Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Diageo θα παράγει καθαρά μηδενικά γυάλινα μπουκάλια μέχρι το 2030

Η Diageo σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει έναν φούρνο υδρογόνου για την παραγωγή γυάλινων μπουκαλιών για τις μάρκες Smirnoff, Captain Morgan, Gordon’s και Tanqueray.

Επιμέλεια: Ζήσης Πανάγος

Αρχικά, η κίνηση, σύμφωνα με την οποία η Diageo συνεργάζεται με τον κατασκευαστή γυαλιού Encirc, θα οδηγήσει τις εταιρείες να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα κατά 90% χρησιμοποιώντας ένα ενεργειακό μείγμα πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας και υδρογόνου χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Έπειτα, ο νέος υβριδικός γυάλινος κλίβανος εξαιρετικά χαμηλών εκπομπών άνθρακα, ο οποίος εδρεύει στο Elton, Cheshire, θα ξεκινήσει την παραγωγή γυαλιού το 2027 και έως το 2030, στόχος είναι να παράγει έως και 200 ​​εκατομμύρια καθαρές μηδενικές φιάλες.

Ο Ewan Andrew, πρόεδρος, παγκόσμια προμήθεια και προμήθειες και επικεφαλής βιωσιμότητας της Diageo, δήλωσε: «Όλες οι επιλογές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι σημαντικές για εμάς και θα θέλαμε να δούμε την κυβέρνηση και τη βιομηχανία να επιταχύνουν περαιτέρω την άμεση προμήθεια πράσινης ενέργειας ως κύρια επιλογή. Τελικά, ανυπομονούμε για έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι μπορούν να απολαμβάνουν τα αγαπημένα τους ποτά από γυάλινα μπουκάλια μηδενικού άνθρακα».

Τέλος, ο Adrian Curry, διευθύνων σύμβουλος της Encirc πρόσθεσε: «Το γυαλί είναι ένα απίστευτο υλικό που είναι απείρως ανακυκλώσιμο και χημικά αδρανές. Υπάρχει από το 3500 π.Χ. και δεν έχει παραχθεί ποτέ με αυτόν τον τρόπο. Πρόκειται για την προστασία του γυαλιού ως υλικού αντιμετωπίζοντας την πρόκληση του άνθρακα».

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η οινική Κρήτη ταξιδεύει και φέτος στην Αθήνα την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου με 11 γηγενείς ποικιλίες, 7 ζώνες ΠΟΠ, 6 ζώνες ΠΓΕ και 27...

REPORTS

Στην καρδιά της Σάμου, τα ορεινά πατρογονικά αμπελοτόπια με το μικρόρωγο μοσχάτο σταφύλι προσλαμβάνουν γεύση και αρώματα από τον άνεμο, τη βροχή, τη φύση,...

REPORTS

Στους αμπελώνες του Κώστα Βρυνιώτη που βρίσκονται στους πρόποδες ορεινών όγκων της Βόρειας Εύβοιας κοντά στην ‘πολυστάφυλο΄ Ιστιαία ο τρύγος φέτος ξεκίνησε τρεις εβδομάδες...

REPORTS

Η σαμπάνια Armand de Brignac αποκάλυψε την πρώτη της κυκλοφορία, ένα magnum Blanc de Noirs από το 2015, το οποίο θα βρίσκεται στην κορυφή...

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...

REPORTS

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και, αναμφίβολα, σημαντικότατη συμβολή στη διεθνή της αναγνώριση διαδραματίζει ο γαστρονομικός και οινικός της πλούτος.

REPORTS

Αναρωτιέται ο μέσος καταναλωτής τι μπορεί να κάνει ένα κρασί, που πρώτη ύλη του είναι το σταφύλι, να μην είναι «vegan». Κι όμως... Δεν...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα οινοποιείο απόλυτα λειτουργικό και επισκέψιμο, που έχει επιλέξει το δρόμο της μεθοδικής και σκληρής δουλειάς είναι το είναι το Κτήμα Νικολάου στη Νεμέα,...