Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Πάνω από 1.000 ετικέτες στο Cellier Wine Fair 2024 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

To Cellier Wine Fair, η πιο premium έκθεση οίνου και αποσταγμάτων, που διοργανώθηκε για 16η χρονιά από τις κάβες Cellier και από τη GENKA1877, άνοιξε τις πόρτες της την Κυριακή 4/2 στο Divani Caravel Hotel ενώ την Δευτέρα 5/2, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη, στη Γ’ Αποθήκη Λιμανιού.

Περίπου 5.000 επισκέπτες έζησαν την απόλυτη εμπειρία του Fine Tasting σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στην πιο premium έκθεση οίνου και αποσταγμάτων.  Μάλιστα, 4 ημέρες εκδηλώσεων, 55 εκθέτες, 25 διεθνείς εκθέτες, πάνω από 1.000 ετικέτες, 9 θεματικά masterclasses, 30 εκπρόσωποι οίκων του εξωτερικού και 5.000 επισκέπτες σε Αθήνα και σε Θεσσαλονίκη, κατατάσσουν το 16ο Cellier Wine Fair στην κορυφή της ιστορίας του θεσμού.

Το Cellier Wine Fair προσέφερε μοναδικές γευστικές εμπειρίες στους λάτρεις του κρασιού, των αποσταγμάτων και των delicatessen καθώς και στους επαγγελματίες του κλάδου. Ο ενθουσιασμός και το ενδιαφέρον του κόσμου κατέκλυσαν τις αίθουσες σε Αθήνα και σε Θεσσαλονίκη από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Τις εντυπώσεις του κοινού της Αθήνας, μεταξύ άλλων, έκλεψε το “Fine Wine & Spirits Lounge” ένα πολυτελές σαλόνι στο οποίο παρουσιάστηκαν premium και ultra-premium κρασιά και αποστάγματα συμπεριλαμβανομένων σπάνιων, εμβληματικών ετικετών, ενώ ο επισκέπτης μπορούσε παράλληλα να απολαύσει τον καφέ του και το φαγητό του στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Στο Fine Wine & Spirits Lounge έλαβε χώρα και το “Talisker Single Malt Scotch Whisky Oyster Ritual” όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γευτούν τους συνδυασμούς τριών διαφορετικών Talisker με τρείς διαφορετικές ποικιλίες στρειδιών.

Στα πλαίσια του Cellier Wine Fair πραγματοποιήθηκαν θεματικά master-classes διεθνούς κύρους. Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκαν έξι γευσιγνωσίες ενώ για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, οι εκπρόσωποι τριών από τα πιο θαυμαστά οινοποιεία στον κόσμο παρουσίασαν σπάνιες ετικέτες, μίλησαν για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και μοιράστηκαν με τους συμμετέχοντες τη συνταγή της επιτυχίας.

Το Cellier Wine Fair είναι ένα φεστιβάλ που εδραίωσε και συνεχίζει να εξελίσσει την κουλτούρα του fine tasting, όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στη Θεσσαλονίκη, ενώ διατηρεί αναλλοίωτη την αρχική του αποστολή, που δεν είναι άλλη από το να φέρει σε επαφή το ελληνικό κοινό με παραγωγούς, από την Ελλάδα και από τον υπόλοιπο κόσμο.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Οι νομοθέτες της Επιτροπής Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υποστήριξαν τα σχέδια για την επισήμανση του κρασιού ως «μειωμένης περιεκτικότητας σε αλκοόλ» αντί για «χαμηλή»...

REPORTS

Τέσσερα νοτιοαφρικανικά οινοποιεία απέσπασαν σημαντική διεθνή διάκριση, καθώς εντάχθηκαν στη διευρυμένη λίστα των World’s 50 Best Vineyards (θέσεις 51-100) για το 2025, επιβεβαιώνοντας τη...

REPORTS

H υποβολή των δηλώσεων συγκομιδής για την αμπελοοινική περίοδο 2025-2026 γίνεται μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «Δήλωση Συγκομιδής Αμπελουργικών Προϊόντων» στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπ.Α.Α.Τ....

REPORTS

H υποβολή των δηλώσεων συγκομιδής για την αμπελοοινική περίοδο 2025-2026 γίνεται μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «Δήλωση Συγκομιδής Αμπελουργικών Προϊόντων» στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπ.Α.Α.Τ....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Στην πιο ανεπτυγμένη μορφή θεματικού τουρισμού, πίσω μόνο μετά το κλασσικό μαζικό μοντέλο «ήλιος και θάλασσα» που φέρνει στην Ελλάδα, κάθε χρόνο, δεκάδες εκατομμύρια...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, τα επισκέψιμα οινοποιεία των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», συμμετέχουν και φέτος στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Οινοτουρισμού...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Ελλάδας συμμετέχουν στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Οινοτουρισμού την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, δίνοντας στους επισκέπτες τους την...

REPORTS

Α πό τη φύτευση και τη διαµόρφωση των γραµµών έως τη συγκοµιδή και τη διαχείριση των υπολειµµάτων, κάθε αµπελουργικό έχει πλέον το κατάλληλο µηχάνηµα....