Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Οι τιμές στο εμπόριο για κρασί και αλκοολούχα αυξάνονται, με βάση νέα στοιχεία

Οι τιμές του κρασιού, του ουίσκι και του τζιν στις παμπ και τα εστιατόρια του Ηνωμένου Βασιλείου συνεχίζουν να αυξάνονται, παρά το γεγονός ότι ο συνολικός ρυθμός πληθωρισμού υποχώρησε ελαφρά το έτος έως τον Νοέμβριο δείχνουν τα τελευταία στατιστικά στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ONS).

Ακριβώς τη στιγμή που το Ηνωμένο Βασίλειο μπαίνει στο τέλος της περιόδου των Χριστουγεννιάτικων πάρτι, οι στατιστικές έχουν δείξει ότι οι τιμές του κρασιού, του ουίσκι και του τζιν έχουν αυξηθεί. Όλες οι τιμές αλκοόλ αυξήθηκαν σε παμπ, εστιατόρια και καφετέριες τον περασμένο μήνα, συμπεριλαμβανομένων των lager και bitter, και η τιμή μιας βραδινής εξόδου αυξάνεται με τον ταχύτερο ρυθμό της από το 1991.

Η πτώση των τιμών των καυσίμων κινητήρων συνέβαλε το μεγαλύτερο ποσό στην πτώση του δείκτη βασικών τιμών καταναλωτή (CPI), ένα μέτρο του πληθωρισμού.

Ο ΔΤΚ, συμπεριλαμβανομένου του κόστους στέγασης, αυξήθηκε κατά 5,4% το έτος έως τον Νοέμβριο και ο μεγαλύτερος συντελεστής σε αυτήν την άνοδο ήταν η αύξηση των τιμών του αλκοόλ σε παμπ, εστιατόρια και καφετέριες.

Η αύξηση είναι πιο σημαντική στο κρασί, το ουίσκι και το τζιν. Το ουίσκι σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο 7,8% τον μήνα Οκτώβριο έως Νοέμβριο, ενώ οι τιμές του τζιν, του κρασιού και της λάγκερ και του bitter αυξήθηκαν επίσης.

Οι αυξήσεις των τιμών από έτος σε έτος είναι ακόμη πιο έντονες. Ένα ποτήρι κρασί που κόστιζε 4,03 £ το 2021 τώρα κοστίζει 4,44 £, αύξηση 10,2%.

Η Kate Nicholls του UK Hospitality σχολίασε, «ενώ ο ονομαστικός ρυθμός πληθωρισμού έχει μειωθεί ελαφρώς, εξακολουθεί να ισχύει ότι οι επιχειρήσεις φιλοξενίας βλέπουν έντονο πληθωρισμό σε κάθε πτυχή των εργασιών τους».

Μάλιστα, ο καγκελάριος Jeremy Hunt ανέφερε ότι η μείωση του πληθωρισμού ήταν η πρώτη του προτεραιότητα.

«Ξέρω ότι είναι δύσκολο για πολλούς αυτή τη στιγμή, αλλά είναι ζωτικής σημασίας να λάβουμε τις σκληρές αποφάσεις που απαιτούνται για να αντιμετωπίσουμε τον πληθωρισμό τον ​​υπ’ αριθμόν ένα εχθρό που κάνει τους πάντες φτωχότερους. Εάν κάνουμε λάθος επιλογές τώρα, οι υψηλές τιμές θα επιμείνουν και θα παρατείνουν τον πόνο για εκατομμύρια».

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τα λαμπερά Μοσχάτα κρασιά του Συνεταιρισμού Σάμου ήταν οι πρωταγωνιστές μιας βραδιάς εμπνευσμένης από το ακριτικό νησί, σε ένα μοναδικό παιχνίδισμα γεύσεων που επιμελήθηκε...

REPORTS

Οι Βρυξέλλες προετοιμάζουν σχέδιο για την επόμενη φάση της εμπορικής συμφωνίας στην οποία κατέληξαν το καλοκαίρι με τις ΗΠΑ, με στόχο χαμηλότερους δασμούς σε...

REPORTS

Οι νομοθέτες της Επιτροπής Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υποστήριξαν τα σχέδια για την επισήμανση του κρασιού ως «μειωμένης περιεκτικότητας σε αλκοόλ» αντί για «χαμηλή»...

REPORTS

Τέσσερα νοτιοαφρικανικά οινοποιεία απέσπασαν σημαντική διεθνή διάκριση, καθώς εντάχθηκαν στη διευρυμένη λίστα των World’s 50 Best Vineyards (θέσεις 51-100) για το 2025, επιβεβαιώνοντας τη...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ο έμπειρος οινοποιός που πάτησε πόδι στη Ζίτσα οραματίζεται να βάλει την γηγενή ποικιλία στο διεθνή οινικό χάρτη. Μετά τη Νάουσα και τη Ραψάνη,...

REPORTS

Με χρυσό βραβείο τιμήθηκαν και πάλι οι οινικές «ναυαρχίδες» του Συνεταιρισμού Σάμου, οι «ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ» και το «SAMOS VIN DOUX», στον πιο έγκυρο και...

REPORTS

Επιδότηση ύψους 79,6 ευρώ το στρέµµα προβλέπει η 3η τροποποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ για τη διατήρηση του Αττικού Αµπελώνα και της γηγενής...

REPORTS

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, η Οινοποιία Ψαρούλη υποδέχθηκε επαγγελματίες του τουρισμού, ξενοδόχους, ξεναγούς, τουριστικά γραφεία και δημοσιογράφους...