Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα κρασί με πικάντικες νότες μουστάρδας

Την περασμένη εβδομάδα, η μάρκα μουστάρδας Gray Poupon ανακοίνωσε την κυκλοφορία του δικού της κρασιού με σπόρους μουστάρδας και χρειάστηκε μία μέρα μονάχα μέχρι να γίνει sold out.

του Ζήση Πανάγου

Την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό, ότι το Gray Poupon, τμήμα της εταιρείας Kraft Heinz, κυκλοφόρησε το πρώτο του, και ίσως το μοναδικό, επιτραπέζιο κρασί, με όνομα Grey Poupon “La Moutarde Vin” Napa Valley Viognier 2020 και είναι φτιαγμένο από κρασί εμποτισμένο με σπόρο μουστάρδας έχοντας 13,7% αλκοόλ.

 

« Το Grey Poupon έχει κατασκευαστεί με την γαλλική συνταγή για πάνω από δύο αιώνες, έτσι η είσοδος στο χώρο του κρασιού ήταν μια συναρπαστική νέα προσπάθεια», δήλωσε η διευθύντρια μάρκετινγκ Danielle Coopersmith αμέσως μετά την κυκλοφορία του. «Όταν ξεκινήσαμε για πρώτη φορά την ανάπτυξη του La Moutarde Vin, θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα λευκό κρασί περιορισμένης έκδοσης, για να γιορτάσουμε το λευκό κρασί που χρησιμοποιείται στη μοναδική μας συνταγή Dijon. Σε αντίθεση με την πλειοψηφία των μουστάρδων Dijon που χρησιμοποιούν ξύδι.»

 

Ωστόσο, δύσκολα θα κατορθώσει κάποιος να πάρει ένα τέτοιο μπουκάλι κρασί στα χέρια του, καθώς μέσα σε μόλις λίγες ώρες έγινε sold out. Διόλου παράξενο, αφού λίγο πριν την κυκλοφορία του, ο δημοσιογράφος Roger Morris από τις Ηνωμένες Πολιτείες, έγγραψε στην στήλη του ότι: « Επρόκειτο για ένα καλά δομημένο και καλοφτιαγμένο κρασί. Είναι αμφίβολο ότι κάποιος θα γευτεί την επίδραση της έγχυσης μουστάρδας, αν δεν το γνώριζε εκ των προτέρων. Έχει μια ελαφριά αλμυρή πικάντικη που ταιριάζει με τις πιο στρογγυλεμένες, λιγότερο λουλουδάτες και πολύ ξηρές γεύσεις Viognier. Φαίνεται ότι το κρασί θα ταιριάζει υπέροχα με τα περισσότερα πιάτα πουλερικών ».

 

Πηγή: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η οινική Κρήτη ταξιδεύει και φέτος στην Αθήνα την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου με 11 γηγενείς ποικιλίες, 7 ζώνες ΠΟΠ, 6 ζώνες ΠΓΕ και 27...

REPORTS

Στην καρδιά της Σάμου, τα ορεινά πατρογονικά αμπελοτόπια με το μικρόρωγο μοσχάτο σταφύλι προσλαμβάνουν γεύση και αρώματα από τον άνεμο, τη βροχή, τη φύση,...

REPORTS

Στους αμπελώνες του Κώστα Βρυνιώτη που βρίσκονται στους πρόποδες ορεινών όγκων της Βόρειας Εύβοιας κοντά στην ‘πολυστάφυλο΄ Ιστιαία ο τρύγος φέτος ξεκίνησε τρεις εβδομάδες...

REPORTS

Η σαμπάνια Armand de Brignac αποκάλυψε την πρώτη της κυκλοφορία, ένα magnum Blanc de Noirs από το 2015, το οποίο θα βρίσκεται στην κορυφή...

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...

REPORTS

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και, αναμφίβολα, σημαντικότατη συμβολή στη διεθνή της αναγνώριση διαδραματίζει ο γαστρονομικός και οινικός της πλούτος.

REPORTS

Αναρωτιέται ο μέσος καταναλωτής τι μπορεί να κάνει ένα κρασί, που πρώτη ύλη του είναι το σταφύλι, να μην είναι «vegan». Κι όμως... Δεν...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα οινοποιείο απόλυτα λειτουργικό και επισκέψιμο, που έχει επιλέξει το δρόμο της μεθοδικής και σκληρής δουλειάς είναι το είναι το Κτήμα Νικολάου στη Νεμέα,...