Ιδιαίτερα κερδισμένα είναι τα οινοποιεία στην νότια Αγγλία, και ειδικά στις κοιλάδες του Sussex και του Kent, με τους παραγωγούς να υποστηρίζουν πως το κρασί τους είναι της ίδιας ποιότητας με αυτά της γνωστής περιοχής Champagne και της νότιας Γαλλίας.
Η βιομηχανία του οίνου στην Αγγλία είναι πολύπαθη, ελέω του κλίματος της ευρωπαϊκής χώρας, με τις επενδύσεις συχνά να είναι συντηρητικές, όμως η αυξημένη σοδειά που έχουν φέρει οι υψηλές θερμοκρασίες, έχει δώσει μια πνοή αισιοδοξίας όχι μόνο στους αμπελουργούς, αλλά και στους επενδυτές, με αρκετά βλέμματα να στρέφονται στα μεγάλα οινοποιεία Chapel Down και Lord Ashcroft, τα οποία αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμα προς πώληση.
Την άνοδο της Αγγλίας στην παγκόσμια σκηνή μαρτυρά και το γεγονός πως, ενώ τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Αμπελιού και Κρασιού (OIV) δείχνουν μια πτώση της τάξεως του 9,6% στην παραγωγή του περσινού έτους, η Αγγλία σημείωσε ρεκόρ με 22 εκατομμύρια φιάλες, διπλασιάζοντας την αντίστοιχη δική της σε σχέση με λίγα μόλις χρόνια πριν.
Ο James Simmonds της UHY Hacker Young, αποδίδει την άνοδο του αγγλικού οίνου στην ανάγκη για εύρεση νέων περιοχών παραγωγής, με τις παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου, όπως η Γαλλία, να δοκιμάζονται από το ασταθές κλίμα, που έχει φέρει θερμότερους χειμώνες με ξαφνικούς παγετώνες που σκοτώνουν την παραγωγή.
Για να συνεχίσουν την ανοδική τους πορείας οι αμπελουργοί θέλουν να εκμεταλλευτούν και την τουριστική αίγλη του Αγγλικού νότου, αναζητώντας την συνεργασία με ξενοδοχεία και εστιατόρια.
Με πληροφορίες από thedrinksbusiness