Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Οι τιμές στο εμπόριο για κρασί και αλκοολούχα αυξάνονται, με βάση νέα στοιχεία

Οι τιμές του κρασιού, του ουίσκι και του τζιν στις παμπ και τα εστιατόρια του Ηνωμένου Βασιλείου συνεχίζουν να αυξάνονται, παρά το γεγονός ότι ο συνολικός ρυθμός πληθωρισμού υποχώρησε ελαφρά το έτος έως τον Νοέμβριο δείχνουν τα τελευταία στατιστικά στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ONS).

Ακριβώς τη στιγμή που το Ηνωμένο Βασίλειο μπαίνει στο τέλος της περιόδου των Χριστουγεννιάτικων πάρτι, οι στατιστικές έχουν δείξει ότι οι τιμές του κρασιού, του ουίσκι και του τζιν έχουν αυξηθεί. Όλες οι τιμές αλκοόλ αυξήθηκαν σε παμπ, εστιατόρια και καφετέριες τον περασμένο μήνα, συμπεριλαμβανομένων των lager και bitter, και η τιμή μιας βραδινής εξόδου αυξάνεται με τον ταχύτερο ρυθμό της από το 1991.

Η πτώση των τιμών των καυσίμων κινητήρων συνέβαλε το μεγαλύτερο ποσό στην πτώση του δείκτη βασικών τιμών καταναλωτή (CPI), ένα μέτρο του πληθωρισμού.

Ο ΔΤΚ, συμπεριλαμβανομένου του κόστους στέγασης, αυξήθηκε κατά 5,4% το έτος έως τον Νοέμβριο και ο μεγαλύτερος συντελεστής σε αυτήν την άνοδο ήταν η αύξηση των τιμών του αλκοόλ σε παμπ, εστιατόρια και καφετέριες.

Η αύξηση είναι πιο σημαντική στο κρασί, το ουίσκι και το τζιν. Το ουίσκι σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο 7,8% τον μήνα Οκτώβριο έως Νοέμβριο, ενώ οι τιμές του τζιν, του κρασιού και της λάγκερ και του bitter αυξήθηκαν επίσης.

Οι αυξήσεις των τιμών από έτος σε έτος είναι ακόμη πιο έντονες. Ένα ποτήρι κρασί που κόστιζε 4,03 £ το 2021 τώρα κοστίζει 4,44 £, αύξηση 10,2%.

Η Kate Nicholls του UK Hospitality σχολίασε, «ενώ ο ονομαστικός ρυθμός πληθωρισμού έχει μειωθεί ελαφρώς, εξακολουθεί να ισχύει ότι οι επιχειρήσεις φιλοξενίας βλέπουν έντονο πληθωρισμό σε κάθε πτυχή των εργασιών τους».

Μάλιστα, ο καγκελάριος Jeremy Hunt ανέφερε ότι η μείωση του πληθωρισμού ήταν η πρώτη του προτεραιότητα.

«Ξέρω ότι είναι δύσκολο για πολλούς αυτή τη στιγμή, αλλά είναι ζωτικής σημασίας να λάβουμε τις σκληρές αποφάσεις που απαιτούνται για να αντιμετωπίσουμε τον πληθωρισμό τον ​​υπ’ αριθμόν ένα εχθρό που κάνει τους πάντες φτωχότερους. Εάν κάνουμε λάθος επιλογές τώρα, οι υψηλές τιμές θα επιμείνουν και θα παρατείνουν τον πόνο για εκατομμύρια».

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Καθώς το παγκόσμιο κλίμα συνεχίζει την ακανόνιστη μεταβολή του, οι αμπελώνες της Ελλάδας, που για πολύ καιρό ήταν ευλογημένοι με μεσογειακή αύρα και ηλιόλουστες...

REPORTS

Η Καμπανία υιοθετεί τώρα μια νέα ταυτότητα: αυτή ενός παγκόσμιας κλάσης, φιλόξενου οινικού προορισμού. Καθώς οι πόρτες των κελαριών ανοίγουν και οι πολυτελείς εμπειρίες...

REPORTS

Στη Βουργουνδία, μια από τις πιο διάσημες αμπελουργικές περιοχές της Γαλλίας, οι παραγωγοί έχουν ξεκινήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο για την επίτευξη ουδετερότητας ως προς...

REPORTS

Μετά από δυο ισχνές παραγωγικά χρονιές, οι προοπτικές για τη συγκομιδή του 2025, μετά την επέλαση του πρώτου κύματος του παγετού στις 19 προς...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ένα καυτό θέμα συζήτησης στις τάξεις των οινοπαραγωγών αυτή τη στιγμή, ιδιαίτερα εκείνων που είναι… αγκυροβολημένοι σε περιοχές παραγωγής κόκκινου οίνου, είναι οι προτιμήσεις...

REPORTS

Καθώς το παγκόσμιο κλίμα συνεχίζει την ακανόνιστη μεταβολή του, οι αμπελώνες της Ελλάδας, που για πολύ καιρό ήταν ευλογημένοι με μεσογειακή αύρα και ηλιόλουστες...

REPORTS

Η Καμπανία υιοθετεί τώρα μια νέα ταυτότητα: αυτή ενός παγκόσμιας κλάσης, φιλόξενου οινικού προορισμού. Καθώς οι πόρτες των κελαριών ανοίγουν και οι πολυτελείς εμπειρίες...

REPORTS

Σε μόλις 226 εκατ. εκατόλιτρα ανήλθε η παγκόσμια παραγωγή οίνου για το 2024 (-5% έναντι 2023), νούμερο το οποίο αντιστοιχεί στην χαμηλότερη τιμή της...