Connect with us

Αναζήτηση

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Η κλιματική αλλαγή αυξάνει τις ποικιλίες του Bordeaux

Έξι νέες ποικιλίες προστίθενται στις ήδη επιτρεπόμενες της περιοχής προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι της κλιματικής αλλαγής.

Ο γαλλικός ρυθμιστικός οργανισμός γεωργικών προϊόντων, το Institut National de l’Origine et de la Qualité (INAO), έδωσε έγκριση για την καλλιέργεια και  χρήση έξι νέων ποικιλιών στα κρασιά του Μπορντό.

Το επίσημο γεωργικό κυβερνητικό όργανο ενέκρινε τη χρήση τεσσάρων νέων κόκκινων ποικιλιών – Arinarnoa, Castets, Marselan και Touriga Nacional – και δύο λευκών ποικιλιών – Alvarinho και Liliorila – με φυτεύσεις εγκεκριμένες ήδη από φέτος.

Οι ποικιλίες παρουσιάστηκαν από τους οινοπαραγωγούς του Bordeaux και του Bordeaux Supérieur AOCs  το καλοκαίρι του 2019, ως πιθανό μέσο αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, καθώς πλέον αλλάζει ο ρυθμός ανάπτυξης και ωρίμανσης των σταφυλιών στα αμπέλια.

Οι επιστήμονες στο Μπορντό εξέτασαν 52 διαφορετικές ποικιλίες για ενδεχόμενη μελλοντική χρήση προτού καταλήξουν στις τελικές έξι που θεωρήθηκαν ιδιαίτερα κατάλληλες καθώς ωριμάζουν πιο αργά και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές στο υδρικό στρες.

Για αρχή, οι νέες ποικιλίες θα περιοριστούν μόνο στο 5% της συνολικής επιφάνειας των αμπελώνων και όχι περισσότερο από το 10% του μείγματος σε κόκκινο ή λευκό.

Αυτές οι νέες ποικιλίες έρχονται να προστεθούν δίπλα στις ήδη επιτρεπόμενες ποικιλίες του Bordeaux που για τα ερυθρά κρασιά είναι: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Malbec, Carménère και Petit Verdot ενώ για τα λευκά είναι: Sémillon, Sauvignon Blanc, Sauvignon Gris, Muscadelle, Colombard, Ugni Blanc, Merlot Blanc και Mauzac.

Πηγή: thedrinksbusiness.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Μεγαλύτερο περιθώριο ευελιξίας στο καθεστώς που διέπει τις άδειες φύτευσης αμπέλου προσπαθεί να προωθήσει η Κομισιόν, πρόθεση της οποίας είναι η αύξηση του ποσοστού...

REPORTS

Από τη Νορβηγία μέχρι την Ιαπωνία, με τον καιρό δημιουργούνται terroir πολλά υποσχόμενα.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Οι Τηνιακοί Αμπελώνες δημιουργήθηκαν το 2000 από τον Αλέξανδρο Αβατάγγελο και τον Gerard Margeon, Executive Head Sommelier του ομίλου εστιατορίων Alain Ducasse. Οι δυο...

REPORTS

Τη ∆ευτέρα 1η Μαρτίου ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραµµα αναδιάρθρωσης αµπελώνων 2021-2022 σύµφωνα µε το xρονοδιάγραµµα διαδικασίας ένταξης στο πρόγραµµα που προβλέπει η...

Copyright © 2020 Greenbox SA.