Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Σε τροχιά πλήρους μεταμόρφωσης, μία νέα εποχή για την Οινοποιία Μαλαματίνα με 128 χρόνια ιστορίας

Τα τελευταία δύο χρόνια η Οινοποιία Μαλαµατίνα υπό την καθοδήγηση του Όµιλου MANTIS διανύει την αναγέννησή της. Μια νέα εποχή έχει ξεκινήσει για την Οινοποιία µε τα 128 χρόνια παρουσίας, µε όραµα την πλήρη αξιοποίηση του δυναµικού της. Νέες οινικές προτάσεις κερδίζουν σηµαντικά βραβεία και υπόσχονται να γίνουν διαχρονικές επιλογές ακολουθώντας το παράδειγµα της αγαπηµένης όλων, ρετσίνας Μαλαµατίνα.

Στηρίζει τους Έλληνες αµπελουργούς

Η Οινοποιία Μαλαµατίνα εκσυγχρονίζεται συνεχώς σε εξοπλισµό, υιοθετεί νέα πιστοποιητικά ποιότητας διεθνούς αναγνώρισης, ενσωµατώνει νέες τεχνολογίες και προηγµένα συστήµατα ελέγχου σε όλα τα οινοποιεία της.  Στηρίζει παραδοσιακά τους τοπικούς Έλληνες αµπελούργους από τη Θήβα, την Ασωπία, τον Φάρο, την Πελοπόννησο και τη Βόρεια Ελλάδα, εξασφαλίζοντας την ποιότητα και ενισχύοντας την τοπική οικονοµία. Με αταλάντευτη προσήλωση στην ποιότητα και µε σεβασµό στο φυσικό περιβάλλον, τα κρασιά της παράγονται από εκλεκτές ελληνικές ποικιλίες, µε τις πιο σύγχρονες τεχνικές οινοποίησης,  που διασφαλίζουν ένα εξαιρετικό γευστικό αποτέλεσµα.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 38 του Winetrails

Το brand 2303 REZINE µε δύο εκλεκτές ετικέτες

Το όραµα της νέας εποχής προσωποποιείται µε τη «2303 REZINE», καθώς η  Οινοποιία Μαλαµατίνα εξελίσσει το brand της κλασικής Μαλαµατίνας και προσφέρει µετά από 128 χρόνια στο οινόφιλο κοινό δύο εκλεκτές Ρετσίνες περιορισµένης ποσότητας.

Το όνοµα αυτό είναι εµπνευσµένο από τον αστεροειδή «2303 ΡΕΤΣΙΝΑ», τον οποίο ανακάλυψε και βάφτισε εν έτει 1982 ο Ελβετός αστροφυσικός Paul Wild, που ήταν λάτρης και ο ίδιος της κλασικής Ρετσίνας.

 

2303 Reziné Rosé

Ζύμωση σε τσιμεντένιες δεξαμενές ωοειδούς σχήματος και παραμονή στις οινολάσπες για τρεις μήνες. Μια Ρετσίνα με λαμπερό ροζ τριανταφυλλί χρώμα και κομψά αρώματα δυόσμου της φρέσκιας ρητίνης πεύκου. Τα φρουτώδη και φυτικά αρώματα σε συνδυασμό με τη δροσιστική οξύτητα χαρίζουν ένα τελείωμα με φινέτσα και ελκυστικότητα, ενώ οι πολύ διακριτικές νότες μαστίχας και δενδρολίβανου ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό λάτρη του καλού, αυθεντικού, κρασιού.

2303 Reziné White Wild Ferment

Αυθόρμητη ζύμωση μέσα σε τσιμεντένιες δεξαμενές ωοειδούς σχήματος και παραμονή σε οινολάσπες για τρεις μήνες. Με φωτεινό χρυσαφί χρώμα συνθέτει πρωτογενή χαρακτηριστικά με νότες ανθικότητας και βοτανικότητας και αρώματα ευκάλυπτου, μέντας, ώριμων εσπεριδοειδών, δεντρολίβανου και λεμονανθού. Στο στόμα, η οξύτητά της τονίζει με μαεστρία τα πλούσια αρώματα φρούτων και βοτάνων, προσφέροντας μια γεμάτη και δομημένη επίγευση.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Ρετσίνα Μαλαματίνα, σύμβολο παράδοσης και αυθεντικότητας για δεκαετίες, έρχεται στο Σήμερα πιο φρέσκια και σύγχρονη από ποτέ, παρουσιάζοντας τη νέα της εταιρική ταυτότητα....

REPORTS

Η Οινοποιία Μαλαματίνα, έδωσε δυναμικό «παρών» στην 30η έκθεση ProWein – International Trade Fair Wines and Spirits, στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, αναδεικνύοντας την ιστορία,...

REPORTS

Νέες διεθνείς διακρίσεις σημείωσαν η Ρετσίνα Μαλαματίνα και τα προϊόντα της Οινοποιίας σε διαγωνισμούς μεγάλου κύρους και αναγνωρισιμότητας, αναδεικνύοντας την υψηλή ποιότητα των κρασιών...

REPORTS

Η Οινοποιία Μαλαματίνα, ανανεώνει την εταιρική της εικόνα και με νέο λογότυπο περνάει, μία ιστορία 129 χρόνων, σε μία Νέα Εποχή.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες θα πουν την Τρίτη 12 Νοεμβρίου το «ύστατο χαίρε» στον Γιάννη Μπουτάρη, που πέθανε σε ηλικία 82 χρόνων το βράδυ...

REPORTS

Εξεπλάγησαν ευχάριστα οι 15 Γερμανοί σομελιέ και επαγγελματίες του οίνου από την δυναμικότητα και την ποικιλομορφία των terroir της Πελοποννήσου, καθώς μέσα από τις...

REPORTS

Η επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών έχει φέρει σε εγρήγορση τη γαλλική οινοβιομηχανία, υπενθυμίζοντας με ανησυχία τις επιπτώσεις του λεγόμενου...

REPORTS

Γιατί ευνοούνται οι αμπελουργικές ζώνες Αμυνταίου και Μαντινείας, έναντι της Σαντορίνης; Υπερέχουν οι γηγενείς ποικιλίες, σε σχέση με τις ξενικές; Πώς επηρεάζει η πρωίμιση...