Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Καινοτομίες αμπελοκαλλιεργειών στα Κανάρια Νησιά

Ένα λευκό κρασί παράχθηκε από χειμωνιάτικη συγκομιδή στον Ειρηνικό ωκεανό.

Ένας μικρός αμπελώνας στα Κανάρια Νησιά φέρεται να παρήγαγε το πρώτο ξηρό λευκό κρασί της Ευρώπης από σταφύλια που καλλιεργούνται το χειμώνα. Ο αμπελώνας στο Lanzarote, ο οποίος αριθμεί περίπου 1800 αμπέλια, βρίσκεται στην Playa Quemada – ένα από τα πιο ξηρά μέρη του νησιού – και οι αρχικές αναφορές δείχνουν ότι τα αμπέλια υποβλήθηκαν σε καλύτερη φυσιολογική ωρίμανση τους χειμερινούς μήνες από ό,τι το καλοκαίρι.

«Αυτό που βλέπουμε είναι ότι τα σταφύλια βρίσκονται υπό μεγαλύτερη πίεση [κατά τη διάρκεια του χειμώνα]», δήλωσε στο RTVE ο Χόρχε Ροντρίγκες, οινοποιός στο Bodega El Grifo. “Αυτό σημαίνει ότι έχουμε πολύ υψηλότερη ποιότητα από το καλοκαίρι. Το καλοκαίρι, τα σταφύλια ωρίμαζαν ουσιαστικά σε δύο εβδομάδες, λόγω του ήλιου. Σήμερα ωριμάζουν μέσω των σακχάρων που μπορούν να αφομοιώσουν από το φυτό.”

Το κρασί που προκύπτει αναμένεται να είναι περίπου 12 τοις εκατό αλκοόλ κατ’ όγκο με «καλή φυσική φρεσκάδα», σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Ο Rodríguez πιστεύει ότι άλλες τέτοιες άνυδρες περιοχές θα μπορούσαν επίσης να φιλοξενήσουν αμπελώνες για μια χειμερινή συγκομιδή. Όσοι ήταν πίσω από το έργο υπογράμμισαν επίσης ότι οι αμπελώνες δεν αναμένεται να παράγουν δύο καλλιέργειες σε ένα χρόνο, αλλά τα χειμερινά κρασιά θα κυκλοφορούσαν στην αγορά σε μια χρονικά  ήσυχη περίοδο στην αγορά κρασιού.

ΠΗΓΗ: wine-searcher.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στους αμπελώνες της Ιταλίας εξελίσσεται μια αθόρυβη αλλά καθοριστική τεχνολογική επανάσταση. Ρομπότ, αισθητήρες και τεχνητή νοημοσύνη ενσωματώνονται ολοένα και περισσότερο στη σύγχρονη αμπελουργία: από...

REPORTS

Περίπου το 40% της ιταλικής οινοπαραγωγής, εκπροσωπούμενο από την Confcooperative Fedagripesca, ζητά έναν σαφή, μακροπρόθεσμο οδικό χάρτη που θα βασίζεται στην προώθηση, την καινοτομία...

REPORTS

Ο δημοσιογράφος Olivier Dauvers, μάστερ της πρόκλησης, ρίχνει αρκετές βόμβες στη βιομηχανία οίνου για να την ταρακουνήσει από την αδράνειά της και να την...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2025, στις 12.00 το μεσημέρι θα σηκώσει αυλαία η πιο αγαπημένη οινική εκδήλωση της χρονιάς. 

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ο έμπειρος οινοποιός που πάτησε πόδι στη Ζίτσα οραματίζεται να βάλει την γηγενή ποικιλία στο διεθνή οινικό χάρτη. Μετά τη Νάουσα και τη Ραψάνη,...

REPORTS

Με χρυσό βραβείο τιμήθηκαν και πάλι οι οινικές «ναυαρχίδες» του Συνεταιρισμού Σάμου, οι «ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ» και το «SAMOS VIN DOUX», στον πιο έγκυρο και...

REPORTS

Επιδότηση ύψους 79,6 ευρώ το στρέµµα προβλέπει η 3η τροποποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ για τη διατήρηση του Αττικού Αµπελώνα και της γηγενής...

REPORTS

Η γαλλική οινοποιία βιώνει μια κρίση που αγγίζει κάθε της επίπεδο, από τους αμπελουργούς έως τους προμηθευτές και τις υπηρεσίες που την πλαισιώνουν. Οι...