Στη Μαλαγουζιά η απώλεια ήταν µεγαλύτερη, ως πιο ευαίσθητη ποικιλία επηρεάστηκε πολύ από τις συνεχείς βροχοπτώσεις του Ιουνίου, µε αποτέλεσµα να τρυγηθεί η µισή ποσότητα. Στα κόκκινα η κατάσταση ήταν καλύτερη µε τις απώλειες να µην ξεπερνούν το 20%.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι άνθρωποι του οινοποιείου, φέτος στο σχεδιασµό ήταν να τρυγηθεί το Ασύρτικο, το οποίο φυτεύθηκε. πριν πέντε χρόνια και θα µπορούσε πλέον να δείξει πώς προσαρµόστηκε στα σχιστολιθικά εδάφη του αµπελώνα. Τελικά όµως δεν ήταν δυνατόν λόγω των φετινών κακών καιρικών συνθηκών, που κατέστησαν τον τρύγο του 2023 έναν από τους πιο δύσκολους.