Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η οινοποιεία Viña Concha y Toro πετυχαίνει το στόχο μηδενικών ρύπων μια 10ετία νωρίτερα

Η οινοποιεία Viña Concha y Toro, ο μεγαλύτερος παραγωγός και εξαγωγέας κρασιών από τη Λατινική Αμερική και μία από τις δέκα μεγαλύτερες εταιρείες κρασιού στον κόσμο, ανακοίνωσε στην διεθνή συνδιάσκεψη για το κλίμα της COP28 στο Ντουμπάι, τα σχέδια της για επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών έως το 2040 αντί για το 2050 λόγω της προόδου που έχει σημειώσει γύρω από το στόχο αυτό.

Τα νέα της Viña Concha y Toro αφορούν την ποικιλία σταφυλιών Carmenere στον αμπελώνα Peumo που διαθέτει η οινοποιεία στην κοιλάδα Cachapoal, στη Χιλή. Μάλιστα, πρόκειται για την δέσμευση της το 2019 απέναντι στην πρωτοβουλία Science Based Target να μειώσει τις απόλυτες εκπομπές του Scope 1, 2 και 3 κατά 55% έως το 2030 και να φτάσει τις καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2050. Τώρα, λόγω της προόδου που έχει σημειώσει, μειώνει τον καθαρό μηδενικό στόχο στο 2040, όπως ανακοίνωσε επίσημα από το περίπτερο της Χιλής στην COP28.

Ο στόχος θα ενσωματωθεί στη στρατηγική της για την αειφορία, που ακούει στο όνομα «Uncork a Better Future», και είναι ευθυγραμμισμένη με το πρόγραμμα SBTi απαλλαγής από τον άνθρακα, απαραίτητο για την αποφυγή της υπερθέρμανσης του πλανήτη άνω του 1,5°C. Επιπλέον, η εταιρεία έχει επίσης εγγραφεί στο Business Ambition για 1,5°C και στο Race to Zero, πρωτοβουλία που γεννήθηκε σε προηγούμενη συνδιάσκεψη της COP25.

Τα προηγούμενα πέντε χρόνια έως το 2022, η εταιρεία μείωσε τις εκπομπές της κατά 35% με στοιχεία για το 2023 διαθέσιμα το επόμενο έτος. Ως αποτέλεσμα των ευρημάτων, το αποτύπωμα άνθρακα της εταιρείας είναι 53% χαμηλότερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο της βιομηχανίας, υποστηρίζει η Viña Concha y Toro. Η διαχείριση για τη μείωση των εκπομπών ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια με έμφαση στις εκπομπές της ίδιας της εταιρείας καθώς και των προμηθευτών της, με τη χρήση 100% ανανεώσιμων πηγών ενέργειας να αποτελεί σημαντική βασική αρχή. Έχει επίσης συνεργαστεί με τους κύριους προμηθευτές της για τη μείωση των έμμεσων εκπομπών, αντιμετωπίζοντας ζητήματα όπως η συσκευασία ή το βάρος της φιάλης.

Η Valentina Lira, Διευθύντρια Αειφορίας της Viña Concha y Toro, δήλωσε: «Αυτή η απόδοση μας επέτρεψε να οραματιστούμε ότι μπορούμε να συμβάλουμε περισσότερο στον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής. Μετά από 5 χρόνια προόδου με το SBTi, σκεφτήκαμε ότι ήταν μια καλή στιγμή να ανανεώσουμε τη δέσμευσή μας να μειώσουμε τις εκπομπές μας, με στόχο να συμβάλουμε σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Αυτή η πρόβλεψη του στόχου είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τη στρατηγική της εταιρείας για δημιουργία θετικών και αναγεννητικών αποτελεσμάτων για την κοινωνία μας και τον πλανήτη».

Να σημειωθεί ότι η  Concha y Toro Winery βρίσκεται στο Σαντιάγο της Χιλής, αλλά η εταιρεία διαθέτει τεράστιες εκτάσεις με αμπελώνες και στην  Αργεντινή και τις Ηνωμένες Πολιτείες διαθέτοντας τα κρασιά τους σε τουλάχιστον 140 χώρες. Τα κορυφαία κρασιά της Casillero del Diablo και Don Melchor έχουν διεθνή αναγνώριση, ενώ από το 2010 η εταιρεία είναι ένας από τους επίσημους χορηγούς της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Manchester United F. C.

Διαβάστε επίσης

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Η φυτοπροστασία στον αμπελώνα αποτελεί κρίσιμη πτυχή της γεωργικής πρακτικής, καθώς επηρεάζει άμεσα την ποιότητα και ποσότητα της παραγωγής του κρασιού. Σε αυτό το...

REPORTS

Διττή δραστηριότητα διατηρεί η Οινοποιία Τσικρικώνη με έδρα το Μυρτόφυτο Καβάλας, έχοντας να παρουσιάσει τόσο την οινική της παραγωγή όσο και την έκθλιψη και...

REPORTS

Το ιστορικό οινοποιείο της βορειότερης αµπελουργικής ζώνης της Ελλάδας κάνει την εµφάνισή του, το µακρινό 1959. Το συνεταιριστικό οινοποιείο της περιοχής αποτέλεσε την αρχή...

REPORTS

Και ξαφνικά, ένα φινετσάτο και πολύ ιδιαίτερο κρασί, κάνει την εμφάνισή του στο τραπέζι και τη ζωή μας: Vin Doux Naturel από λευκό μικρόρωγο...