Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο οίκος Taylor’s εγκαινιάζει το Very Very Old Tawny Port

Η Taylor’s ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Very Very Old Tawny Port (VVOP), της τελευταίας από μια σειρά περιορισμένων εκδόσεων πολύ λεπτών και σπάνιων Ports, η εμπειρία των οποίων είναι ένα «σπάνιο προνόμιο» σύμφωνα με την εταιρεία MD Adrian Bridge.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Αναμφίβολα, το χαρμάνι Taylor’s Very Very Old Tawny Port είναι ένα από τα παλαιότερα κρασιά που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα. Είναι φτιαγμένο από μια επιλογή από σπάνιες παρτίδες που έχουν ωριμάσει σε ξύλο στα κελάρια του Taylor, μερικές από τις οποίες συγκεντρώνονται πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Adrian Bridge, διευθύνων σύμβουλος της Taylor’s, δήλωσε σχετικά με την κυκλοφορία: «Από το θησαυροφυλάκιο του Taylor με πολύ παλιά αποθέματα βαρελιού, αυτό το VVOP επιβεβαιώνει τη θέση του Taylor ως ηγέτη στην παραγωγή των ωραιότερων βαρελιών Ports μεγάλης ηλικίας».

Και προσθέτει: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε με τους λάτρεις των Port σε όλο τον κόσμο αυτό το αριστούργημα παλαίωσης βαρελιού».

Παράλληλα, ο David Guimaraens, επικεφαλής οινοποιός της Taylor’s, πιστεύει ότι το νέο χαρμάνι «αντιπροσωπεύει την κληρονομιά της γνώσης των προγόνων που περνάει από τη μια γενιά στην άλλη. την ικανότητα της εξασκημένης ομάδας βαρελοποιών του Taylor, οι οποίοι κατασκεύαζαν τα βαρέλια και τα συντήρησαν όλα αυτά τα χρόνια. την τεχνογνωσία των δασκάλων των κελαριών, που φρόντισαν το κρασί κατά τη διάρκεια των δεκαετιών στο ξύλο. και την τέχνη των μπλέντερ, που έχουν δώσει στο VVOP την εξαιρετική του ισορροπία και φινέτσα.»

Το VVOP του Taylor θα παρουσιαστεί σε μια ειδική καράφα και μια κομψή πολυτελή ξύλινη θήκη. Μόνο 3.000 φιάλες έχουν παραχθεί και θα διατεθούν σε εξειδικευμένους λιανοπωλητές, έναντι 750 λιρών.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στους αμπελώνες της Ιταλίας εξελίσσεται μια αθόρυβη αλλά καθοριστική τεχνολογική επανάσταση. Ρομπότ, αισθητήρες και τεχνητή νοημοσύνη ενσωματώνονται ολοένα και περισσότερο στη σύγχρονη αμπελουργία: από...

REPORTS

Περίπου το 40% της ιταλικής οινοπαραγωγής, εκπροσωπούμενο από την Confcooperative Fedagripesca, ζητά έναν σαφή, μακροπρόθεσμο οδικό χάρτη που θα βασίζεται στην προώθηση, την καινοτομία...

REPORTS

Ο δημοσιογράφος Olivier Dauvers, μάστερ της πρόκλησης, ρίχνει αρκετές βόμβες στη βιομηχανία οίνου για να την ταρακουνήσει από την αδράνειά της και να την...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2025, στις 12.00 το μεσημέρι θα σηκώσει αυλαία η πιο αγαπημένη οινική εκδήλωση της χρονιάς. 

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ο έμπειρος οινοποιός που πάτησε πόδι στη Ζίτσα οραματίζεται να βάλει την γηγενή ποικιλία στο διεθνή οινικό χάρτη. Μετά τη Νάουσα και τη Ραψάνη,...

REPORTS

Επιδότηση ύψους 79,6 ευρώ το στρέµµα προβλέπει η 3η τροποποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ για τη διατήρηση του Αττικού Αµπελώνα και της γηγενής...

REPORTS

Με χρυσό βραβείο τιμήθηκαν και πάλι οι οινικές «ναυαρχίδες» του Συνεταιρισμού Σάμου, οι «ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ» και το «SAMOS VIN DOUX», στον πιο έγκυρο και...

REPORTS

Η γαλλική οινοποιία βιώνει μια κρίση που αγγίζει κάθε της επίπεδο, από τους αμπελουργούς έως τους προμηθευτές και τις υπηρεσίες που την πλαισιώνουν. Οι...