Connect with us

Αναζήτηση

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Στην Επιτροπή Οίνου της Lake County το πρώτο περιφερειακό σχολείο κλαδέματος

Αυτό το χειμώνα, οι αμπελουργοί και οι εργάτες του αμπελώνα της κομητείας Lake County στην Καλιφόρνια, θα εγγραφούν στην πρώτη περιφερειακή σχολή κλαδέματος αυτού του είδους που στοχεύει σε μια ολόκληρη περιοχή κρασιού, που φιλοξενείται από την Επιτροπή Οίνου της Κομητείας Lake.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Το μάθημα θα διδαχθεί από τους δασκάλους διαχείρισης αμπελώνων, Simonit & Sirch, και τον Master Pruner τους, Jacopo Miolo. Η κομητεία Lake βρίσκεται βόρεια της πιο φημισμένης περιοχής της Καλιφόρνια, της κοιλάδας Napa, αλλά οι τεχνικές που διδάσκονται από τον Miolo (και στα αγγλικά και στα ισπανικά) χρησιμοποιούνται σε μια εντυπωσιακή λίστα οινοποιείων. Η λίστα πελατών τους περιλαμβάνει μερικούς από τους πιο γνωστούς παραγωγούς στον κόσμο, όπως Château d‘Yquem, Chateau Latour και Roederer, μεταξύ άλλων. Ενώ, στην Νάπα περιλαμβάνουν ονόματα, όπως οι Corison, Diamond Creek, Shafer Vineyards και Spottswoode είναι πελάτες της Simonit & Sirch.

Το Lake County Pruning School θα περιλαμβάνει ένα θεωρητικό εισαγωγικό διαδικτυακό μάθημα και τρεις ημέρες πρακτικών πρακτικών μαθημάτων στον αμπελώνα δύο ημέρες κατά τη διάρκεια του χειμώνα για κλάδεμα αμπέλου και μία ημέρα την άνοιξη για αραίωση βλαστών. Το πρόγραμμα θα παρέχει σε βάθος θεμελιώδεις αρχές που ισχύουν για όλα τα συστήματα εκπαίδευσης αμπέλου και τα βασικά στοιχεία της φιλοσοφίας κλαδέματος Simonit & Sirch, εστιάζοντας στην ελεγχόμενη διακλάδωση, την αγγειακή ροή, τα κοψίματα και τα μπουμπούκια της κορώνας και το προστατευτικό εφεδρικό ξύλο.

Παράλληλα, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εστιάζει στην υγεία του αμπελιού και στη μεγιστοποίηση της ανθεκτικότητας σε πράγματα, όπως τα παράσιτα και μια συνεχής ανησυχία στην Καλιφόρνια. Ο Miolo θα καθοδηγήσει τους καλλιεργητές σχετικά με τη ροή του αμπελιού και πώς μπορούν να μεγιστοποιηθούν τα στοιχεία της προστατευτικής φύσης των αμπελιών προς όφελος της συνοχής των καρπών και της μακροπρόθεσμης εγκάρδιας γεύσης των αμπελιών. Η δίγλωσση οδηγία θα διασφαλίσει ότι όσοι βρίσκονται στις σειρές που κάνουν την εργασία λαμβάνουν το περιεχόμενο απευθείας από τον Miolo.

«Αυτή είναι μια κερδισμένη κατάσταση για τον κλάδο του κρασιού και για το εργατικό δυναμικό των αμπελώνων μας», αναφέρει  ο Pedro Rubio, Γενικός Διευθυντής της Beckstoffer Vineyards Red Hills. «Οι μαθητές του κλαδευτηρίου θα ωφεληθούν αποκτώντας πρακτική εμπειρία από άρτια εκπαιδευμένους εκπαιδευτές με εμπειρία δεκαετιών. Το πιο σημαντικό, οι συμμετέχοντες αποκτούν γνώση και αυτοπεποίθηση, η οποία θα μεταδοθεί σε άλλους στην κοινότητα και τη βιομηχανία. Άλλες πρακτικές όπως, η αραίωση βλαστών, η αφαίρεση των φύλλων, η αραίωση συστάδων κ.λπ., είναι εξίσου σημαντικές εργασίες κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Ωστόσο, το κλάδεμα είναι η πιο επιδραστική γεωργική πρακτική στο αμπέλι.

Αξίζει να αναφερθεί πως εκτός από τον αντίκτυπο στις ομάδες του αμπελώνα, η ευρύτερη προσαρμογή αυτών των πρακτικών θα αυξήσει τη συνολική κλιματική ανθεκτικότητα της περιοχής και, με συνεπή εφαρμογή, την ποιότητα των κρασιών που μπορούν να καλλιεργήσουν. «Αυτό το μάθημα μας επιτρέπει να διδάξουμε στους αμπελώνες μας δοκιμασμένες τεχνικές. Αυτό θα μας οδηγήσει τελικά στο να γίνουμε μια πιο βιώσιμη αναπτυσσόμενη περιοχή μειώνοντας τις ασθένειες των αμπελιών και επεκτείνοντας τη διάρκεια ζωής του αμπελώνα. Οδηγεί τελικά σε κρασί υψηλότερης ποιότητας», τονίζει ο Jonathan Walters, Γενικός Διευθυντής του Οινοποιείου Brassfield Estate και Πρόεδρος της Επιτροπής Οίνου Grape County Lake.

Τέλος, η σχολή κλαδέματος είναι μέρος ενός τριετούς προγράμματος που εκπονήθηκε από την Επιτροπή Winegrepe της Lake County, και ο στόχος του Miolo είναι το περιεχόμενο που διδάσκει αυτές τις τρεις ημέρες να μπορεί να μεταδοθεί γρήγορα από όσους βρίσκονται στους αμπελώνες στα πληρώματα και στους συναδέλφους τους.

 

ΠΗΓΗ: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Οι νομοθέτες της Επιτροπής Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υποστήριξαν τα σχέδια για την επισήμανση του κρασιού ως «μειωμένης περιεκτικότητας σε αλκοόλ» αντί για «χαμηλή»...

REPORTS

Τέσσερα νοτιοαφρικανικά οινοποιεία απέσπασαν σημαντική διεθνή διάκριση, καθώς εντάχθηκαν στη διευρυμένη λίστα των World’s 50 Best Vineyards (θέσεις 51-100) για το 2025, επιβεβαιώνοντας τη...

REPORTS

H υποβολή των δηλώσεων συγκομιδής για την αμπελοοινική περίοδο 2025-2026 γίνεται μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «Δήλωση Συγκομιδής Αμπελουργικών Προϊόντων» στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπ.Α.Α.Τ....

REPORTS

H υποβολή των δηλώσεων συγκομιδής για την αμπελοοινική περίοδο 2025-2026 γίνεται μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «Δήλωση Συγκομιδής Αμπελουργικών Προϊόντων» στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπ.Α.Α.Τ....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Στην πιο ανεπτυγμένη μορφή θεματικού τουρισμού, πίσω μόνο μετά το κλασσικό μαζικό μοντέλο «ήλιος και θάλασσα» που φέρνει στην Ελλάδα, κάθε χρόνο, δεκάδες εκατομμύρια...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, τα επισκέψιμα οινοποιεία των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», συμμετέχουν και φέτος στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Οινοτουρισμού...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Ελλάδας συμμετέχουν στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Οινοτουρισμού την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, δίνοντας στους επισκέπτες τους την...

REPORTS

Α πό τη φύτευση και τη διαµόρφωση των γραµµών έως τη συγκοµιδή και τη διαχείριση των υπολειµµάτων, κάθε αµπελουργικό έχει πλέον το κατάλληλο µηχάνηµα....