Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Μετάλλιο στις Βρυξέλλες για την Κλέφτρα Κίσσα 2020 του κτήματος Κοκοτού

Αργυρό μετάλλιο κέρδισε το ροζέ Merlot-Cabernet Sauvignon «Κλέφτρα Κίσσα» 2020 του Κτήματος Κοκοτού στον παγκόσμιο διαγωνισμό Concours Mondial de Bruxelles 2021.

Η τότε ομάδα τρύγου και οινοποίησης, με τον Γ.Κοτσερίδη ως σύμβουλο οινολόγο και την Κωνσταντίνα Πολυχρονίδου, χημικό μηχανικό-οινολόγο, έφερε το αργυρό μετάλλιο για την ετικέτα Κλέφτρα Κίσσα, το μοναδικό ροζέ του Κτήματος. 

Πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του παγκόσμιου διαγωνισμού “Concours Mondial de Bruxelles 2021 –Rosé Selection“, που πραγματοποιήθηκε στο Βέλγιο κατά το διάστημα 4 με 8 Μαρτίου 2021. Ο διαγωνισμός αφορούσε ροζέ κρασιά από κάθε οινοπαραγωγική περιοχή του πλανήτη ενώ οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο αγγίζοντας τις 1000. Το Κτήμα Κοκοτού έλαβε μέρος με την παιχνιδιάρα ροζέ Merlot-Cabernet Sauvignon «Κλέφτρα Κίσσα» 2020 και αφού πέρασε όλα τα στάδια δοκιμών από μια εξέχουσα επιτροπή η οποία απαρτιζόταν από σημαντικούς οινοκριτικούς διαφορετικών χωρών, συγκέντρωσε πολύ υψηλή βαθμολογία. Το αποτέλεσμα ήταν να βρεθεί στις πρώτες θέσεις της κατάταξης και να κερδίσει αργυρό μετάλλιο. 

Πρόκειται για ένα φινετσάτο κρασί που παράγεται στους αμπελώνες του Κτήματος Γ. Κοκοτού στην περιοχή Σταμάτα της Αττικής και σε υψόμετρο 450 μέτρα από τις ποικιλίες Merlot και Cabernet Sauvignon με αναλογία 70% και 30% αντίστοιχα. Έχει απαλό αλλά λαμπερό ροζέ χρώμα και αναδύει αρώματα τροπικών φρούτων και άγριας φράουλας. Είναι ευχάριστο και ισορροπημένο στο στόμα, με χαρακτηριστική φυτικότητα και μακρά, πικάντικη επίγευση. Κρύβει στην ετικέτα της μια πραγματική ιστορία της Κίσσας που τσιμπολογά με περισσή αναίδεια τα σταφύλια του αμπελώνα του Κτήματος Κοκοτού και είναι εκείνη που έδωσε και το όνομά της στο κρασί: “Κλέφτρα Κίσσα”! 

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο συνδυασμός ενός καλού κρασιού με το κατάλληλο τυρί είναι μια συνήθεια που δεν γνωρίζει σύνορα, και για αυτό έχει την τιμητική της, με...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Κυριακή 28 Ιουλίου στις 11:00πμ θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στο μικρό– Οινοποιείο Ακριώτου, στις Πλαταιές Βοιωτίας, με θέμα "Ο οίνος στην αρχαιότητα και σήμερα".

REPORTS

Ο χιλιοτραγουδισμένος τρύγος του σαμιώτικου μοσχάτου ξεκίνησε φέτος τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024, λόγω των παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών των τελευταίων ημερών.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οι Μεγάλες Μέρες Νεμέας 2024 προσκαλεί το κοινό το Σάββατο 31 Αυγούστου και την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου στη Νεμέα. Ανακαλύψτε τα μυστικά του αμπελώνα,...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Δύο μετάλλια απέσπασε το οινοποιείο Ντουράκη στα βραβεία Decanter World Wine Awards 2024. Συγκεκριμένα το κρασί της «Λύχνος Βιδιανό» βραβεύτηκε με ασημένιο μετάλλιο, ενώ...

REPORTS

Από το μεγαλύτερο έως το μικρότερο, κανένας περιέκτης δεν γλιτώνει από τη συνεχιζόμενη πτώση των πωλήσεων κρασιού στα σούπερ μάρκετ.

REPORTS

Στην ορεινή Αιγιαλεία ο φετινός χειμώνας γενικά ήταν μικρής διάρκειας και ήπιος, χωρίς βροχές και χιονοπτώσεις και η άνοιξη του ’24 ήταν εξίσου στεγνή...

REPORTS

Περισσότερα σταφύλια chardonnay οινοποιήθηκαν σε όλη την Αυστραλία το περασμένο έτος από οποιαδήποτε άλλη ποικιλία, ωθώντας για πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία τις...