REPORTS
Μονοποικιλιακό κρασί με Riesling ετοιμάζει το Κατώγι Αβέρωφ
Στον σχεδιασμό του Κατώγι Αβέρωφ είναι να δημιουργηθούν και νέες φυτεύσεις εξυπηρετώντας τόσο την παραγωγή αποσταγμάτων όσο και την παραγωγή οίνων. Ειδικότερα, όπως λέει στο wine trails, ο πρόεδρος της εταιρείας, Σωτήρης Ιωάννου, θα αυξηθούν οι διαθέσιμες ποσότητες του Gewurztraminer, ενώ θα προστεθεί για πρώτη φορά και το Riesling ως ποικιλία, με απώτερο στόχο την παραγωγή ενός μονοποικιλιακού οίνου.
Σχετικά Άρθρα
REPORTS
Οι Βρυξέλλες προετοιμάζουν σχέδιο για την επόμενη φάση της εμπορικής συμφωνίας στην οποία κατέληξαν το καλοκαίρι με τις ΗΠΑ, με στόχο χαμηλότερους δασμούς σε...
REPORTS
Ο Διεθνής Οργανισμός Αμπέλου και Οίνου (OIV) δημοσίευσε τις πρώτες του προβλέψεις για την παγκόσμια παραγωγή κρασιού το 2025. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η...
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Η Central Wine Fair, η πολυαναμενόμενη ετήσια έκθεση κρασιού της κεντρικής Ελλάδας, επιστρέφει τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2025 σε νέο χώρο: την Αίγλη Ζαππείου,...
REPORTS
Οι νομοθέτες της Επιτροπής Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υποστήριξαν τα σχέδια για την επισήμανση του κρασιού ως «μειωμένης περιεκτικότητας σε αλκοόλ» αντί για «χαμηλή»...
Διαβάστε επίσης
REPORTS
Ο έμπειρος οινοποιός που πάτησε πόδι στη Ζίτσα οραματίζεται να βάλει την γηγενή ποικιλία στο διεθνή οινικό χάρτη. Μετά τη Νάουσα και τη Ραψάνη,...
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, τα επισκέψιμα οινοποιεία των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», συμμετέχουν και φέτος στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Οινοτουρισμού...
REPORTS
Επιδότηση ύψους 79,6 ευρώ το στρέµµα προβλέπει η 3η τροποποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ για τη διατήρηση του Αττικού Αµπελώνα και της γηγενής...
REPORTS
Η γαλλική οινοποιία βιώνει μια κρίση που αγγίζει κάθε της επίπεδο, από τους αμπελουργούς έως τους προμηθευτές και τις υπηρεσίες που την πλαισιώνουν. Οι...
























