Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η κλιματική αλλαγή θέτει σε κίνδυνο την παραγωγή λευκού κρασιού της Ουγγαρίας

Ο θερμότερος Ιούλιος που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία της Ουγγαρίας έχει αναγκάσει τους αμπελουργούς της ευρωπαϊκής χώρας να δείξουν γρήγορα αντανακλαστικά και να ξεκινήσουν την συγκομιδή τους από τις αρχές Αυγούστου, έναν μήνα νωρίτερα από ότι συνήθως, με μερικούς οινοπαραγωγούς, όμως, να αισιοδοξούν πως ενδεχομένως θα αποτελέσουν την «νέα Μεσόγειο».

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην βιομηχανία οίνου της χώρας, και ίσως την αναγκάσουν να εγκαταλείψει την παραγωγή λευκού κρασιού, συμπεριλαμβανομένου και του περίφημου Tokaji.

Όπως δηλώνει στο Reuters, ο επιστήμονας που απασχολείται με την καταγραφή του κλίματος στο Πανεπιστήμιο Eotvos Lorand, Peter Szabo, οι οινοπαραγωγικές περιοχές της Ουγγαρίας έχουν βιώσει μια αύξηση της τάξης του 25% στον δείκτη μέτρησης της συσσώρευσης της θερμοκρασίας μέχρι την ωρίμανση της σοδειάς,  με την τάση του να αναμένεται να συνεχίσει να είναι ανοδική, γεγονός που θα σημάνει πως το κλίμα της χώρας δεν θα είναι ιδανικό για το λευκό κρασί, αναγκάζοντας τους οινοποιούς να στραφούν στον κόκκινο οίνο, που ανταποκρίνεται καλύτερα στις υψηλές θερμοκρασίες.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες πάντως, οι Ούγγροι οινοπαραγωγοί δεν χάνουν την αισιοδοξία τους, και θεωρούν πως θα μπορέσουν να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες, με τον ιδρυτή της εταιρείας Varga Winery, που εμπορεύεται ετησίως περισσότερες από 15 εκατομμύρια φιάλες, Peter Varga, να τονίζει πως η αλλαγή μπορεί να μην είναι τόσο κακή για την εγχώρια βιομηχανία, που όμως οφείλει να λάβει προληπτικά μέτρα.

Με πληροφορίες από Reuters

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου τις προτάσεις της στο Συμβούλιο για την υπογραφή και τη σύναψη της Συμφωνίας Εταιρικής Σχέσης ΕΕ-Mercosur...

REPORTS

Η συζήτηση για τους αμερικανικούς δασμούς στο κρασί επέστρεψε δυναμικά στις αρχές Αυγούστου, όταν επιβλήθηκε εισαγωγικός δασμός 15% σε σειρά ευρωπαϊκών ετικετών από το...

REPORTS

Το μέγεθος της αγοράς βιολογικών κρασιών στην Ευρώπη αποτιμήθηκε πέρυσι σε 9,20 δισ. δολάρια και αναμένεται να αυξηθεί με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 10,6%...

REPORTS

Η Ιταλία μπαίνει στον τρύγο του 2025 με διάχυτη αισιοδοξία. Οι πρώτες κοπές ξεκίνησαν νωρίτερα, τα σταφύλια δείχνουν υγιή και το εθνικό ισοζύγιο γέρνει...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου τις προτάσεις της στο Συμβούλιο για την υπογραφή και τη σύναψη της Συμφωνίας Εταιρικής Σχέσης ΕΕ-Mercosur...

REPORTS

Το Οινοποιείο Μπαραφάκα συμμετέχει και φέτος στις εκδηλώσεις των Μεγάλων Ημερών Νεμέας, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2025, ανοίγοντας τις πόρτες...

REPORTS

Ο τρύγος του 2025 ολοκληρώθηκε καταγράφοντας για 3η συνεχόμενη χρονιά πτώση στην παραγωγή της Σαντορίνης που αναμένεται να πλησιάσει συνολικά τους 450 τόνους σταφυλιού,...

REPORTS

Η συζήτηση για τους αμερικανικούς δασμούς στο κρασί επέστρεψε δυναμικά στις αρχές Αυγούστου, όταν επιβλήθηκε εισαγωγικός δασμός 15% σε σειρά ευρωπαϊκών ετικετών από το...