Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα κρασί με πικάντικες νότες μουστάρδας

Την περασμένη εβδομάδα, η μάρκα μουστάρδας Gray Poupon ανακοίνωσε την κυκλοφορία του δικού της κρασιού με σπόρους μουστάρδας και χρειάστηκε μία μέρα μονάχα μέχρι να γίνει sold out.

του Ζήση Πανάγου

Την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό, ότι το Gray Poupon, τμήμα της εταιρείας Kraft Heinz, κυκλοφόρησε το πρώτο του, και ίσως το μοναδικό, επιτραπέζιο κρασί, με όνομα Grey Poupon “La Moutarde Vin” Napa Valley Viognier 2020 και είναι φτιαγμένο από κρασί εμποτισμένο με σπόρο μουστάρδας έχοντας 13,7% αλκοόλ.

 

« Το Grey Poupon έχει κατασκευαστεί με την γαλλική συνταγή για πάνω από δύο αιώνες, έτσι η είσοδος στο χώρο του κρασιού ήταν μια συναρπαστική νέα προσπάθεια», δήλωσε η διευθύντρια μάρκετινγκ Danielle Coopersmith αμέσως μετά την κυκλοφορία του. «Όταν ξεκινήσαμε για πρώτη φορά την ανάπτυξη του La Moutarde Vin, θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα λευκό κρασί περιορισμένης έκδοσης, για να γιορτάσουμε το λευκό κρασί που χρησιμοποιείται στη μοναδική μας συνταγή Dijon. Σε αντίθεση με την πλειοψηφία των μουστάρδων Dijon που χρησιμοποιούν ξύδι.»

 

Ωστόσο, δύσκολα θα κατορθώσει κάποιος να πάρει ένα τέτοιο μπουκάλι κρασί στα χέρια του, καθώς μέσα σε μόλις λίγες ώρες έγινε sold out. Διόλου παράξενο, αφού λίγο πριν την κυκλοφορία του, ο δημοσιογράφος Roger Morris από τις Ηνωμένες Πολιτείες, έγγραψε στην στήλη του ότι: « Επρόκειτο για ένα καλά δομημένο και καλοφτιαγμένο κρασί. Είναι αμφίβολο ότι κάποιος θα γευτεί την επίδραση της έγχυσης μουστάρδας, αν δεν το γνώριζε εκ των προτέρων. Έχει μια ελαφριά αλμυρή πικάντικη που ταιριάζει με τις πιο στρογγυλεμένες, λιγότερο λουλουδάτες και πολύ ξηρές γεύσεις Viognier. Φαίνεται ότι το κρασί θα ταιριάζει υπέροχα με τα περισσότερα πιάτα πουλερικών ».

 

Πηγή: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στη σύναψη μιας προκαταρκτικής εμπορικής συμφωνία με τις ΗΠΑ προσβλέπει η Κομισιόν, η οποία θα της επιτρέψει να διατηρήσει τον δασμολογικό συντελεστή 10% μετά...

REPORTS

Η Οινοποιία Μαλαματίνα συνεχίζει να ενισχύει τη θέση της στις διεθνείς αγορές, προβάλλοντας δυναμικά τα ελληνικά κρασιά στον παγκόσμιο οινικό χάρτη, με δύο σημαντικές...

REPORTS

Η Βουργουνδία γιορτάζει τη δέκατη επέτειο από την καταχώριση των «Climats» της στην Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO, ένας όρος που δεν αναφέρεται στον καιρό,...

REPORTS

Το Οινοποιείο Ακριώτου στις Πλαταιές Βοιωτίας είναι πλέον επισκέψιμο καθημερινά και προσκαλεί τους φίλους του κρασιού για μια αυθεντική εμπειρία οινογνωσίας, στον τόπο όπου...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Tην έντονη ανησυχία του για την κατάσταση του εγχώριου αμπελοοινικού τομέα, οποίος βρίσκεται εν μέσω μιας «ταραχώδους» συγκυρίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο εξέφρασε...

REPORTS

Με έντονα αρώματα από Μοσχάτο Σάμου που συνταιριάζουν απολαυστικά με τις παραδοσιακές αυθεντικές γεύσεις του Αιγαίου ολοκληρώθηκε το 5ο Lesvos Food Fest, που πραγματοποιήθηκε...

REPORTS

Ο πορτογαλικός αμπελοοινικός τομέας αντιμετωπίζει μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της πρόσφατης ιστορίας του, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Εθνική Ένωση Εμπόρων...

REPORTS

Για δεκαετίες, η απόκτηση ενός αμπελώνα στη Γαλλία δεν ήταν απλώς μια επένδυση· ήταν ένα όνειρο, μια δήλωση ζωής, ένας τρόπος να αποκτήσει κανείς...