Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο οίκος Taylor’s εγκαινιάζει το Very Very Old Tawny Port

Η Taylor’s ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Very Very Old Tawny Port (VVOP), της τελευταίας από μια σειρά περιορισμένων εκδόσεων πολύ λεπτών και σπάνιων Ports, η εμπειρία των οποίων είναι ένα «σπάνιο προνόμιο» σύμφωνα με την εταιρεία MD Adrian Bridge.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Αναμφίβολα, το χαρμάνι Taylor’s Very Very Old Tawny Port είναι ένα από τα παλαιότερα κρασιά που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα. Είναι φτιαγμένο από μια επιλογή από σπάνιες παρτίδες που έχουν ωριμάσει σε ξύλο στα κελάρια του Taylor, μερικές από τις οποίες συγκεντρώνονται πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Adrian Bridge, διευθύνων σύμβουλος της Taylor’s, δήλωσε σχετικά με την κυκλοφορία: «Από το θησαυροφυλάκιο του Taylor με πολύ παλιά αποθέματα βαρελιού, αυτό το VVOP επιβεβαιώνει τη θέση του Taylor ως ηγέτη στην παραγωγή των ωραιότερων βαρελιών Ports μεγάλης ηλικίας».

Και προσθέτει: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε με τους λάτρεις των Port σε όλο τον κόσμο αυτό το αριστούργημα παλαίωσης βαρελιού».

Παράλληλα, ο David Guimaraens, επικεφαλής οινοποιός της Taylor’s, πιστεύει ότι το νέο χαρμάνι «αντιπροσωπεύει την κληρονομιά της γνώσης των προγόνων που περνάει από τη μια γενιά στην άλλη. την ικανότητα της εξασκημένης ομάδας βαρελοποιών του Taylor, οι οποίοι κατασκεύαζαν τα βαρέλια και τα συντήρησαν όλα αυτά τα χρόνια. την τεχνογνωσία των δασκάλων των κελαριών, που φρόντισαν το κρασί κατά τη διάρκεια των δεκαετιών στο ξύλο. και την τέχνη των μπλέντερ, που έχουν δώσει στο VVOP την εξαιρετική του ισορροπία και φινέτσα.»

Το VVOP του Taylor θα παρουσιαστεί σε μια ειδική καράφα και μια κομψή πολυτελή ξύλινη θήκη. Μόνο 3.000 φιάλες έχουν παραχθεί και θα διατεθούν σε εξειδικευμένους λιανοπωλητές, έναντι 750 λιρών.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μία ομάδα Ουρουγουανών ερευνητών παρουσίασε πρόσφατα τα αποτελέσματα μιας εκτενούς μελέτης που διερευνά τη δυνατότητα μείωσης ή μερικής αντικατάστασης του διοξειδίου του θείου (SO₂)...

REPORTS

Μελέτη που διεξήγαγε η Danielle Gallina, από το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας (UBC) στο Οκάναγκαν, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Jonathan Cinnamon στα οινοποιεία...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η ιστορία δεν είναι μια ευθεία γραμμή. Είναι μια πορεία που χτίζεται με τον χρόνο, τις επιλογές και τη συνέπεια. Δεν επαναλαμβάνεται, αλλά εξελίσσεται....

REPORTS

Η αυστραλιανή οινοποιία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία από τις σοβαρότερες δοκιμασίες της τελευταίας εικοσαετίας, καθώς η υπερπαραγωγή, η υποχώρηση της κατανάλωσης και οι χρόνιες...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

VIDEOS

Υπάρχουν συνεντεύξεις που απλώς καταγράφουν λόγια και άλλες που ξετυλίγουν μια ολόκληρη διαδρομή ζωής. Η συζήτηση με τον Χρήστο Ζαφειράκη ανήκει ξεκάθαρα στη δεύτερη...

VIDEOS

Η κάμερα ανοίγει και το οινοποιείο δεν λειτουργεί απλώς ως χώρος, αλλά ως παρακαταθήκη. Ο Χρήστος Ζαφειράκης ανοίγει τις πόρτες του οινοποιείου του και...

REPORTS

Κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2025, η νέα γιορταστική έκδοση The Top 50 του Wine Trails, με πλούσια θεματολογία και βάθος αναζήτησης για...