Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Wine Paris & Vinexpo Paris θέτουν τα αλκοολούχα στο επίκεντρο

Η επερχόμενη έκθεση Wine Paris & Vinexpo Paris, που θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 15 Φεβρουαρίου στη γαλλική πρωτεύουσα, και θα έχει μια νέα αίθουσα αφιερωμένη στα οινοπνευματώδη ποτά.

Περίπου 27 κατηγορίες οινοπνευματωδών ποτών θα εκπροσωπούνται στην αίθουσα Be Spirits, από αρμανιάκ έως κονιάκ, ουίσκι έως βερμούτ, ενώ θα υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις χωρίς αλκοόλ. Θα υπάρχει επίσης το Craft Pavilion, που προορίζεται για νέους και ανερχόμενους παραγωγούς οινοπνευματωδών ποτών, RTD, μπύρας και μηλίτη. Το επίκεντρο της αίθουσας θα είναι το Infinite Bar, ένα μπαρ μήκους 40 μέτρων όπου μπάρμαν από όλη την Ευρώπη θα μπορούν να επιδείξουν τη δημιουργικότητά τους όταν πρόκειται για κοκτέιλ.

Συμπληρωματικά, ο Rodolphe Lameyse, Διευθύνων Σύμβουλος της Vinexposium, δήλωσε: «Το 2023, τα οινοπνευματώδη ποτά, οι χειροτεχνίες και τα ποτά χωρίς αλκοόλ γίνονται ακόμη πιο σημαντικά με 20% επιπλέον επιφάνεια σε σύγκριση με την εκδήλωση του 2022 και 44% νέους εκθέτες. Μαζί με τους πολλούς Γάλλους εκθέτες, η διεθνής προσέλευση θα είναι πολύ έντονη με την επιστροφή του Βελγίου, του Καναδά, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ισλανδίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, της Ρουμανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ελβετίας. Μαζί τους θα είναι το Ουζμπεκιστάν, η Τσεχία και το Βιετνάμ ως νεοφερμένοι στην έκθεση το 2023».

Τέλος, το πρόγραμμα, που θα πραγματοποιηθεί στο Porte de Versailles, θα περιλαμβάνει επίσης μια σειρά από νέες καινοτόμες εκδηλώσεις. Αυτές περιλαμβάνουν το «The Battle of the Mixologists» και πολλά masterclasses, συμπεριλαμβανομένου ενός για το κονιάκ, με επιμέλεια του παραγωγού Lucien Bernard, το συνέδριο «Sowine» (σχετικά με τη σχέση που έχουν οι νεότερες γενιές με το κρασί και τα οινοπνευματώδη ποτά) και ένα που παρέχεται από το Japan Sake και Σύλλογος Shochu.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αγορά εκλεκτών κρασιών βρίσκεται σε ύφεση τους τελευταίους 18 μήνες, και παρά τη σύντομη άνοδο που σημειώθηκε τον Αύγουστο,...

REPORTS

Μια φρέσκια, πειραματική, Μαλαγουζιά του 2024 από το Κτήμα Κίτρος, ένα Ξινόμαυρο από αμφορέα, σε ειδική οινοποίηση, από το Κτήμα Κυρ Γιάννη, δύο διαφορετικές...

REPORTS

Τέσσερις ελληνικές εταιρείες του κλάδου οινοποιίας συμμετείχαν, με την υποστήριξη του Enterprise Greece, στη Διεθνή Έκθεση Οίνων «ProWine Latin America 2024» που πραγματοποιήθηκε στο...

REPORTS

Η Γαλλία μείωσε την πρόβλεψη για τη φετινή παραγωγή κρασιού μετά τον πιο βροχερό Σεπτέμβριο των τελευταίων 25 ετών, με το 2024 να αναμένεται...

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...

REPORTS

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και, αναμφίβολα, σημαντικότατη συμβολή στη διεθνή της αναγνώριση διαδραματίζει ο γαστρονομικός και οινικός της πλούτος.

REPORTS

Αναρωτιέται ο μέσος καταναλωτής τι μπορεί να κάνει ένα κρασί, που πρώτη ύλη του είναι το σταφύλι, να μην είναι «vegan». Κι όμως... Δεν...

REPORTS

Ενθαρρυντικά ήταν τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη για το α’ εξάμηνο του 2024, με την οινοποιία να αυξάνει τον κύκλο εργασιών...