Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ραντεβού για νέο κύκλο συνεργασίας ΣΕΟ με σχολή οίνου Βουργουνδίας

Με πλήρη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 31 Μαΐου ο τρίτος κύκλος της αποκλειστικής συνεργασίας του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου με την «Burgundy School of Wine & Spirits Business» που εδρεύει στη Dijon και έχει στόχο να βοηθήσει μικρές και μεσαίες δυναμικές οινοποιητικές μονάδες, μέλη του Συνδέσμου, να διεισδύσουν με επιτυχία σε αγορές του εξωτερικού.

Για μία χρονιά ακόμα υπό την καθοδήγηση του κ. Chris McIndoe, συμβούλου με διεθνή εμπειρία και μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού της Σχολής, 25 σπουδαστές του προγράμματος ΜΒΑ από 13 διαφορετικές χώρες (Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Καναδάς, Κίνα, Γαλλία, Τουρκία, Ισλανδία, Ινδία, Μεξικό , Ρωσία, Ταιβάν, Βιετνάμ ) ταξίδεψαν στη Θεσσαλία αυτή τη φορά, για να παρουσιάσουν την πολύμηνη μελέτη των έμπειρων σπουδαστών (οι περισσότεροι έχουν πολλά χρόνια επαγγελματικής πορείας στον χώρο) που εξέτασαν σε ομάδες τις ιδιαιτερότητες και τη δυναμική του οινοποιείου Καραμήτρου από την περιοχή  Μεσενικόλα Καρδίτσας, από τον Τύρναβο του Κτήματος Ζαφειράκη και του Συνεταιρισμού Τυρνάβου (μέλους της ΕΝΟΑΘΕ, Περιφερειακής Οργάνωσης του Σ.Ε.Ο.) και από τη Νάουσα του Κτήματος Διαμαντάκου.

Ακόμη, σε συνεργασία με την Ένωση Αποσταγματοποιών Αμπελοοινικών Προϊόντων Ελλάδας (ΕΝΑΠΑΠΕ ) και τον Σύνδεσμο Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων & Αλκοολούχων Ποτών (ΣΕΑΟΠ), συνδεδεμένα μέλη του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, για πρώτη φορά μία από τις ομάδες ασχολήθηκε αποκλειστικά, μελέτησε και παρουσίασε τα  αποτελέσματα της μελέτης της για τα ελληνικά αποστάγματα.

Στο τέλος των παρουσιάσεων, η κάθε ομάδα παρέδωσε στους εκπροσώπους των οινοποιείων και του κλάδου της αποσταγματοποιίας  πολυσέλιδη εμπιστευτική μελέτη με συγκεκριμένες προτάσεις  και αναλύσεις δεδομένων από τις διεθνείς αγορές.

Ο ακαδημαϊκός υπεύθυνος του προγράμματος Chris McIndoe υπογράμμισε την αξία της πολυετούς ήδη συνεργασίας μεταξύ της Burgundy School of Wine & Spirits Business και του Σ.Ε.Ο. την οποία χαρακτήρισε απόλυτη προτεραιότητα της Σχολής αλλά και την ζέση με την οποία σπουδαστές και επιχειρήσεις συνεργάζονται στο πλαίσιο του προγράμματος, δίδοντας ήδη ραντεβού για την ερχόμενη χρονιά.

Ο Διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Αμπέλου και Οίνου της Καμπανίας (Champagne) καθηγητής Θεόδωρος Γεωργόπουλος εξέφρασε τη χαρά του που για μια ακόμα φορά η αμοιβαία εμπιστοσύνη των εμπλεκόμενων φορέων και ο ενθουσιασμός των σπουδαστών του ΜΒΑ, ήδη έμπειρων επαγγελματιών του χώρου συνεισφέρουν στην ακόμα μεγαλύτερη εξωστρέφεια του ελληνικού κρασιού.

Ο τρίτος κύκλος ολοκληρώθηκε με επισκέψεις των σπουδαστών σε οινοποιεία και αποσταγματοποιεία της Θεσσαλίας όπου είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κρασιά και αποστάγματα της περιοχής τα οποία συνόδευσαν με  τοπικά προϊόντα και εδέσματα.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Δυτική Μακεδονία περνά στο ευρωπαϊκό προσκήνιο, καθώς η Καστοριά φιλοξενεί την εναρκτήρια διεθνή συνδιάσκεψη του EnoGastroDEST, μιας σημαντικής πρωτοβουλίας για τον οινικό και...

REPORTS

Η συγκομιδή στην Καλιφόρνια του 2025 ανακοινώθηκε στο ύψος της περσινής: οι αρχές παρουσιάζουν μια προσωρινή εκτίμηση 3 εκατομμυρίων τόνων οινοποιήσιμων σταφυλιών, σε σύγκριση...

REPORTS

Οι κορυφαίες επιχειρήσεις οινοτουρισμού της Νότιας Αυστραλίας βραβεύτηκαν στα βραβεία Best Of Wine Tourism Awards 2026, που απονεμήθηκαν χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια...

REPORTS

Υπάρχουν διάφορες κλιματικές κατηγορίες που θα μπορούσε να ενταχθεί το κλίμα σε σχέση με την άμπελο. Για αρχή υπάρχουν τα ψυχρά κλίματα που είναι...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η Ιταλία ετοιμάζεται να ανακτήσει το 2025 την πρωτιά στην παγκόσμια παραγωγή κρασιού, σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις των Assoenologi, ISMEA και Unione Italiana...

REPORTS

Η European Wine Industry Association (AIVE) καλεί οινοποιεία και συνεταιρισμούς να αποφύγουν τις «πωλήσεις κάτω του κόστους» την τρέχουσα περίοδο τρύγου, προειδοποιώντας ότι τέτοιες...

REPORTS

Η γερμανική οινοποιία περνά μια από τις δυσκολότερες περιόδους της. Σύμφωνα με τη νέα πρωτοβουλία Zukunftsinitiative Deutscher Weinbau, που ίδρυσε τον Μάιο ο οινοποιός...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Η µετασυλλεκτική λίπανση, γνωστή και ως επικουρική θρέψη, αποκτά ολοένα και µεγαλύτερη σηµασία στη σύγχρονη διαχείριση των αµπελώνων. Αφορά την εφαρµογή θρεπτικών στοιχείων µετά...