Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Νέα εποχή για το Ηπειρώτικο Τσίπουρο του Κατώγι Αβέρωφ

Το τσίπουρο Κατώγι Αβέρωφ, από την καρδιά της Ηπείρου, κυκλοφορεί με νέα ετικέτα που έχει σαφείς αναφορές στην παράδοση και την ηπειρώτικη αισθητική. Διαυγές, με καθαρό διακριτικό άρωμα και λεπτή μαλακή γεύση, συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά που το καθιστούν αγαπητό.

Η ιδέα για παραγωγή τσίπουρου στο Κατώγι Αβέρωφ προέρχεται από τον ίδιο τον Ευάγγελο Αβέρωφ. Μια ιδέα που εντασσόταν στην ευρύτερη ανάπτυξη των προϊόντων του Μετσόβου, αξιοποιούσε στο έπακρο τα σταφύλια της περιοχής και η οποία υλοποιήθηκε αρχικά από το 1990 ως το 2012.

Σήμερα, μετά από μία δεκαετία διακοπής, το τσίπουρο επανέρχεται δυναμικά στο Κατώγι Αβέρωφ και επανακυκλοφορεί. Μετά την οινοποίηση των σταφυλιών για την παραγωγή των κρασιών Κατώγι Αβέρωφ, τα στέμφυλα αξιοποιούνται για την παραγωγή αποστάγματος. Ακολουθώντας τις ποιοτικές προδιαγραφές που χαρακτηρίζουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της εταιρείας, το τσίπουρο αποστάζεται σε κλασματικό άμβυκα πέντε δίσκων που προσφέρει ανώτερο ποιοτικό αποτέλεσμα. Στη συνέχεια εμφιαλώνεται εξ’ ολοκλήρου στις εγκαταστάσεις του σύγχρονου αποσταγματοποιείου που κατασκευάστηκε πρόσφατα στο χώρο του οινοποιείου, αποτελώντας την ένατη επέκταση του.

Το τσίπουρο Κατώγι Αβέρωφ, από την καρδιά της Ηπείρου, κυκλοφορεί με νέα ετικέτα που έχει σαφείς αναφορές στην παράδοση και την ηπειρώτικη αισθητική. Διαυγές, με καθαρό διακριτικό άρωμα και λεπτή μαλακή γεύση, συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά που το καθιστούν αγαπητό. Κυκλοφορεί σε συσκευασίες δύο μεγεθών, 200ml και 500ml.

Με εφαλτήριο τα βουνά της Πίνδου, το τσίπουρο αποτελεί προπομπό για μία νέα σειρά προϊόντων που αξιοποιεί τους υπάρχοντες πόρους, εναρμονίζεται με τις απαιτήσεις της εποχής και εκφράζει τη δημιουργικότητα που χαρακτηρίζει το Κατώγι Αβέρωφ.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Οι εισαγωγές κρασιού στις Ηνωμένες Πολιτείες παρουσίασαν σημαντικές διακυμάνσεις από τον Ιανουάριο του 2020 έως τον Απρίλιο του 2025, σύμφωνα με στοιχεία της S&P...

REPORTS

Τα ισπανικά οινοποιεία και οι παραγωγοί τροφίμων εκφράζουν την ανησυχία τους για την τελευταία απειλή δασμών από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, η...

REPORTS

Στις 10 και 11 Ιουνίου, οι κύριες εθνικές οινικές ενώσεις της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας συναντήθηκαν στην πόλη Montepulciano της Ιταλίας, στο...

REPORTS

Στη σειρά Micro Batch, κάθε οίνος είναι ένα πείραμα - με μια γηγενή ποικιλία, έναν άγνωστο τόπο ή μια νέα προσέγγιση.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Διαφορετικά ζυγίζει ο αγροδιατροφικός τομέας της ΕΕ την επικείμενη συμφωνία εμπορίου της ΕΕ με το μπλοκ των χωρών της Nότιας Αμερικής, την γνωστή «Merocosur»,...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μια αξέχαστη εμπειρία είχαν την ευκαιρία να βιώσουν όσοι επισκέφθηκαν την Κυριακή 29 Ιουνίου το ιστορικό Κτήμα Μέγα Σπήλαιο, καθώς πέρα από την μαγεία...

REPORTS

Με την υποστήριξη της κυβέρνησής της, η Treasury Wine Estates ποντάρει πολλά στο αυξανόμενο τμήμα των κρασιών χωρίς αλκοόλ και χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ....

REPORTS

Το ξημέρωμα της Σάμου, έχει αυτό το εκπληκτικό χρώμα που λαμπυρίζει σε κάθε σταγόνα του υπέροχου σαμιώτικου ροζέ κρασιού «ΒΑΒΕΛοίνος».