Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ανακοινώθηκε η νικήτρια της υποτροφίας Dom Pérignon Golden Vines MW

Ο οίκος σαμπάνιας Dom Pérignon ανακοίνωσε μαζί με την Liquid Icons και το Ίδρυμα Gérard Basset τον νικητή της νέας υποτροφίας Dom Pérignon Golden Vines MW.

Το βραβείο κέρδισε η Arpine Manukyan, επαγγελματίας του οίνου και οινοποιός από την Αρμενία, με έδρα το Ερεβάν. Αρχικά ακολουθώντας μια καριέρα ως γλωσσολόγος, το 2014 η Arpine αποφάσισε να αλλάξει δραστικά τον δρόμο της και αντ’ αυτού άρχισε να ασχολείται με την οινοποίηση.

Αν και σίγουρα ήταν μια γενναία απόφαση, η ίδια είπε: «Δεν μετανιώνω, καθώς μου επέτρεψε να κυνηγήσω το αληθινό μου πάθος». Δυστυχώς, παρά τα εντυπωσιακά της επιτεύγματα, όπως το να γίνει το πρώτο άτομο στην Αρμενία, που κατέκτησε το WSET Diploma και Weinakademiker, η Arpine έπρεπε να αντιμετωπίσει «εμπόδια με βάση το φύλο» που «περιθωριοποιούν τις γυναίκες και εμποδίζουν την επαγγελματική τους ανάπτυξη και τις ευκαιρίες εκπαίδευσης».

Τέτοιες οπισθοδρομήσεις, αν και πολύ συνηθισμένες, δεν εμπόδισαν την Arpine από το να είναι «ανθεκτική και αποφασισμένη να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο και να αποδείξει ότι οι γυναίκες έχουν τις δεξιότητες και το πάθος να διαπρέψουν σε οποιαδήποτε πτυχή της οινοποίησης».

Παράλληλα, οι κριτές ήταν ενθουσιασμένοι από την ποιότητα και των 18 αιτήσεων που ελήφθησαν φέτος. Κάθε αίτηση ήταν πολύ υψηλής ποιότητας και ήταν πολύ δύσκολο να επιλέξεις έναν νικητή ανάμεσα σε τόσο καλούς υποψηφίους.

Μαζί με την άξια νικήτρια Arpine, υπήρχε μία ακόμη υποψήφια, της οποίας η εξαιρετική ανθεκτικότητα απέναντι στις αντιξοότητες και το πάθος της για μελέτη πάνω στο κρασί την  οδήγησε στο να της απονείμουν την ερευνητική επιχορήγηση του Ιδρύματος Gérard Basset, η οποία θα την βοηθήσει με την εργασία της, όταν περάσει στο Stage 3 του Προγράμματος MW.

Επίσης η νικήτρια της υποτροφίας Dom Pérignon Golden Vines MW, προερχόμενη από μια ιστορικά περιθωριοποιημένη κοινότητα, θα αναλάβει ένα εντατικό, αμειβόμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για 4 εβδομάδες στο Dom Pérignon, κατά το οποίο θα συνεργαστεί στενά με την ομάδα οινοποίησης, αποκτώντας δεξιότητες και γνώσεις που θα βοηθήσουν τόσο με τις σπουδές MW όσο και με τη μελλοντική τους εξέλιξη. Η υποτροφία θα χρηματοδοτήσει τον νικητή για να αναλάβει την Πιστοποίηση MW.

Το 2023 ελήφθησαν 18 αιτήσεις από 7 διαφορετικές χώρες, με τους αιτούντες να αποτελούνται από 11 διαφορετικές εθνικότητες. Περισσότεροι από τους μισούς από τους φετινούς υποψηφίους ήταν γυναίκες.

Η κριτική επιτροπή για την υποτροφία αποτελούνταν από τους Vincent Chaperon, Chef de Cave of Dom Pérignon, Maxime Balay, Global Business Development Director του Dom Pérignon και Romané Basset, συνιδρυτικό διαχειριστή του Ιδρύματος Gérard Basset, μαζί με τους Christopher Morron και Jean-Baptiste. Terlay των ομάδων Επικοινωνίας και Οινοποίησης του Dom Pérignon, αντίστοιχα, για τις συνεντεύξεις.

Τέλος, νικήτρια του Grant Research Foundation του Gérard Basset ανακοινώθηκε επίσης ως Iulia Scavo. Η Iulia είναι sommelière και ανεξάρτητη δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός στο κρασί, αυτή τη στιγμή στο Stage 2 του προγράμματος MW. Χρειάστηκε να αντιμετωπίσει πολλά εμπόδια στην πορεία της επαγγελματικής της ζωής ως σομελιέ, αλλά αυτό δεν μείωσε το πάθος της να διευρύνει τις γνώσεις της και να διαδώσει το πάθος της για το κρασί σε άλλους.

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Στη μίσθωση κτημάτων του Τσάνταλη προκειμένου να διατηρηθούν «ζωντανές» οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις προχώρησε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η Sterner Stenhus Ελληνικά Οινοποιεία των αδελφών...

REPORTS

Ένας αμπελουργός μπορεί να υποδείξει το δικό του οινοποιείο ακόμα κι αν το πάτημα γίνεται στις εγκαταστάσεις άλλου αμπελουργού, λέει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αναφορικά...

REPORTS

Το Ian's Lounge Bar του Regency Casino Thessaloniki διοργανώνει υπό την επιμέλεια του Ενιαίου Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Σάμου μία μοναδική γευσιγνωσία οίνου για τους λάτρεις...

REPORTS

Στην καταστροφή ενός μεγάλου αριθμού ήδη εκτυπωμένων ετικετών οίνου θα μπορούσαν να οδηγήσουν οι νέες κατευθυντήριες γραμμές «της τελευταίας στιγμής», σχετικά με την επισήμανση...