Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Μια νέα καινοτόμος μέθοδος χρήσης των στεμφύλων από την οινοποίηση σε συμπληρώματα διατροφής

Ερευνητές στο UC Davis στη Καλιφόρνια ανακάλυψαν νέα ωφέλιμη χρήση των στεμφύλων, των κουκουτσιών και των βοστρύχων του σταφυλιού που «περισσεύουν» από την οινοποιητική διαδικασία, σε συμπληρώματα για την υγεία.

Plunging the grapes cap to extract color

Μια ομάδα επιστημόνων μελέτησε τις χημικές ιδιότητες από απόβλητα στέμφυλα Chardonnay. Αφού πραγματοποίησαν μελέτες, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα στέμφυλα περιλάμβαναν υψηλή ποσότητα υδατανθράκων γνωστοί ως ολιγοσακχαρίτες.

Αυτός ο τύπος υδατανθράκων βρίσκεται συχνά σε ανθρώπινους και φυτικούς ιστούς, ενώ έχουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία και βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και την υγεία του εντέρου. Συναντάται επίσης στο μητρικό γάλα.

Η επιστήμονας Daniela Barile, καθηγήτρια επιστήμης τροφίμων, ενημερώνει ότι ‘’Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι τα στέμφυλα μπορούν να αποτελέσουν σημαντική πηγή ολιγοσακχαριτών και άλλων ενώσεων που είναι ωφέλιμα για την υγεία και τη διατροφή’’.

‘’Υπάρχει ακόμα δρόμος να γίνει. Αλλά τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, δείχνουν ότι τα στέμφυλα Chardonnay μπορούν να αποτελέσουν χρήσιμη πηγή για την ανάπτυξη συμπληρωμάτων και άλλων προϊόντων διατροφής για την ενίσχυση της υγείας’’, πρόσθεσε η Barile.

Η μάρκα ονομάστηκε Sonomaceuticals και χρησιμοποιήθηκαν σταφύλια από τους αμπελώνες Banke για την εν λόγω έρευνα. Η μελέτη αυτή «δίνει φως» σε μια ολοένα αυξανόμενη τάση για συνεργασία μεταξύ των οινοποιών και της βιομηχανίας τροφίμων και καλλυντικών.

Το 1995 για παράδειγμα, η εταιρεία καλλυντικών Caudalie ανακάλυψε μια νέα γκάμα προϊόντων ομορφιάς βασισμένη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της ρεσβερατρόλης, ουσίας που έχει βρεθεί σε κουκούτσια και φλοιούς ερυθρών σταφυλιών.

Πρόσφατα, ερευνητές στο ιρανικό Πανεπιστήμιο Ιατρικών Ερευνών ανακάλυψαν ότι η ρεσβερατρόλη μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην θεραπεία της ενδομητρίωσης.

 

Πηγή thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η οινοβιομηχανία της ΕΕ ζητά από την νέα Κομισιόν μια τολμηρή και ανοικτή εμπορική πολιτική για τόνωση των εξαγωγών στις διεθνές αγορές.

REPORTS

Η Gambero Rosso, ένας από τους πιο διάσημους οδηγούς κρασιού της Ιταλίας, αναγνωρισμένος για τις έγκυρες κριτικές και αξιολογήσεις των ιταλικών κρασιών, έχει ανακηρύξει...

REPORTS

Πάντα λιγότερο κρασί. Η νέα προς τα κάτω αναθεώρηση της πρόβλεψης συγκομιδής για το 2024, αντανακλά αποδόσεις χαμηλών όγκων. Η αποτίμηση αυτής της μικρής...

REPORTS

Για δεύτερη φορά, το Πανεπιστήμιο του Tokaj διοργανώνει το συνέδριο Tokaj Wine Congress από τις 27 έως τις 30 Οκτωβρίου στο Sárospatak (βορειοανατολική Ουγγαρία)...

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...

REPORTS

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και, αναμφίβολα, σημαντικότατη συμβολή στη διεθνή της αναγνώριση διαδραματίζει ο γαστρονομικός και οινικός της πλούτος.

REPORTS

Αναρωτιέται ο μέσος καταναλωτής τι μπορεί να κάνει ένα κρασί, που πρώτη ύλη του είναι το σταφύλι, να μην είναι «vegan». Κι όμως... Δεν...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα οινοποιείο απόλυτα λειτουργικό και επισκέψιμο, που έχει επιλέξει το δρόμο της μεθοδικής και σκληρής δουλειάς είναι το είναι το Κτήμα Νικολάου στη Νεμέα,...