Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γαστρονομία, masterclass και μουσική στη Δραμοινογνωσία από το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη

Tα πάντα όλα γύρω από το κρασί θα περιλαμβάνει το γεμάτο από ξεναγήσεις και masterclass Σαββατοκύριακο στις 27-28 Μαΐου στο Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη με βάση το «Πρόγραμμα Δραμοινογνωσίας» 2023.

Οινολόγοι του Κτήματος θα παρουσιάζουν αναλυτικά τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσει όποιος θέλει να απολαύσει μια φιάλη κρασί στο πικ της, πληροφορίες για γαστρονομικά ταιριάσματα με κρασί αλλά και μουσικά ταξίδια  υπό τους ήχους βιολιού και σαξοφώνου.

Αναλυτικά το «Πρόγραμμα Δραμοινογνωσίας» 2023 από το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη

Σάββατο 27/5/23

(11:00-18:00)

– Ξεναγήσεις στους επισκέψιμους  χώρους του Οινοποιείου ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

– (12:00 – 13:30) Masterclass «Παλαίωση και σωστή συντήρηση κρασιών στο σπίτι» Σε τί θερμοκρασία διατηρούμε το κρασί; Ποιοι είναι οι κατάλληλοι χώροι αποθήκευσης και ποιες είναι οι σωστές συνθήκες παλαίωσης και συντήρησης των κρασιών στο σπίτι μας; Οι οινολόγοι του Κτήματος  παρουσιάζουν αναλυτικά τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσει όποιος θέλει να απολαύσει μια φιάλη κρασί στο πικ της. Κατόπιν κράτησης και για περιορισμένο αριθμό ατόμων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

– (15:30 – 17:00) Masterclass «Το σωστό σερβίρισμα και οι βασικές αρχές ταιριάσματος φαγητού κρασιού» Πολλά τα είδη και τα στυλ των ποτηριών, διάφορες οι θερμοκρασίες σερβιρίσματος. Τι ταιριάζει όμως ιδανικά σε κάθε περίπτωση αλλά και με ποιο πιάτο; Αυτό θα μας το εξηγήσουν οι οινολόγοι του Κτήματος μέσα από απλές συμβουλές που θα φανούν χρήσιμες σε όλους τους οινόφιλους. Κατόπιν κράτησης και για περιορισμένο αριθμό ατόμων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

– (15:00-17:30) Live “Q violins”. Μέσα από τους ήχους του βιολιού οι «Q violins» μας ταξιδεύουν με δικές τους συνθέσεις και σύγχρονες ενορχηστρώσεις σε γνωστά κλασικά έργα. Μαζί μας για το οινικό φεστιβάλ της Δραμοινογνωσίας, θα βρίσκετε ο Δημήτρης Κιουρντζιάδης, ένας εκ των τριών μελών του συγκροτήματος.

Κυριακή 28/5/23

(11:00-18:00)

– Ξεναγήσεις στους επισκέψιμους  χώρους του Οινοποιείου ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

-(12:00 – 13:30) «Το σωστό σερβίρισμα και οι βασικές αρχές ταιριάσματος φαγητού κρασιού» Πολλά τα είδη και τα στυλ των ποτηριών, διάφορες οι θερμοκρασίες σερβιρίσματος. Τι ταιριάζει όμως ιδανικά σε κάθε περίπτωση αλλά και με ποιο πιάτο; Αυτό θα μας το εξηγήσουν οι οινολόγοι του Κτήματος μέσα από απλές συμβουλές που θα φανούν χρήσιμες σε όλους τους οινόφιλους. Κατόπιν κράτησης και για περιορισμένο αριθμό ατόμων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

-(15:30 – 17:00) Masterclass «Παλαίωση και σωστή συντήρηση κρασιών στο σπίτι» Σε τί θερμοκρασία διατηρούμε το κρασί; Ποιοι είναι οι κατάλληλοι χώροι αποθήκευσης και ποιες είναι οι σωστές συνθήκες παλαίωσης και συντήρησης των κρασιών στο σπίτι μας; Οι οινολόγοι του Κτήματος  παρουσιάζουν αναλυτικά τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσει όποιος θέλει να απολαύσει μια φιάλη κρασί στο πικ της. Κατόπιν κράτησης και για περιορισμένο αριθμό ατόμων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

-(14:00-17:00) Live Saxophone & Piano  Η Πωλίνα Κατσαβούνη στο σαξόφωνο με συνοδοιπόρο τον Αλέξανδρο Τσακιρίδη στο πιάνο  παρουσιάζουν ένα μουσικό ταξίδι με τραγούδια από Έλληνες και ξένους δημιουργούς που αγαπήσαμε, διασκευασμένα σε ύφος – swing, ρετρό αλλά και ακουστικές μπαλάντες.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Οι Βρυξέλλες προετοιμάζουν σχέδιο για την επόμενη φάση της εμπορικής συμφωνίας στην οποία κατέληξαν το καλοκαίρι με τις ΗΠΑ, με στόχο χαμηλότερους δασμούς σε...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Central Wine Fair, η πολυαναμενόμενη ετήσια έκθεση κρασιού της κεντρικής Ελλάδας, επιστρέφει τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2025 σε νέο χώρο: την Αίγλη Ζαππείου,...

REPORTS

Οι νομοθέτες της Επιτροπής Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υποστήριξαν τα σχέδια για την επισήμανση του κρασιού ως «μειωμένης περιεκτικότητας σε αλκοόλ» αντί για «χαμηλή»...

REPORTS

Τέσσερα νοτιοαφρικανικά οινοποιεία απέσπασαν σημαντική διεθνή διάκριση, καθώς εντάχθηκαν στη διευρυμένη λίστα των World’s 50 Best Vineyards (θέσεις 51-100) για το 2025, επιβεβαιώνοντας τη...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ο έμπειρος οινοποιός που πάτησε πόδι στη Ζίτσα οραματίζεται να βάλει την γηγενή ποικιλία στο διεθνή οινικό χάρτη. Μετά τη Νάουσα και τη Ραψάνη,...

REPORTS

Επιδότηση ύψους 79,6 ευρώ το στρέµµα προβλέπει η 3η τροποποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ για τη διατήρηση του Αττικού Αµπελώνα και της γηγενής...

REPORTS

Με χρυσό βραβείο τιμήθηκαν και πάλι οι οινικές «ναυαρχίδες» του Συνεταιρισμού Σάμου, οι «ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ» και το «SAMOS VIN DOUX», στον πιο έγκυρο και...

REPORTS

Η γαλλική οινοποιία βιώνει μια κρίση που αγγίζει κάθε της επίπεδο, από τους αμπελουργούς έως τους προμηθευτές και τις υπηρεσίες που την πλαισιώνουν. Οι...