Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Κτήμα Σεμέλη με πολυεπίπεδο αποτύπωμα σε Μεγάλες Μέρες Νεμέας

Με ξεχωριστή παρουσία και δημιουργικές δράσεις, το Κτήμα Σεμέλη συμμετείχε στις Μεγάλες Μέρες Νεμέας 2025, προσκαλώντας τους επισκέπτες σε ένα διήμερο αφιερωμένο στην αμπελουργική παράδοση, τον πολιτισμό και τη μοναδική οινική κληρονομιά της περιοχής.

Στις 6 & 7 Σεπτεμβρίου, το επισκέψιμο οινοποιείο του Κτήματος στο Κούτσι πλημμύρισε ζωή και αρώματα κρασιού υποδεχόμενο το κοινό σε 28 ξεναγήσεις και γευσιγνωσίες, οι οποίες πραγματοποιούνταν από τις 11:00 έως τις 17:00. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον οινικό κόσμο του Κτήματος Σεμέλη, μέσα από επιμελημένες εμπειρίες που ανέδειξαν τις διακεκριμένες ετικέτες και την ταυτότητα του terroir της Νεμέας.

Ιδιαίτερη απήχηση είχαν οι δύο θεματικές δράσεις που σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για το κοινό: το Walk Around Experience (Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου), μια διαδραστική ξενάγηση στον χώρο οινοποίησης υπό την καθοδήγηση του οινολόγου Γιάννη Φλεριανού, η οποία κορυφώθηκε με σπάνια κάθετη δοκιμή παλαιωμένων εσοδειών, και το Be a Winemaker for Good (Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου), όπου οι συμμετέχοντες, με τη βοήθεια του οινολόγου Γιάννη Φλεριανού και του Δημήτρη Σπυριδάκου, γνωστού στο κοινό ως The Winevert, έγιναν για λίγο οινοποιοί, δημιουργώντας τα δικά τους μοναδικά cuvées και ανακαλύπτοντας τα μυστικά του blending και της οινοποίησης.

Τα έσοδα από τις δύο παραπάνω δράσεις διατέθηκαν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών & Φίλων Νεμέας, υπογραμμίζοντας έτσι τον κοινωνικό χαρακτήρα του Κτήματος.

Με τη συμμετοχή του στις Μεγάλες Μέρες Νεμέας, το Κτήμα Σεμέλη επιβεβαίωσε για ακόμη μία χρονιά τη δέσμευσή του στην ανάδειξη της Νεμέας ως κορυφαίου οινικού και πολιτιστικού προορισμού της χώρας.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στο Champagne Charlies του Λονδίνου προσγειώθηκαν τα κρασιά του θεσσαλικού αμπελώνα στα πλαίσια εκδήλωσης γευσιγνωσίας οίνου που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στα πλαίσια του...

REPORTS

Οι αμπελουργοί της νότιας Γαλλίας βγήκαν στους δρόμους του Μπεζιέ το περασμένο Σαββατοκύριακο, ζητώντας άμεση κρατική και ευρωπαϊκή στήριξη, καθώς ο κλάδος βρίσκεται αντιμέτωπος...

REPORTS

Για τον Sergiy Klimov, το κρασί δεν είναι απλώς ένα προϊόν. Είναι μια παλλόμενη ανάσα της ουκρανικής γης, ένας ζωντανός κρίκος ανάμεσα στο παρελθόν...

REPORTS

Τι γίνεται αν η τρέχουσα κρίση στη βιομηχανία οίνου δεν οφείλεται αποκλειστικά σε εξωτερικούς παράγοντες; Πέρα από τις πληθωριστικές πιέσεις, τις γεωπολιτικές εντάσεις, το...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ο έμπειρος οινοποιός που πάτησε πόδι στη Ζίτσα οραματίζεται να βάλει την γηγενή ποικιλία στο διεθνή οινικό χάρτη. Μετά τη Νάουσα και τη Ραψάνη,...

REPORTS

Με χρυσό βραβείο τιμήθηκαν και πάλι οι οινικές «ναυαρχίδες» του Συνεταιρισμού Σάμου, οι «ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ» και το «SAMOS VIN DOUX», στον πιο έγκυρο και...

REPORTS

Επιδότηση ύψους 79,6 ευρώ το στρέµµα προβλέπει η 3η τροποποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ για τη διατήρηση του Αττικού Αµπελώνα και της γηγενής...

REPORTS

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, η Οινοποιία Ψαρούλη υποδέχθηκε επαγγελματίες του τουρισμού, ξενοδόχους, ξεναγούς, τουριστικά γραφεία και δημοσιογράφους...