Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Κυκλοφορεί επιτέλους το Peplo του 2021, το κρασί του αμφορέα

Τρείς ποικιλίες, πολλή δουλειά και μεγάλη χαρά. Μία σύλληψη που κάνει το κρασί αυτό μοναδικό!

Οι τρεις, ισομοιρασμένες ποσότητες ποικιλιών, διαφορετικά οινοποιημένων, με το 1/3 Αγιωργίτικο από 800 μέτρα υψόμετρο, σε βαρέλια ακακίας, το  1/3 Syrah από 600 μέτρα υψόμετρο, σε ανοξείδωτη δεξαμενή και το 1/3 Μαυροφίλερο από 650 μέτρα υψόμετρο, μαζί με την φλούδα του στους αμφορείς, συνθέτουν ένα μοναδικό, ιδιαίτερο ροζέ κρασί από το κτήμα Σκούρα.

Γιατί Peplo;

Η λεπτομέρεια που έδωσε το όνομα στο κρασί, είναι στους αμφορείς.
Οι φλούδες του Μαυροφίλερου προκειμένου να εμβαπτίζονται και να ελέγχονται για να μην ξεραθούν, βρίσκονται μέσα σε ένα ύφασμα (τουλπάνι – πέπλο), με την βοήθεια του οποίου πιέζεται η μάζα στο τέλος για να πάρουμε το νεαρό κρασί.

Αρώματα Γκρέιπφρουτ, φράουλαςκαι κερασιών συνθέτουν ένα μπουκέτο που ελκύει τον καταναλωτή στη δοκιμή αυτού του εξάιρετου οίνου. Παλαιώνει 2 – 6 χρόνια στη φιάλη, ενώ σερβίρεται ιδανικά στους 10°C

Πρόκειται για ένα Ροζέ, ανάλαφρο, δροσιστικό και τραγανό, απόλυτα ικανό να συνοδεύσει τα θερινά πιάτα μας, αλλά και τις ανοιξιάτικες μας στιγμές.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Συμμετοχή της Εν.Ε.Α.Π. σε Ημερίδες της Ελληνικής Αστυνομίας με θέμα «Παράνομη διακίνηση και διάθεση αλκοολούχων ποτών στην εσωτερική αγορά, αντιμετώπισή της και επιπτώσεις στην...

REPORTS

Με δεκαπέντε μονοποικιλιακές Κυδωνίτσες σε ένα masterclass που έκλεψε τις εντυπώσεις στις φετινές Μεγάλες Μέρες της, η Νεμέα δείχνει να απολαμβάνει την ανερχόμενη λευκή...

REPORTS

Στα τέλη Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, η πολιτική διακήρυξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την πρόληψη και τον έλεγχο των μη μεταδοτικών ασθενειών έκανε...

REPORTS

Οι Έλληνες καταναλωτές είναι ολοένα και πιο δεκτικοί στην ιδέα του μη αλκοολούχου κρασιού, με τις γυναίκες και τους νεότερους σε ηλικία να δείχνουν...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

VIDEOS

Περίπου 100 χρόνια μετά της οινοποιητικής Καμπά στη Μαντινεία, το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής Μπουτάρη από τον όμιλο...

REPORTS

O τουρισµός στη χώρα µας ανεβαίνει αλλά η κατανάλωση του κρασιού πέφτει. Μετά τη µείωση της ζήτησης στα κόκκινα κρασιά, το περασµένο καλοκαίρι παρατηρήθηκε...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Έναν αέρα εξορθολογισμού και ανανέωσης με σεβασμό στην παράδοση και σύγχρονα εργαλεία απολαμβάνει το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής...