Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

«Σαββατιανό Μάτσα 2019» Η νέα ετικέτα του κτήματος Μάτσα

Μια νέα ετικέτα έρχεται να προστεθεί στην προϊοντική γκάμα του κτήματος Μάτσα που κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά οίνου.

Η ιστορία της ποικιλίας Σαββατιανό είναι άρρηκτα συνδεδεμένη τόσο με την εταιρία «Καμπάς» που το 1935 δημιουργεί το πρώτο ελληνικό κρασί παλαίωσης από την ομώνυμη ποικιλία, όσο και με τη Ρωξάνη Μάτσα, που κληρονόμησε και καλλιεργεί σήμερα τα παραδοσιακά αμπελοτόπια της οικογένειας Καμπά στην Κάντζα. Η Ρωξάνη Μάτσα, απόγονος του Ανδρέα Καμπά, γνωστή για το σπουδαίο έργο της στην εξέλιξη του Αττικού αμπελώνα και τη διάδοση του οινικού πολιτισμού, υπήρξε από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της ποικιλίας. Σήμερα, σε συνεργασία με τη δυνατή επιστημονική ομάδα της οινοποιίας Μπουτάρη και την εφαρμογή σύγχρονων οινολογικών αντιλήψεων, παρουσιάζουν ένα μοντέρνο κρασί, ένα “vin de plaisir” (κρασί της απόλαυσης ) όπως χαρακτηριστικά το αποκαλεί η Ρωξάνη.


Το Σαββατιανό Μάτσα 2019 είναι ένας οίνος από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας που χαρακτηρίζεται από το κομψό άρωμα εσπεριδοειδών, την τραγανή οξύτητα, την εξαιρετική ισορροπία και τη μακρά αρωματική επίγευση. Ένα ακόμα κρασί υψηλής ποιότητας η οποία χαρακτηρίζει όλη την προϊοντική γκάμα του κτήματος Μάτσα (Μαλαγουζιά Μάτσα, οίνοι χωρίς θειώδη). Το Σαββατιανό Μάτσα 2019 κυκλοφορεί κάτω από την «ομπρέλα» ενός νέου λογοτύπου που έχει δημιουργηθεί ειδικά για το Κτήμα Μάτσα, διατηρώντας και τονίζοντας τα στοιχεία του ενετικού θυρεού της οικογένειας Μάτσα, αναδεικνύοντας έτσι περισσότερο την ιστορικότητα του κτήματος και την υπογραφή της δημιουργού του. Το κτήμα Μάτσα έχει συνολική έκταση 122 στρέμματα τα οποία μοιράζονται οι ποικιλίες Σαββατιανό, Μαλαγουζιά, Ροδίτης και Syrah. Το κύριο χαρακτηριστικό του οικοσυστήματος είναι το περίφημο «Αττικό» κλίμα. Θερμό και ξηρό με μαλακούς χειμώνες και υψηλές θερμοκρασίες, στο οποίο προσαρμόστηκε άριστα το Σαββατιανό γι’ αυτό και κυριάρχησε εδώ και αιώνες στους παραδοσιακούς αμπελώνες της περιοχής. Αναζητήστε το Σαββατιανό Μάτσα 2019 σε επιλεγμένες κάβες και τελικά σημεία.
ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ ΜΑΤΣΑ
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΟΔΕΙΑΣ 2019

  • Εμφάνιση: Λαμπερό, λευκοκίτρινο χρώμα
  • Άρωμα: Διακριτικό φρέσκο άρωμα όπου κυριαρχούν φρουτώδεις χαρακτήρες όπως μήλο, lime και αχλάδι σε συνδυασμό με λεπτές νότες από μέντα και βιολέτα.
  • Γεύση: Δροσερή, υφάλμυρη γεύση με μέτριο σώμα, ευχάριστη οξύτητα, εξαιρετική ισορροπία και μακρά αρωματική επίγευση.
  • Αρμονία γεύσεων: Ταιριάζει άριστα με παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, οστρακοείδη και ψαρικά, λαδερά, επιλεγμένα τυριά
  • Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 10-12°C
  • Οινοποίηση: Οινοποίηση σταφυλιών της ποικιλίας Σαββατιανό από πρέμνα ηλικίας 28 ετών από το φημισμένο Κτήμα Ρωξάνης Μάτσα στην Κάντζα Αττικής. Συνδυασμός γευστικής δοκιμής ραγών και αναλυτικών δεδομένων για προσδιορισμό του χρόνου του τρυγητού. Χειρωνακτικός τρυγητός στις χαμηλότερες δυνατές θερμοκρασίες της ημέρας. Ελαφρά ψύξη των σταφυλιών σε ψυκτικό θάλαμο. Διαλογή κατά την διάρκεια παραλαβής. Τυπική λευκή οινοποίηση με μικρή προζυμωτική εκχύλιση. Αλκοολική ζύμωση σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες με χρήση επιλεγμένων στελεχών ζυμομυκήτων. Ωρίμανση του οίνου σε δεξαμενή με ανάδευση των λεπτών λασπών μετά το τέλος της ζύμωσης μέχρι και την εμφιάλωση.

Σχετικά Άρθρα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στο τελευταίο βαγόνι της αναγέννησης του ελληνικού κρασιού ανέβηκε η Κρήτη και χρειάστηκε να κυλήσει πολύ κρασί και να γράψει πολλά χιλιόμετρα σε διαδρόμους...

REPORTS

Η δημοφιλής πρωταγωνίστρια του Sex and the City, Sarah Jessica Parker, προσθέτει ένα νέο rosé στην γκάμα των ετικετών Invivo X.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

«Σκεφτείτε τις πολύ ωραίες φωτογραφίες στο Instagram που απεικονίζουν κρασί και από κάτω διαβάζεις τι εξαιρετικό είναι, αλλά κάπως τελικά αυτή η επικοινωνία μένει...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Απαλλάσονται από την ποινή αποκλεισµού δύο ετών από το πρόγραµµα Αναδιάρθρωσης Αµπελώνων όσοι αποχώρησαν από τη δράση φέτος, σύµφωνα µε σχέδιο απόφασης που έχει...

Διαβάστε επίσης

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Κατά τα μέσα του περασμένου Αυγούστου, εντοπίστηκαν προσβολές από το έντομο Cryptoblabes gnidiella (Lepidoptera, Pyralidae) σε αμπελώνες της Καλής Βρύσης, έντομο το οποίο δεν...

REPORTS

Πληθώρα νέων τεχνολογιών που αναμένεται να καθορίσουν το μέλλον της αμπελουργίας είδαμε στην φετινή Vinitech-Sifel, που πραγματοποιήθηκε στο Μπορντό το τριήμερο 26-28 Νοεμβρίου. Οι...

REPORTS

Γιατί ευνοούνται οι αμπελουργικές ζώνες Αμυνταίου και Μαντινείας, έναντι της Σαντορίνης; Υπερέχουν οι γηγενείς ποικιλίες, σε σχέση με τις ξενικές; Πώς επηρεάζει η πρωίμιση...

REPORTS

Την αναβίωση της παράδοσης στην σύγχρονη οινοπαραγωγή φέρνουν οι limited edition ετικέτες του κτήματος Μέγα Σπήλαιο, Heritage of Mega Spileo Estate, Assyrtiko 2023 και...