Connect with us

Αναζήτηση

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Η κλιματική αλλαγή αυξάνει τις ποικιλίες του Bordeaux

Έξι νέες ποικιλίες προστίθενται στις ήδη επιτρεπόμενες της περιοχής προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι της κλιματικής αλλαγής.

Ο γαλλικός ρυθμιστικός οργανισμός γεωργικών προϊόντων, το Institut National de l’Origine et de la Qualité (INAO), έδωσε έγκριση για την καλλιέργεια και  χρήση έξι νέων ποικιλιών στα κρασιά του Μπορντό.

Το επίσημο γεωργικό κυβερνητικό όργανο ενέκρινε τη χρήση τεσσάρων νέων κόκκινων ποικιλιών – Arinarnoa, Castets, Marselan και Touriga Nacional – και δύο λευκών ποικιλιών – Alvarinho και Liliorila – με φυτεύσεις εγκεκριμένες ήδη από φέτος.

Οι ποικιλίες παρουσιάστηκαν από τους οινοπαραγωγούς του Bordeaux και του Bordeaux Supérieur AOCs  το καλοκαίρι του 2019, ως πιθανό μέσο αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, καθώς πλέον αλλάζει ο ρυθμός ανάπτυξης και ωρίμανσης των σταφυλιών στα αμπέλια.

Οι επιστήμονες στο Μπορντό εξέτασαν 52 διαφορετικές ποικιλίες για ενδεχόμενη μελλοντική χρήση προτού καταλήξουν στις τελικές έξι που θεωρήθηκαν ιδιαίτερα κατάλληλες καθώς ωριμάζουν πιο αργά και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές στο υδρικό στρες.

Για αρχή, οι νέες ποικιλίες θα περιοριστούν μόνο στο 5% της συνολικής επιφάνειας των αμπελώνων και όχι περισσότερο από το 10% του μείγματος σε κόκκινο ή λευκό.

Αυτές οι νέες ποικιλίες έρχονται να προστεθούν δίπλα στις ήδη επιτρεπόμενες ποικιλίες του Bordeaux που για τα ερυθρά κρασιά είναι: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Malbec, Carménère και Petit Verdot ενώ για τα λευκά είναι: Sémillon, Sauvignon Blanc, Sauvignon Gris, Muscadelle, Colombard, Ugni Blanc, Merlot Blanc και Mauzac.

Πηγή: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Καθώς το παγκόσμιο εμπόριο συνεχίζει να εξελίσσεται, ο ρόλος των κόμβων επανεξαγωγής θα παραμείνει κεντρικός στον τρόπο με τον οποίο το κρασί φτάνει στους...

REPORTS

Μια πρωτοποριακή μελέτη από πανεπιστήμια της Καλιφόρνιας αποκαλύπτει πως ο εμποτισμός τυριών με κρασί μπορεί να μεταμορφώσει όχι μόνο τη γεύση τους αλλά και...

REPORTS

Το δελτίο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημερώνει ότι το αμπέλι βρίσκεται στο στάδιο ωρίμανσης και συγκομιδής, κυρίως για τις πρώιμες επιτραπέζιες ποικιλίες....

REPORTS

Στην περιοχή Charente της νοτιοδυτικής Γαλλίας, ένας αμπελουργός πήρε τη δύσκολη απόφαση να ξεριζώσει μέρος του αμπελώνα του, προκειμένου να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

REPORTS

Μια ακόμη διεθνής διάκριση για τον Ενιαίο Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Σάμου, καθώς δύο από τα πιο εμβληματικά παλαιωμένα γλυκά κρασιά του, το Samos Anthemis 2019...

REPORTS

Οι φόβοι για την απαγόρευση της μέτριας κατανάλωσης κρασιού υποχωρούν: το προσχέδιο του ΠΟΥ, που παρουσιάστηκε στον ΟΗΕ παρουσιάζει ένα ψήφισμα για το αλκοόλ...

REPORTS

Η τεχνητή νοημοσύνη κάνει πλέον αισθητή την παρουσία της στους ιταλικούς αμπελώνες, παίζοντας κεντρικό ρόλο στον τρύγο του 2025 στις Tenute del Cerro.