Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Οι Άγγλοι οινοπαραγωγοί εκμεταλλεύονται τις αυξημένες θερμοκρασίες και βιώνουν ανάπτυξη

Παρότι η κλιματική αλλαγή έχει φέρει σημαντικές δυσκολίες στην παγκόσμια βιομηχανία κρασιού, οι Άγγλοι οινοπαραγωγοί φαίνεται να ευνοούνται από τις αυξημένες θερμοκρασίες και σημειώνουν σημαντική ανάπτυξη, με τον τζίρο των μεγάλων βρετανών οινοπαραγωγών να αυξάνεται κατά 15% σε σχέση με πέρυσι, συνεχίζοντας την ανοδική τάση της περασμένης δεκαετίας, όπως δείχνουν τα δεδομένα του ομίλου λογιστικών υπηρεσιών UHY Hacker Young.

Ιδιαίτερα κερδισμένα είναι τα οινοποιεία στην νότια Αγγλία, και ειδικά στις κοιλάδες του Sussex και του Kent, με τους παραγωγούς να υποστηρίζουν πως το κρασί τους είναι της ίδιας ποιότητας με αυτά της γνωστής περιοχής Champagne και της νότιας Γαλλίας.

Η βιομηχανία του οίνου στην Αγγλία είναι πολύπαθη, ελέω του κλίματος της ευρωπαϊκής χώρας, με τις επενδύσεις συχνά να είναι συντηρητικές, όμως η αυξημένη σοδειά που έχουν φέρει οι υψηλές θερμοκρασίες, έχει δώσει μια πνοή αισιοδοξίας όχι μόνο στους αμπελουργούς, αλλά και στους επενδυτές, με αρκετά βλέμματα να στρέφονται στα μεγάλα οινοποιεία Chapel Down και Lord Ashcroft, τα οποία αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμα προς πώληση.

Την άνοδο της Αγγλίας στην παγκόσμια σκηνή μαρτυρά και το γεγονός πως, ενώ τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Αμπελιού και Κρασιού (OIV) δείχνουν μια πτώση της τάξεως του 9,6% στην παραγωγή του περσινού έτους, η Αγγλία σημείωσε ρεκόρ με 22 εκατομμύρια φιάλες, διπλασιάζοντας την αντίστοιχη δική της σε σχέση με λίγα μόλις χρόνια πριν.

Ο James Simmonds της UHY Hacker Young, αποδίδει την άνοδο του αγγλικού οίνου στην ανάγκη για εύρεση νέων περιοχών παραγωγής, με τις παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου, όπως η Γαλλία, να δοκιμάζονται από το ασταθές κλίμα, που έχει φέρει θερμότερους χειμώνες με ξαφνικούς παγετώνες που σκοτώνουν την παραγωγή.

Για να συνεχίσουν την ανοδική τους πορείας οι αμπελουργοί θέλουν να εκμεταλλευτούν και την τουριστική αίγλη του Αγγλικού νότου, αναζητώντας την συνεργασία με ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Με πληροφορίες από thedrinksbusiness

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μια νέα μελέτη της FTI Consulting σκιαγραφεί μια ανησυχητική πραγματικότητα για τον νοτιοαφρικανικό αμπελώνα: μέσα σε μία δεκαετία, η χώρα χάνει καλλιεργήσιμη έκταση, οι...

REPORTS

Σε μια χρονική στιγμή όπου οι ισορροπίες της ευρωπαϊκής οινοπαραγωγής αλλάζουν, η απόφαση του Deutscher Weinbauverband (DWV) να ενταχθεί στη European Federation of Origin...

REPORTS

Το Chablis βρίσκεται στη δική του, εύθραυστη ισορροπία: μια ιστορική περιοχή που χτίστηκε πάνω στη φρεσκάδα του Chardonnay και την αυστηρή ορυκτότητά του, αλλά...

REPORTS

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ενέκριναν ένα πακέτο μέτρων για τον οίνο που παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση του παραγωγικού δυναμικού, την ενίσχυση της προώθησης...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Διευρύνουν σταθερά την παρουσία τους στον οινικό χάρτη της χώρας τα κρασιά της Κεντρικής Ελλάδας, τουλάχιστον όπως αυτά δίνουν τα τελευταία χρόνια το παρών...

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα ΒορΟινά των Χριστουγέννων έρχονται να αναδείξουν το αίσθημα της ανθρωπιάς και αλληλεγγύης και να μας θυμίσουν ότι οι γιορτές είναι για να μοιράζεσαι!...

REPORTS

Την κατάταξη των αιτούντων περιόδου 2025-2026 για επενδύσεις σε οινοποιεία ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με την διαδικασία των ενστάσεων να ξεκινά στις 26...