Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Μια μικρή πρόγευση για τον φετινό τρύγο που βρίσκεται καθοδόν

Από αρχές Αυγούστου ξεκινά ο τρύγος στις πρώιμες περιοχές της Σαντορίνης, στην Κρήτη και αλλού με τις ομάδες των οινοποιείων να δίνουν μέσα από τα social media μια μικρή πρόγευση…αναρτώντας εικόνες από την φετινή γιορτή των αμπελουργών που θα κορυφωθεί το επόμενο διάστημα.

Οι προσδοκίες και φέτος είναι μεγάλες για κρασιά υψηλής ποιότητας, ενώ η ανησυχία του κλάδου αφορά στα τερτίπια του καιρού που μπορεί να ζημιώσουν την προσπάθεια μιας χρονιάς.

Οι βασικές ποικιλίες σταφυλίων που καλλιεργούνται στη Σαντορίνη και δίνουν όλη τη μεγάλη ποικιλία των κρασιών της είναι το Ασύρτικο (που δίνει το 80% της παραγωγής του νησιού), το Αθήρι και το Αηδάνι από τα λευκά και η Μαντηλαριά, το Μαυροτράγανο και το Βουδόματο από τα κόκκινα. Τα κρασιά της Σαντορίνης χαρακτηρίζονται από έντονα αρώματα και γεύσεις με υψηλούς αλκοολικούς βαθμούς.

Αντίστοιχα, λίγες εβδομάδες, πριν από την έναρξη της συγκομιδής στις νοτιότερες περιοχές της Ευρώπης, οι προοπτικές συγκομιδής είναι μάλλον καλές στην Ιταλία και την Ισπανία. Αν και το ιταλικό δυναμικό παραμένει δύσκολο να ποσοτικοποιηθεί, ο ισπανικός τομέας θα μπορούσε να συγκομίσει περίπου 44-45 Mhl φέτος.

 

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Οι υπουργοί εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης προέτρεψαν τους ομολόγους τους των Ηνωμένων Πολιτειών να εφαρμόσουν περισσότερα από την εμπορική συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ του Ιουλίου, συμπεριλαμβανομένης...

REPORTS

Το γαλλικό Υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου ότι θα παράσχει στην οινοβιομηχανία πρόσθετη στήριξη ύψους 130 εκατ. ευρώ για την περαιτέρω εκρίζωση...

REPORTS

Το Οινοποιείο Ακριώτου ολοκλήρωσε με επιτυχία τον τρύγο του 2025, σε μια χρονιά που χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερα ευνοϊκές κλιματικές συνθήκες και οδήγησε σε σταφύλια...

REPORTS

Οι Βρυξέλλες προετοιμάζουν σχέδιο για την επόμενη φάση της εμπορικής συμφωνίας στην οποία κατέληξαν το καλοκαίρι με τις ΗΠΑ, με στόχο χαμηλότερους δασμούς σε...

Διαβάστε επίσης

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Central Wine Fair, η πολυαναμενόμενη ετήσια έκθεση κρασιού της κεντρικής Ελλάδας, επιστρέφει τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2025 σε νέο χώρο: την Αίγλη Ζαππείου,...

REPORTS

Τα λαμπερά Μοσχάτα κρασιά του Συνεταιρισμού Σάμου ήταν οι πρωταγωνιστές μιας βραδιάς εμπνευσμένης από το ακριτικό νησί, σε ένα μοναδικό παιχνίδισμα γεύσεων που επιμελήθηκε...

REPORTS

Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, το Choix Concept Store by Cava Halari στον Πειραιά μετατράπηκε σε σκηνή μιας ιδιαίτερης οινικής εμπειρίας με επίκεντρο το κτήμα...

REPORTS

Ο οινοτουρισμός εξελίσσεται σε έναν από τους πιο ζωηρούς κλάδους της παγκόσμιας οινικής οικονομίας. Το 2023 η αξία του υπολογίστηκε στα 46 δισεκατομμύρια δολάρια,...