Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Με έμπνευση και αρώματα από τη δροσιστική ωδή του μοσχάτου το νέο Samos Vin Doux Gelato

Νέο παγωτό με γεύση από το διεθνώς αναγνωρισμένο κρασί του ΕΟΣ Σάμου, Samos Vin Doux, κυκλοφορεί η σαμιακή εταιρεία Gelateria «Piccolo Posto» Ηλία Γιαννουλόπουλου σε συνεργασία με τους οινολόγους του συνεταιρισμού.

Το Samos Vin Doux Gelato, όπως ονομάζεται το νέο παγωτό είναι διαθέσιμο και σε μορφή sorbet και προς το παρόν κυκλοφορεί μόνο στη Σάμο.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

Μια ιδέα ξεχωριστή, μέσα στην απλότητά της. Κι ένα παγωτό τόσο απολαυστικό που αποκλείεται να σταματήσετε στις δύο μπάλες… με κίνδυνο να σας εντοπίσουν στο αλκοτέστ!

Παγωτό με γεύση σαμιώτικου μοσχάτου κρασιού: Ολόδροσο Samos Vin Doux Gelato  με αγνά υλικά και πολύ έμπνευση.

Το νέο παγωτό,  το οποίο κυκλοφορεί και σε sorbet, κρύβει στην παγωμένη του καρδιά τη ζεστασιά του ήλιου που εμπλουτίζει το μικρόρωγο μοσχάτο σταφύλι της Σάμου με τα αρώματα της πυκνόφυτης σαμιακής γης. Το θρυλικό Samos Vin Doux, το παγκοσμίως αναγνωρισμένο γλυκό κρασί του Συνεταιρισμού του νησιού, που για αιώνες αποτελεί σύμβολο ταυτότητας και πολιτιστικής υπερηφάνειας για τους Σαμιώτες, εμπλουτίζει τη γεύση του χειροποίητου αυτού παγωτού με αρώματα ώριμου βερίκοκου, μελιού και ανθών πορτοκαλιάς αλλά και μια βελούδινη υφή που μένει αξέχαστη.

Η δημιουργία του Samos Vin Doux Gelato  αλλά και το Sorbet βασίστηκαν σε πολύμηνη έρευνα και πειραματισμό του ιδρυτή της σαμιακής Gelaterias “Piccolo Posto” Ηλία Γιαννουλόπουλου σε συνεργασία με τις οινολόγους του Συνεταιρισμού. Ο σεβασμός στην αυθεντική γεύση του μοσχάτου ήταν πρωταρχικός στόχος, με το κρασί να χρησιμοποιείται ως βασικό υλικό — όχι απλώς ως αρωματικό στοιχείο.

 «Θέλαμε να φτιάξουμε κάτι που να μιλάει για τη Σάμο, με τη Σάμο και από τη Σάμο. Το Samos Vin Doux Gelato είναι η ιστορία μας…  συμπυκνωμένη σε μια μπάλα απολαυστικού παγωτού», δηλώνει η ομάδα του Piccolo Posto.

Το παγωτό και η εκδοχή του σε σορμπέ, είναι διαθέσιμα μόνο στη Σάμο, προς το παρόν. Συνοδεύει τους επισκέπτες σε ένα ταξίδι αισθήσεων που ξεκινά από τους ορεινούς αμπελώνες και τις πεζούλες ξερολιθιάς του μοσχάτου και καταλήγει σε δροσιστική, καλοκαιρινή απόλαυση.

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Διπλή διάκριση απέσπασαν τα κρασιά της Οινοποιίας Ψαρούλη στον 14ο διεθνή διαγωνισμό Balcan International Wine Competition, με την εταιρεία να συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις...

REPORTS

Δύο σημαντικές διακρίσεις στα Great Greek Wines 2025 απέσπασε το Οινοποιείο Ακριώτου. Οι νέες βραβεύσεις αποδεικνύουν τη δέσμευση του οινοποιείου στην παραγωγή ποιοτικών κρασιών.

REPORTS

Κάθε γουλιά του Doux Basil Smash Cocktail είναι ένας ύμνος στις αισθήσεις. Ένα cocktail που δεν φτιάχτηκε απλώς για να δροσίζει - φτιάχτηκε για...

REPORTS

Η βέλτιστη ψύξη των σταφυλιών κατά τη συγκοµιδή, αποκτά ολοένα και µεγαλύτερη σηµασία, δεδοµένης της κλιµατικής αλλαγής. Ο χρόνος είναι κρίσιµος από τη στιγµή...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Μαντινεία, Νεµέα, Σαντορίνη και τώρα Νάουσα. Μια ιδέα που άρχισε να χτίζεται δειλά πριν από µισό αιώνα, έχει εξελιχθεί σε ακµάζουσα επιχείρηση, η οποία...

REPORTS

Σε µια µοναδική σύµπραξη γεύσεων, αρωµάτων και πολιτισµού, τα Οινοποιία Μπουτάρη και το Κτήµα Σεµέλη παρουσίασαν τις νέες τους λευκές ετικέτες στο εµβληµατικό Μουσείο...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στη Φλωρεντία της Ιταλίας θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου 2025 το 4ο Greek Wine Day, η μεγαλύτερη γευσιγνωσία ελληνικού κρασιού που διοργανώνεται στη γειτονική...

REPORTS

Οι γαλλικές αμπελουργικές περιοχές πραγματοποιούν αξιοσημείωτες αλλαγές στους αμπελώνες τους, καθώς οι προτιμήσεις των καταναλωτών αλλάζουν και οι κλιματικές συνθήκες εξελίσσονται.