασιών, έχει ανακηρύξει...

REPORTS

Πάντα λιγότερο κρασί. Η νέα προς τα κάτω αναθεώρηση της πρόβλεψης συγκομιδής για το 2024, αντανακλά αποδόσεις χαμηλών όγκων. Η αποτίμηση αυτής της μικρής...

REPORTS

Για δεύτερη φορά, το Πανεπιστήμιο του Tokaj διοργανώνει το συνέδριο Tokaj Wine Congress από τις 27 έως τις 30 Οκτωβρίου στο Sárospatak (βορειοανατολική Ουγγαρία)...

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...

REPORTS

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και, αναμφίβολα, σημαντικότατη συμβολή στη διεθνή της αναγνώριση διαδραματίζει ο γαστρονομικός και οινικός της πλούτος.

REPORTS

Αναρωτιέται ο μέσος καταναλωτής τι μπορεί να κάνει ένα κρασί, που πρώτη ύλη του είναι το σταφύλι, να μην είναι «vegan». Κι όμως... Δεν...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα οινοποιείο απόλυτα λειτουργικό και επισκέψιμο, που έχει επιλέξει το δρόμο της μεθοδικής και σκληρής δουλειάς είναι το είναι το Κτήμα Νικολάου στη Νεμέα,...