Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο David Silva αφήνει το ποδόσφαιρο και γίνεται οινοποιός

Ο διάσημος ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι και της Ρεάλ Σοσιεδάδ, David Silva, αναγκάστηκε να αποσυρθεί από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο τον περασμένο μήνα λόγω τραυματισμού στο γόνατο, και πλέον αισθάνεται έτοιμος να αφοσιωθεί στο οινοποιείο του στην Γκραν Κανάρια.

Ο Silva διοχετεύει την ενέργειά του για να πετύχει το Bodegas Tamerán, ένα οινοποιείο και έναν αμπελώνα έξι εκταρίων που αγόρασε πριν από τέσσερα χρόνια στο νησί της πατρίδας του, τη Γκραν Κανάρια.

Πιο συγκεκριμένα, ο αμπελώνας του Silva βρίσκεται σε υψόμετρο 600-700 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας σε πλαγιές με νότιο προσανατολισμό με αμμώδη ηφαιστειακά εδάφη.

Τα κρασιά παρασκευάζονται σύμφωνα με πρακτικές βιολογικής γεωργίας, υπό την καθοδήγηση του οινοπαραγωγού Jonatan Garcia, ο οποίος είναι επίσης ιδιοκτήτης του οινοποιείου Suertes del Marques στην Τενερίφη.

Ο Garcia είπε ότι όταν ο ποδοσφαιριστής επικοινώνησε μαζί του, για την δημιουργία του οινοποιείου του, σκέφτηκε ότι ήταν φάρσα.

«Μου έστειλε ένα μήνυμα το 2019, όταν έπαιζε στη Σίτι», ανέφερε ο Garcia. «Μου έδωσε συγχαρητήρια για ένα από τα κρασιά μου που έπινε. Ήμουν τόσο σοκαρισμένος, σκέφτηκα ότι πρέπει να είναι ψεύτικος λογαριασμός. Αλλά μιλήσαμε και τότε ήταν που αναπτύχθηκε η φιλία μας και αρχίσαμε να συνεργαζόμαστε».

«Μπήκα στο κρασί μέσω του πρώην συμπαίκτη μου και καλού μου φίλου, Sisi, στη Βαλένθια», είπε ο Silva.

«Άρχισα να αγοράζω κρασιά από τη Μαδρίτη που μου έστελναν στο Μάντσεστερ. Μετά γνώρισα τον Jonatan και από εκείνη τη στιγμή ήταν σαν να έγινε το κλικ. Από εκείνη τη μέρα το μυαλό μου σκεφτόταν μόνο το πόσο καταπληκτικό είναι να ανακαλύπτεις τον κόσμο του κρασιού». Αγόρασα τον αμπελώνα πριν από τέσσερα χρόνια, αλλά τότε δεν είχα το κελάρι. Ήταν μόνο τα αμπέλια. Μετά χτίσαμε το κελάρι».

Σύμφωνα με τον Silva, βοήθησε στη συγκομιδή φέτος, μαζεύοντας σταφύλια στον αμπελώνα, που βρίσκεται στο San Bartolomé de Tirajana, στα νοτιοανατολικά της Γκραν Κανάρια.

Τέλος, τα κρασιά του Tamerán εισάγονται από την Indigo Wine στο Λονδίνο, η οποία λέει ότι το οινοποιείο στοχεύει να παράγει «αναζωογονητικά, ορυκτά κρασιά που μιλούν για το μοναδικό μικροκλίμα, τα ηφαιστειακά εδάφη και τα γηγενή σταφύλια του νησιού».

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Την τέταρτη ετήσια έκθεση της δημοσίευσε η πρωτοβουλία International Wineries for Climate Action (IWCA), στην οποία συμμετέχει μεταξύ κορυφαίων ονομάτων του χώρου και η...

REPORTS

Η Γερμανία μείωσε σημαντικά τις εισαγωγές κρασιού το πρώτο εξάμηνο του 2024, σύμφωνα με στοιχεία των γερμανικών τελωνείων, με εντονότερη μείωση της αξίας παρά...

REPORTS

Οι Αμερικανοί εισαγωγείς κρασιού, οι σομελιέ και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων προετοιμάζονται για την πιθανή επιστροφή των δασμών στο κρασί μετά τις προεδρικές εκλογές στις...

REPORTS

Παρά την μειωμένη παραγωγή, ελέω των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν φέτος τη Βουργουνδία, οι πωλήσεις οίνων με προέλευση την ξακουστή γαλλική περιοχή κινήθηκαν...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες θα πουν την Τρίτη 12 Νοεμβρίου το «ύστατο χαίρε» στον Γιάννη Μπουτάρη, που πέθανε σε ηλικία 82 χρόνων το βράδυ...

REPORTS

Εξεπλάγησαν ευχάριστα οι 15 Γερμανοί σομελιέ και επαγγελματίες του οίνου από την δυναμικότητα και την ποικιλομορφία των terroir της Πελοποννήσου, καθώς μέσα από τις...

REPORTS

Γιατί ευνοούνται οι αμπελουργικές ζώνες Αμυνταίου και Μαντινείας, έναντι της Σαντορίνης; Υπερέχουν οι γηγενείς ποικιλίες, σε σχέση με τις ξενικές; Πώς επηρεάζει η πρωίμιση...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί το συνέδριο με θέμα « Η άμπελος και ο οίνος στις Ελληνογαλλικές σχέσεις: 2600 έτη αμοιβαίων επιδράσεων» υπό...