Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Επιστρέφει το “Assyrtiko de Louros”

Το γνωστό αμπελοτόπι από τον Πύργο της Σαντορίνης «Λούρος» πρόκειται να εμφιαλώσει και πάλι το οινοποιείο Χατζηδάκη.

Το εμβληματικό κρασί του Χαρίδημου Χατζηδάκη επιστρέφει την Άνοιξη του 2021 με μια πολύ μικρή παραγωγή 2.500 χιλιάδων αριθμημένων φιαλών. Το “Assyrtiko de Louros” αποτελεί ένα από τα κρασιά ορόσημα της Σαντορίνης. Το υλοποίησε ο χαρισματικός οινοποιός, θέλοντας να εκφράσει με επιτυχία και συνέπεια το μοναδικό “terroir” της Σαντορίνης, χρησιμοποιώντας μόνο σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας από αιωνόβια αμπέλια. Το κρασί ωριμάζει για 24 μήνες στο βαρέλι με τις οινολάσπες του.

Ύστερα από μία παύση 2 ετών και μία απώλεια που συγκλόνισε τον οινικό κόσμο, το οινοποιείο κυκλοφορεί και πάλι το “Assyrtiko de Louros”. Για άλλη μια φορά η ποικιλία Ασύρτικο εκπλήσσει και εντυπωσιάζει με τις δυνατότητές της. Η επικεφαλής Οινολόγος Στέλλα Παπαδημητρίου, η βοηθός της Οινολόγος  Μαριέττα Σαμαρά και η Στέλλα Χατζηδάκη, ακολούθησαν πιστά τη μέθοδο οινοποίησης του Χαρίδημου Χατζηδάκη για το συγκεκριμένο κρασί. Έτσι, το Assyrtiko de Louros” παράχθηκε με μακρά προζυμωτική κρυοεκχύλιση και ζύμωση με γηγενείς ζύμες σε χαμηλές θερμοκρασίες. Αποζύμωσε και ωρίμασε σε δρύινα βαρέλια πάνω στις Οινολάσπες.

«Αυτό που προσωπικά με εντυπωσιάζει είναι πως, ήδη, δύο περίπου μήνες πριν την εμφιάλωσή του έχει ένα χαρακτηριστικό βαθύ κίτρινο χρώμα και πληθωρική προσωπικότητα που αποδεικνύει  πως η πάλη για ισορροπία είναι  άκρως γοητευτική. Μένει να εμφιαλωθεί και να δοθεί στους καταναλωτές λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2021,  αλλά θα πρότεινα, αν έχουν τις κατάλληλες συνθήκες, να το παλαιώσουν τουλάχιστον τρία χρόνια στις φιάλες πριν το απολαύσουν», αναφέρει η κα Κωνσταντίνα Χρυσού, σύζυγος του αείμνηστου Χαριδημου Χατζηδάκη, δίνοντας μας μια μικρή πρόγευση.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μέσω επιστολής του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης ζήτησε την τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης που αφορά την διαχείριση...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Την διενέργεια φθινοπωρινών ψεκασμών μετά τον τρύγο με σκοπό να περιοριστούν οι διαχειμάζουσες μορφές των παθογόνων του περονόσπορου και του ωιδίου συνιστούν οι γεωπόνοι...

REPORTS

Οι μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες κυριαρχούν στην παγκόσμια διαδικτυακή αγορά οίνου, με την πλειονότητα των παραγγελιών να προέρχεται από «boomers», ήτοι άτομα με ημερομηνία γέννησης...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σε κλίμα ανανέωσης βρίσκεται η έκθεση ProWein , εν όψει της διοργάνωσης που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 16-18 Μαρτίου του 2025, φιλοδοξώντας να αποτελέσει την...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Τρεις άνθρωποι με εμπειρία, πάθος και βαθιά γνώση ενώνουν τις δυνάμεις τους και «γυρίζουν σελίδα» στο τσίπουρο και δημιουργούν το Loco Docko τσίπουρο ένα...

REPORTS

To Sincerely Mariah, είναι το νέο ροζέ κρασί, μέρος της σειράς Boutari Selections, μιας σειράς επιλεγμένων ετικετών από τους οινολόγους της οινοποιίας Mπουτάρη.

REPORTS

Σε καταλύτη εξελίξεων που θα απογειώσουν την υπεραξία του κρασιού υψηλών προδιαγραφών που παράγεται στην περιοχή της Νεμέας, το οποίο, επιδιώκεται να αποτελέσει το...

REPORTS

Η αγορά των μηχανημάτων συγκομιδής σταφυλιών είναι έτοιμη για σημαντική ανάπτυξη, καθοδηγούμενη από τις εξελίξεις στη γεωργική τεχνολογία και την αυξανόμενη ζήτηση για αποτελεσματικές...