Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Εμβληματικές ετικέτες των οινοπαραγωγών της Μεσσηνίας στα Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά

Το Messinia Terroirs με επιλεγμένους ερυθρούς οίνους από τη Μεσσηνία έδωσε το παρόν στην εκδήλωση Μεγάλα Κόκκινα το Σάββατο 18 Νοεμβρίου στον Πύργο Πετρέζα, στα Σπάτα.

Για πρώτη φορά εμβληματικές ετικέτες των οινοπαραγωγών της Μεσσηνίας και το περίφημο Cabernet Sauvignon από την Τριφυλία, με εσοδείες από το 1998, παρουσιάστηκαν στην ξεχωριστή οινική εκδήλωση Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά 2023, από τον οινοχόο Νικόλα Γιαννόπουλο DipWSET. Μερικά από τα κορυφαία μεσσηνιακά κρασιά από το Κτήμα Δερέσκου, το Lacules Estate, το Navarino Vineyards & την Panagiotopoulos Wines & Spirits. Για το τέλος, δύο κρασιά «κειμήλια» όπως ανέφερε η διοργάνωση Vinetum το ένα από το μη υφιστάμενο πλέον Οινοποιείο Τσώλης, το «K Ftelia» εσοδείας 2008 και το άλλο της οινοποιίας Boutari, Cabernet Sauvignon από την Τριφυλία εσοδείας 1998.

Τα κρασιά που παρουσιάστηκαν είναι:

NAVARINO VINEYARDS

  • KOTYLE Cabernet Sauvignon 2013, 2016, 2018

PANAGIOTOPOULOS WINES & SPIRITS

  • Merlot Organic 2014
  • Syrah 2013
  • Cabernet Sauvignon Organic 2013
  • 36 Cabernet Sauvignon 2008

LACULES ESTATE

  • Lacules Estate Merlot 2020
  • Lacules Estate Syrah 2020

ΚΤΗΜΑ ΔΕΡΕΣΚΟΥ

  • Domaine Dereskos Agrilia Cabernet Sauvignon 2006, 2005
  • Domaine Dereskos Merlot 2021

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΣΩΛΗ

  • K FTELIA 2008

BOUTARIS

  • CABERNET SAUVIGNON 1998

Το Messinia Terroirs αποτελεί μία πρωτοβουλία Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία σειρά ενεργειών όπως η μελέτη, η έρευνα, η καινοτομία στις καλλιεργητικές πρακτικές, η εκπαίδευση και η συμβουλευτική για την αναδιάρθρωση και την ανάδειξη του μεσσηνιακού αμπελώνα με νέες φυτεύσεις και έμφαση σε ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες.

Βασικός στόχος του Messinia Terroirs είναι να δώσει νέα ώθηση στον οινικό κλάδο της Μεσσηνίας, να αναβιώσει την αίγλη του παρελθόντος και να αναδείξει όχι μόνο τη συναρπαστική ποικιλομορφία και μοναδικότητα του μεσσηνιακού αμπελώνα, αλλά και την πολυδιάστατη φυσιογνωμία του τόπου.

Τα χαρισματικά terroirs της περιοχής με το ιδιαίτερο μικροκλίμα που ευνοεί την παραγωγή εξαιρετικών κρασιών, η πλούσια γαστρονομική παράδοση και η μακραίωνη ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά σε ένα περιβάλλον σπάνιας φυσικής ομορφιάς, δημιουργούν τις προϋποθέσεις ώστε να αναγεννηθεί η Μεσσηνία ως οινοπαραγωγός περιοχή με αναγνωρίσιμη ταυτότητα και να καθιερωθεί ως οινοτουριστικός προορισμός διεθνών προδιαγραφών.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μια πρωτοποριακή μελέτη από πανεπιστήμια της Καλιφόρνιας αποκαλύπτει πως ο εμποτισμός τυριών με κρασί μπορεί να μεταμορφώσει όχι μόνο τη γεύση τους αλλά και...

REPORTS

Το δελτίο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημερώνει ότι το αμπέλι βρίσκεται στο στάδιο ωρίμανσης και συγκομιδής, κυρίως για τις πρώιμες επιτραπέζιες ποικιλίες....

REPORTS

Στην περιοχή Charente της νοτιοδυτικής Γαλλίας, ένας αμπελουργός πήρε τη δύσκολη απόφαση να ξεριζώσει μέρος του αμπελώνα του, προκειμένου να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες...

REPORTS

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα από ασθένειες ή τις καιρικές συνθήκες και με τον τρύγο να διεξάγεται την ενδεδειγμένη περίοδο «ρίχνει αυλαία», η εξαιρετική, όπως χαρακτηρίζεται,...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

REPORTS

Μια ακόμη διεθνής διάκριση για τον Ενιαίο Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Σάμου, καθώς δύο από τα πιο εμβληματικά παλαιωμένα γλυκά κρασιά του, το Samos Anthemis 2019...

REPORTS

Οι φόβοι για την απαγόρευση της μέτριας κατανάλωσης κρασιού υποχωρούν: το προσχέδιο του ΠΟΥ, που παρουσιάστηκε στον ΟΗΕ παρουσιάζει ένα ψήφισμα για το αλκοόλ...

REPORTS

Η τεχνητή νοημοσύνη κάνει πλέον αισθητή την παρουσία της στους ιταλικούς αμπελώνες, παίζοντας κεντρικό ρόλο στον τρύγο του 2025 στις Tenute del Cerro.