Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Οινοποιία Μπουτάρη σταθερά ανάμεσα στις 6 καλύτερες οινοποιίες του κόσμου

Τη σπουδαιότερη και τιμητικότερη διάκριση στην ιστορία της συνεχίζει να διατηρεί η οινοποιία Μπουτάρη, η οποία και πάλι κατατάσσεται ανάμεσα στις 6 καλύτερες οινοποιίες παγκοσμίως σύμφωνα με το αμερικάνικο κλαδικό περιοδικό “Wine & Spirits”. Το περιοδικό πρόσφατα της απένειμε τον τίτλο «Οινοποιείο της Χρονιάς» για το 2020, έναν τίτλο που της έχει αποδοθεί 19 συνολικά φορές τα τελευταία 33 χρόνια.

Με αυτή τη διάκριση η οινοποιία παραμένει και πάλι το μοναδικό, ελληνικό οινοποιείο που  εκπροσωπεί τη χώρα μας στην Top 6αδα του παγκόσμιου οινικού χάρτη. Η σημασία της  βράβευσης είναι σπουδαία γιατί προκύπτει από μια σειρά τυφλών γευστικών δοκιμών των  κρασιών Boutari που προμηθεύονται από την αγορά των ΗΠΑ οι δημοσιογράφοι και κριτικοί  του περιοδικού, καθ’ όλη την διάρκεια του έτους. Συγκεκριμένα, για την επίτευξη της  διάκρισης «Οινοποιείο της Χρονιάς 2020», τα κρασιά μας που δοκιμάστηκαν και ξεχώρισαν  είναι τα εξής:  

  • Grande Reserve Naoussa Boutari 2013 | 94 βαθμούς 
  • Επετειακή Νάουσσα Μπουτάρη 2017 | 92 βαθμούς 
  • Σαντορίνη Μπουτάρη 2019 | 90 βαθμούς 

Την 6αδα των καλύτερων οινοποιείων που έχουν διακριθεί τις περισσότερες φορές την  συμπληρώνουν οι εξής: Penfolds (Αυστραλία), Concha y Toro (Χιλή), Chateau Ste. Michelle  (USA), Antinori (Ιταλία) και Ridge (Καλιφόρνια).  

Η διατήρηση της θέσης της οινοποιίας Μπουτάρη στην κορυφή των καλύτερων οινοποιείων  παγκοσμίως, αποδεικνύει αφενός μεν τη διαχρονικότητα της δουλειάς που γίνεται στην  ποιότητα και την ανάδειξη των ελληνικών ποικιλιών, αφετέρου επιβεβαιώνει ότι η ηγετική της  θέση στην ελληνική οινική προσφορά δεν είναι τυχαία, αλλά έχει βαθιά θεμέλια στη γνώση  και στη συνεχή προσπάθεια βελτίωσης και εξέλιξης. 

Με στόχους και όραμα την αξιοπιστία, την εξέλιξη, τον σεβασμό στην κληρονομιά και τη  διατήρηση της υψηλής ποιότητας των κρασιών της, η οινοποιία Μπουτάρη «υπογράφει» τη  δέσμευσή της για ακόμα μεγαλύτερες προσπάθειες για την εξέλιξη του ελληνικού κρασιού.  

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Μεγαλύτερο περιθώριο ευελιξίας στο καθεστώς που διέπει τις άδειες φύτευσης αμπέλου προσπαθεί να προωθήσει η Κομισιόν, πρόθεση της οποίας είναι η αύξηση του ποσοστού...

REPORTS

Από τη Νορβηγία μέχρι την Ιαπωνία, με τον καιρό δημιουργούνται terroir πολλά υποσχόμενα.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Οι Τηνιακοί Αμπελώνες δημιουργήθηκαν το 2000 από τον Αλέξανδρο Αβατάγγελο και τον Gerard Margeon, Executive Head Sommelier του ομίλου εστιατορίων Alain Ducasse. Οι δυο...

REPORTS

Τη ∆ευτέρα 1η Μαρτίου ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραµµα αναδιάρθρωσης αµπελώνων 2021-2022 σύµφωνα µε το xρονοδιάγραµµα διαδικασίας ένταξης στο πρόγραµµα που προβλέπει η...

Copyright © 2020 Greenbox SA.