Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ετικέτες κρασιού πιάνουν τιμή ως ψηφιακά έργα τέχνης σε χρηματιστήρια κρυπτονομισμάτων

Μία πρωτότυπη τάση για την σύγχρονη ψηφιακή εποχή ακολουθεί μεταξύ άλλων και το Château Darius του Bordeaux που πουλά…ψηφιακές φιάλες!

Το γαλλικό οινοποιείο Château Darius πουλά ψηφιακές φιάλες από το Bordeaux στην ιστοσελίδα BakerySwap για 100 μάρκες, δηλαδή ένα είδος κρυπτονομίσματος που σήμερα έχει ισοδύναμη αξία 335 λίρες.

Ο Flavien Darius Pommier, ιδιοκτήτης του Château Darius, δήλωσε σε σχετική δημοσίευση “αποστολή και κίνητρό μου είναι να κάνω το κρασί μου δημοφιλές σε όλο τον κόσμο, αλλά και να το κάνω προσβάσιμο παντού”, προσθέτοντας ότι δέχεται πληρωμές στο Bitcoin.

“Τώρα ξεκινάμε νέα NFT με κάθε μία από τις εσοδείες μας και θα το κάνουμε σε κάθε συγκομιδή”, δήλωσε ο Pommier. Αποκάλυψε επίσης ότι το οινοποιείο θα έστελνε τυχαία τις πραγματικές φιάλες κρασιού σε ανθρώπους που αγόρασαν τα NFT.

Τι είναι το NFT;

Τα NFTs ή non-fungible tokens, είναι ψηφιακά «περιουσιακά στοιχεία» τα οποία μπορεί να αποτελούνται από  μία μεγάλη γκάμα από χειροπιαστά ή άυλα αντικείμενα.

Με άλλα λόγια, είναι μια μονάδα δεδομένων που λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο με τα πνευματικά δικαιώματα. Δηλαδή πιστοποιεί ότι ένα ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο είναι μοναδικό και, ως εκ τούτου, δεν είναι εναλλάξιμο.

Ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα της επένδυσης σε ψηφιακά «περιουσιακά στοιχεία» τέτοιου τύπου, είναι οι πληροφορίες που συνοδεύουν ένα NFT και το κάνουν να είναι μοναδικό και διακριτό από οποιοδήποτε άλλο, κάτι που βοηθά στην επαλήθευση του δημιουργού του και στον περιορισμό της πιθανότητας απάτης.

Ο οινόφιλος τώρα καλείται όχι μόνο, ως οινοσυλλέκτης, να αποθηκεύσει μια φιάλη στο κελάρι του σπιτιού του, αλλά να αποκτήσει με έναν τελείως καινοτόμο τρόπο τα “πνευματικά δικαιώματα” μιας φιάλης.

Με στοιχεία από thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Από τις 28 Απριλίου αναµένεται να ανοίξουν οι αιτήσεις για το πρόγραµµα αναδιάρθρωσης Αµπελώνων της περιόδου 2025-2026, σύµφωνα µε την υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 6587/Β’/2024)...

REPORTS

Στη Βουργουνδία, μια από τις πιο διάσημες αμπελουργικές περιοχές της Γαλλίας, οι παραγωγοί έχουν ξεκινήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο για την επίτευξη ουδετερότητας ως προς...

REPORTS

Μετά από δυο ισχνές παραγωγικά χρονιές, οι προοπτικές για τη συγκομιδή του 2025, μετά την επέλαση του πρώτου κύματος του παγετού στις 19 προς...

REPORTS

Καθώς η ζήτηση για λευκά κρασιά συνεχίζει να αυξάνεται στην Ασία και οι τιμές για τα κόκκινα κρασιά της Βουργουνδίας εκτοξεύονται, τα κρασιά του...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Στη Βουργουνδία, μια από τις πιο διάσημες αμπελουργικές περιοχές της Γαλλίας, οι παραγωγοί έχουν ξεκινήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο για την επίτευξη ουδετερότητας ως προς...

REPORTS

Από τις 28 Απριλίου αναµένεται να ανοίξουν οι αιτήσεις για το πρόγραµµα αναδιάρθρωσης Αµπελώνων της περιόδου 2025-2026, σύµφωνα µε την υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 6587/Β’/2024)...

REPORTS

Ο Χρήστος Τσιτσιρίγγος ανακηρύχθηκε Πρόεδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνδέσμου για τρίτη διαδοχική φορά, ενώ ο Απόστολος Καλμπούρης αποτελεί το νέο Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου...

REPORTS

Μετά από δυο ισχνές παραγωγικά χρονιές, οι προοπτικές για τη συγκομιδή του 2025, μετά την επέλαση του πρώτου κύματος του παγετού στις 19 προς...