Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Νέες δημιουργίες από τα κυκλαδονήσια κυκλοφορεί ο Στέλιος Μπουτάρης

Μέσα από μια καλοκαιρινή εξόρμηση του Στέλιου Μπουτάρη στην Πάρο και τη Νάξο, το περυσινό καλοκαίρι, ξεκίνησε άλλο ένα από τα πολλά του οινικά ταξίδια, κατά το οποίο σε πρώτη  φάση  βάλθηκαν ιδέες και στη συνέχεια έγιναν λευκές και ροζέ πράξεις, με το άρωμα πάντα του Αιγαίου  πελάγους.

Η εκδρομή που έκανε ο ίδιος και η σύντροφός του, οδήγησαν σε μια σειρά τριών νέων ετικετών, που όπως γράφει, μπορούν και να χαρακτηριστούν ως  «Τι γυρεύει ο βλάχος στα νησιά»,  εκ ων οποίων οι δύο είναι ήδη  στην αγορά, ενώ η Τρίτη ακόμη ωριμάζει στα βαρέλια του κτήματος.

Στα νησιά, ο κος Μπουτάρης, ανακάλυψε ενδιαφέροντα πρέμνα από Μονεμβασιά και Μαντηλαριά, ενώ εναύσματα δημιουργίας έδωσε κι ένα αμπελοτόπι Φωκιανού. Το τελευταίο, πρόκειται για μια ιδιαίτερη, ερυθρή ποικιλία, φυόμενη στο νησί της Νάξου, ενώ  τα κλήματα είναι της Καλλιόπης Βιτζηλαίου, στην Κανά. Την οινοποίηση έφερε εις πέρας ο οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης, που φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που εξελίσσει τη σχέση του με το Φωκιανό.

Κατόπιν, έχουμε μια Μονεμβασιά από την όμορφη Πάρο, από το αμπέλι του Αρσένη Λούκη στις Ασπριές του Αγίου Ανδρέα. Το κρασί αυτό, μετά το πέρας της ζύμωσης παραμένει με τις οινολάσπες για 8 μήνες, ενισχύοντας τα αρώματα και το χαρακτήρα της ποικιλίας.

Τέλος, νέα άφιξη στο εμπόριο θα είναι η επίσης παριανή Μαντηλαριά, που εξελίσσεται ακόμη, και προέρχεται από το αμπέλι του Κώστα Σαμαλτάνη στην περιοχή των Δαφνών.

Σύμφωνα με το Στέλιο Μπουτάρη, «ο πλούτος του Ελληνικού νησιωτικού αμπελώνα είναι αστείρευτος και τα επόμενα χρόνια θα προσπαθήσουμε να τον αναδείξουμε.»

Τις νέες ετικέτες μπορεί κανείς να τις βρει στο Wine Bar- και όχι μόνο- Warehouse, στο κέντρο της Αθήνας.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Από τις 28 Απριλίου αναµένεται να ανοίξουν οι αιτήσεις για το πρόγραµµα αναδιάρθρωσης Αµπελώνων της περιόδου 2025-2026, σύµφωνα µε την υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 6587/Β’/2024)...

REPORTS

Στη Βουργουνδία, μια από τις πιο διάσημες αμπελουργικές περιοχές της Γαλλίας, οι παραγωγοί έχουν ξεκινήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο για την επίτευξη ουδετερότητας ως προς...

REPORTS

Μετά από δυο ισχνές παραγωγικά χρονιές, οι προοπτικές για τη συγκομιδή του 2025, μετά την επέλαση του πρώτου κύματος του παγετού στις 19 προς...

REPORTS

Καθώς η ζήτηση για λευκά κρασιά συνεχίζει να αυξάνεται στην Ασία και οι τιμές για τα κόκκινα κρασιά της Βουργουνδίας εκτοξεύονται, τα κρασιά του...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 28 Απριλίου αναµένεται να ανοίξουν οι αιτήσεις για το πρόγραµµα αναδιάρθρωσης Αµπελώνων της περιόδου 2025-2026, σύµφωνα µε την υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 6587/Β’/2024)...

REPORTS

Στη Βουργουνδία, μια από τις πιο διάσημες αμπελουργικές περιοχές της Γαλλίας, οι παραγωγοί έχουν ξεκινήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο για την επίτευξη ουδετερότητας ως προς...

REPORTS

Ο Χρήστος Τσιτσιρίγγος ανακηρύχθηκε Πρόεδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνδέσμου για τρίτη διαδοχική φορά, ενώ ο Απόστολος Καλμπούρης αποτελεί το νέο Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου...

REPORTS

Σε μόλις 226 εκατ. εκατόλιτρα ανήλθε η παγκόσμια παραγωγή οίνου για το 2024 (-5% έναντι 2023), νούμερο το οποίο αντιστοιχεί στην χαμηλότερη τιμή της...