Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Οι προσπάθειες της Ινδίας για την ένταξη της στον παγκόσμιο οινικό χάρτη

Η ανάπτυξη του ινδικού κρασιού συνεχίζεται χάρη σε μια ομάδα παραγωγών που έχουν υιοθετήσει μια σειρά από καινοτόμες προσεγγίσεις για να διασφαλίσουν ότι η Ινδία δεν θα παραμεληθεί ως χώρα οινοποίησης.

Επιμέλεια: Ζήσης Πανάγος

Η Ινδία αντιμετώπισε το μερίδιο των οπισθοδρομήσεων κατά την προσπάθειά της να φτιάξει κρασί, όχι μόνο λόγω της έλλειψης οινικών παραδόσεων, αλλά και των απαγορευτικών νόμων της, καθώς λόγω γενικών λαθών κατά την επικοινωνία για το κρασί σε περιβάλλον λιανικής πώλησης.

Ωστόσο, μία οινοποιητική εταιρεία, η Sula Vineyards στην Ινδία, με ιδρυτή τον Rajeev Samant, του οποίου οι αμπελώνες βρίσκονται στα τροπικά κλίματα του Nashik στη Μαχαράστρα, περιέγραψε πώς η επιμονή έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς. Ο ίδιος εξήγησε ότι: «Όταν ξεκινήσαμε το 1997 κανείς δεν ήξερε τι είναι κρασί. Όλα τα ποτοπωλεία στην Ινδία ονομάζονταν οινοπωλεία, έτσι οι άνθρωποι πίστευαν ότι το κρασί σημαίνει ποτό. Η Ινδία δεν είναι παραδοσιακά χώρα που καταναλώνει κρασιά, λόγω μιας παλαιότερης περιόδου απαγόρευσης και υψηλότερων τιμών, σε σύγκριση με οινοπνευματώδη ποτά όπως το ουίσκι και το κονιάκ που παρασκευάζονται στη χώρα».

Παράλληλα, ο Samant παρατήρησε πώς το «κλίμα της Ινδίας είναι μια πρόκληση και θα είναι πάντα», αλλά αποκάλυψε πώς το οινοποιείο του βρήκε έναν τρόπο να ξεπεράσει αυτό το ζήτημα και καλλιεργεί τα σταφύλια του κατά τη διάρκεια του χειμώνα και στη συνέχεια τα τρυγά πριν από το τέλος της χειμερινής περιόδου. Ομολογουμένως, η τελευταία τεχνολογία βοήθησε επίσης το οινοποιείο Sula στην πορεία, καθώς έγινε ο πρώτος ινδικός αμπελώνας που χρησιμοποίησε ανοξείδωτο ατσάλι ψυγείου για την αποθήκευση των κρασιών του.

Σύμφωνα με τον Samant: «Συνειδητοποίησα [ότι] για να φτιάξεις καλά εξωτικά κρασιά χρειάζεται ψυγείο. Είναι ακριβό, αλλά για εμάς φέρνει την ποιότητα που επιζητούμε». Το οινοποιείο Sula διαθέτει πλέον 1.000 άτομα προσωπικό και πωλήσεις του αγγίζουν περίπου τα 5 δισ. INR (62 εκατ. $) ετησίως και μόλις ξεκίνησε την πρώτη της πώληση μετοχών συγκεντρώνοντας σχεδόν 10 δισ. INR (121 εκατ. $).

Επί του παρόντος, φέρεται ότι υπάρχουν σχεδόν 110 οινοποιεία στην Ινδία, που παράγουν κρασιά και κρασιά από φρούτα, ωστόσο φημολογείται ότι η ινδική κυβέρνηση επιθυμεί να αυξήσει αυτόν τον αριθμό, καθώς υπάρχει υψηλός δασμός στο εισαγόμενο κρασί και η τοπική αγορά θα υποστήριζε την οικονομία . Ένα πράγμα που θέλει η Ινδία είναι στην πραγματικότητα η έλλειψη παραδόσεων, πράγμα που σημαίνει ότι η οινοποίηση μπορεί να πάρει μια κακή τροπή και οι οινοποιοί σήμερα μπορούν ουσιαστικά να γράψουν τους δικούς τους κανόνες για το πώς να παράγουν την καλύτερη ποιότητα.

Για παράδειγμα, ένα από τα μεγαλύτερα οινοποιεία της Ινδίας είναι το αποτέλεσμα μιας συνεργασίας μεταξύ τριών ομάδων αδερφών. Είδε τους Ιταλούς αδελφούς Alessio και Andrea Secci να ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους Arjun και Ranjit Mohite Patil της Maharashtra και τα αδέρφια Kapil και Gaurav Sekhri από το Δελχί να σχηματίζουν αυτό που είναι σήμερα γνωστό ως Fratelli Wines.

Ο ανώτερος διευθυντής μάρκετινγκ της Fratelli Wines, Jayanth Bharathi, εξήγησε: «Τα οινοποιεία στην Ινδία δεν τηρούν τους κανόνες ή τις παραδόσεις τόσο αυστηρά όσο οι παλαιότερες χώρες παραγωγής κρασιού. Αντίθετα, η Ινδία ακολουθεί το στυλ οινοποίησης του Νέου Κόσμου, το οποίο είναι πιο πειραματικό και τεχνολογικά προσανατολισμένο». Αυτός είναι ο λόγος που δεν φοβάται να προσφέρει κρασί σε κουτάκι, καθώς η ομάδα σκοπεύει να κάνει τα κρασιά του Fratelli «προσιτά και περιστασιακά».

Τέλος, ο Bharathi πρόσθεσε: «Με έναν ολοένα και πιο αστικό πληθυσμό, η κατανάλωση κρασιού γίνεται μέρος του πολιτιστικού γεγονότος και με καλής ποιότητας ινδικά κρασιά στην προσφορά, υπάρχει πολύ καλή ευκαιρία για την Ινδία να αφήσει ένα σημάδι στον παγκόσμιο οινικό χάρτη».

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η οινοβιομηχανία της ΕΕ ζητά από την νέα Κομισιόν μια τολμηρή και ανοικτή εμπορική πολιτική για τόνωση των εξαγωγών στις διεθνές αγορές.

REPORTS

Η Gambero Rosso, ένας από τους πιο διάσημους οδηγούς κρασιού της Ιταλίας, αναγνωρισμένος για τις έγκυρες κριτικές και αξιολογήσεις των ιταλικών κρασιών, έχει ανακηρύξει...

REPORTS

Πάντα λιγότερο κρασί. Η νέα προς τα κάτω αναθεώρηση της πρόβλεψης συγκομιδής για το 2024, αντανακλά αποδόσεις χαμηλών όγκων. Η αποτίμηση αυτής της μικρής...

REPORTS

Για δεύτερη φορά, το Πανεπιστήμιο του Tokaj διοργανώνει το συνέδριο Tokaj Wine Congress από τις 27 έως τις 30 Οκτωβρίου στο Sárospatak (βορειοανατολική Ουγγαρία)...

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...

REPORTS

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και, αναμφίβολα, σημαντικότατη συμβολή στη διεθνή της αναγνώριση διαδραματίζει ο γαστρονομικός και οινικός της πλούτος.

REPORTS

Αναρωτιέται ο μέσος καταναλωτής τι μπορεί να κάνει ένα κρασί, που πρώτη ύλη του είναι το σταφύλι, να μην είναι «vegan». Κι όμως... Δεν...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα οινοποιείο απόλυτα λειτουργικό και επισκέψιμο, που έχει επιλέξει το δρόμο της μεθοδικής και σκληρής δουλειάς είναι το είναι το Κτήμα Νικολάου στη Νεμέα,...