Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Αργυρό μετάλλιο για το Κτήμα Κατσαρού στο διαγωνισμό Chardonnay du Monde

Για περισσότερα από 20 χρόνια, ο διεθνής διαγωνισμός Chardonnay du Monde εκπαιδεύει στο Ινστιτούτο Paul Bocuse (Écully – Γαλλία) περισσότερους από 700 διεθνείς ειδικούς-κριτές σε θέματα γευστικής δοκιμής και αξιολόγησης της ποικιλίας Chardonnay.

Αυτοί οι άνδρες και οι γυναίκες από όλο τον κόσμο είναι η «ζωντανή γνώση του chardonnay».

Έτσι, το 2022 ήταν η χρονιά για το Chardonnay 2020 του κτήματος Κατσαρού να διακριθεί στο διαγωνισμό Chardonnay du monde λαμβάνοντας το αργυρό μετάλλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διεθνής διαγωνισμός, που διεξήχθη 9-11 Μαρτίου 2022 στην Βουργουνδία αξιολόγησε 546 κρασιά από 32 χώρες.

Κεντρική φωτογραφία: Γεωργία Καραμαλή

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το Οινοποιείο Ακριώτου ολοκλήρωσε με επιτυχία τον τρύγο του 2025, σε μια χρονιά που χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερα ευνοϊκές κλιματικές συνθήκες και οδήγησε σε σταφύλια...

REPORTS

Οι Βρυξέλλες προετοιμάζουν σχέδιο για την επόμενη φάση της εμπορικής συμφωνίας στην οποία κατέληξαν το καλοκαίρι με τις ΗΠΑ, με στόχο χαμηλότερους δασμούς σε...

REPORTS

Οι νομοθέτες της Επιτροπής Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υποστήριξαν τα σχέδια για την επισήμανση του κρασιού ως «μειωμένης περιεκτικότητας σε αλκοόλ» αντί για «χαμηλή»...

REPORTS

Τέσσερα νοτιοαφρικανικά οινοποιεία απέσπασαν σημαντική διεθνή διάκριση, καθώς εντάχθηκαν στη διευρυμένη λίστα των World’s 50 Best Vineyards (θέσεις 51-100) για το 2025, επιβεβαιώνοντας τη...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ο έμπειρος οινοποιός που πάτησε πόδι στη Ζίτσα οραματίζεται να βάλει την γηγενή ποικιλία στο διεθνή οινικό χάρτη. Μετά τη Νάουσα και τη Ραψάνη,...

REPORTS

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, η Οινοποιία Ψαρούλη υποδέχθηκε επαγγελματίες του τουρισμού, ξενοδόχους, ξεναγούς, τουριστικά γραφεία και δημοσιογράφους...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Central Wine Fair, η πολυαναμενόμενη ετήσια έκθεση κρασιού της κεντρικής Ελλάδας, επιστρέφει τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2025 σε νέο χώρο: την Αίγλη Ζαππείου,...

REPORTS

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας και εκλεκτής οινογνωσίας θα φιλοξενηθεί τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2025, στο Jenny’s Rooftop Restaurant Bar του Sofitel Athens Airport, του...