Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Έτος ανάπτυξης το 2023 για SEMELI, πλώρη για νέο οινοποιείο στη Νεστάνη

Έτος ανάπτυξης αποτέλεσε το 2023 για τη Σεμέλη Οινοποιητική καθώς σημείωσε σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών +22%, που αναμένεται να ξεπεράσει τα 5,9 εκατ. ευρώ και πέρασμα σε κερδοφορία, δίνοντας ώθηση στο εγχείρημα ενός δεύτερου οινοποιείου στη Νεστάνη που βρίσκεται στο κέντρο παραγωγής της Μαντινείας στην Αρκαδία.

Το υπάρχον οινοποιείο της Semeli αποτελεί σημείο αναφοράς στον χώρο του κρασιού στην Ελλάδα, τόσο για τις προηγμένες εγκαταστάσεις, την πρωτοποριακή σχεδίαση και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του, όσο και για την εξαιρετική φιλοξενία του. Στο πλαίσιο της προστασίας του περιβάλλοντος, που αποτελεί αξία που διαπερνά όλες τις δραστηριότητες του κτήματος Semeli, το οινοποιείο εργάζεται με επιτυχία για την επίτευξη ουδέτερου ανθρακικού αποτυπώματος, επισημαίνει.

Τη χρονιά που πέρασε, τα κρασιά Semeli απέσπασαν 27 νέα βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς, εκ των οποίων τα 5 με το καινούριο κρασί Sofia, ένα μοναδικό blend ασύρτικου-μοσχοφίλερου, που από την πρώτη στιγμή κυκλοφορίας του κέρδισε τις εντυπώσεις.

Συγχρόνως το οινοποιείο προώθησε στην αγορά την σειρά Armonia (λευκό, ροζέ, ερυθρό), κρασί που τις δύσκολες τούτες εποχές προσφέρει άριστη σχέση τιμής και ποιότητας για τον καταναλωτή.

Το τρίτο τρίμηνο του 2023, η Semeli συνήψε δύο νέες συνεργασίες αντιπροσωπεύοντας δύο οίκους του εξωτερικού: Τον οίκο Devaux με τις μοναδικές σαμπάνιες και τα prosecco του οίκου Piccini. Με αυτόν τον τρόπο η εταιρία εισέρχεται και στην αγορά των αφρωδών οίνων.

Το επενδυτικό πλάνο της βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση της νέας υπερσύγχρονης γραμμής εμφιάλωσης, η οποία θα δώσει άλλες δυνατότητες στην παραγωγή του οινοποιείου.

Σημαντικό βάρος ρίχνει η εταιρία στις εξαγωγές, καθώς τα ελληνικά κρασιά πρέπει να μπορούν να δοκιμαστούν ευρύτερα και να αποτελέσουν σημείο σύγκρισης και αναφοράς σε ευρύτερη αγορά, τονίζει η εταιρεία. Οι εξαγωγές κινήθηκαν με θετικό πρόσημο 14%, ενώ η εταιρία επεκτάθηκε σε άλλες 4 χώρες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 25.

Εκτίμηση της εταιρείας αποτελεί πως και στη νέα χρονιά θα συνεχιστεί η ανοδική πορεία τόσο στην εγχώρια αγορά, με διεύρυνση του χαρτοφυλακίου των κρασιών και καινοτόμο προαγωγή της υπεύθυνης κατανάλωσης, όσο και σε ό,τι αφορά τη διανομή προϊόντων στο εξωτερικό. Παράλληλα, θα συνεχίσει να επενδύει στην πράσινη ανάπτυξη, έχοντας δεσμευτεί σε πολιτικές ουδέτερου ανθρακικού αποτυπώματος και στον περιορισμό χρήσης των φυσικών πόρων, με το νερό που επιστρέφει στο περιβάλλον να είναι καθαρό.

Τέλος ας σημειωθεί πως η Semeli Οινοποιητική, έχει εξασφαλίσει για τους ανθρώπους της ένα εργασιακό περιβάλλον που προτάσσει τη συμπερίληψη προάγει ίσες ευκαιρίες για όλους και υποστηρίζει τον τόπο και την ευρύτερη περιοχή στην οποία δρα και αναπτύσσεται.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Έως τις 26 Ιουλίου καλούνται για αιτήσεις οι οργανώσεις οινοπαραγωγών στο πρόγραμμα «Προώθηση οίνων σε Τρίτες Χώρες», για την κάλυψη δαπανών προώθησης σε χώρες-στόχους.

REPORTS

Αντιμέτωπη με νέους κινδύνους κατά την διάρκεια της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου στην Ε.Ε βρίσκεται η ευρωπαϊκή οινοποιεία, που προειδοποιεί για «τρέλα των υγειινιστών που...

REPORTS

Από 11 Σεπτεμβρίου πιάνει δουλεία η νεοσυσταθείσα ομάδα υψηλού επιπέδου για τον αμπελοοινικό κλάδο, θέτοντας επί τάπητος τις προκλήσεις και τις προοπτικές του τομέα....

REPORTS

Μερικά από τα κορυφαία μυαλά στον χώρο του κρασιού και τις αίθουσες του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ συναντήθηκαν για το Vine to Mind, το πρώτο...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Δύο μετάλλια απέσπασε το οινοποιείο Ντουράκη στα βραβεία Decanter World Wine Awards 2024. Συγκεκριμένα το κρασί της «Λύχνος Βιδιανό» βραβεύτηκε με ασημένιο μετάλλιο, ενώ...

REPORTS

Από το μεγαλύτερο έως το μικρότερο, κανένας περιέκτης δεν γλιτώνει από τη συνεχιζόμενη πτώση των πωλήσεων κρασιού στα σούπερ μάρκετ.

REPORTS

Στην ορεινή Αιγιαλεία ο φετινός χειμώνας γενικά ήταν μικρής διάρκειας και ήπιος, χωρίς βροχές και χιονοπτώσεις και η άνοιξη του ’24 ήταν εξίσου στεγνή...

REPORTS

Περισσότερα σταφύλια chardonnay οινοποιήθηκαν σε όλη την Αυστραλία το περασμένο έτος από οποιαδήποτε άλλη ποικιλία, ωθώντας για πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία τις...