Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Άνοιγμα σε οινοτουρισμό και ενίσχυση οινικού brand για τον ΕΟΣ Σάμου

Το στίγμα των τελευταίων αναπτυξιακών κινήσεων του Ενιαίου Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Σάμου, μεταξύ των οποίων βρίσκεται η περαιτέρω έμφαση στο κομμάτι της επισκεψιμότητας καθώς και η ενίσχυση της οινικής φήμης του νησιού στις διεθνείς αγορές, μετέφεραν στη γενική γραμματεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο επικεφαλής του σχήματος, Γιάννης Σκούτας και ο υπεύθυνος παραγωγής, Θεόδωρος Χαρμπής.

Το πρωί της Πέμπτης 30 Σεπτεμβρίου οι δύο άντρες συνάντησαν την Γενική Γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χριστιάνα Καλογήρου.

Στη συνάντηση ο πρόεδρος ενημέρωσε την ΓΓ  για την πορεία του ΕΟΣ Σάμου, ενός από τους παλαιότερους Συνεταιρισμούς, που το Οινοποιείο του  συγκαταλέγεται μεταξύ των 10 μεγαλύτερων Οινοποιείων της Χώρας μας. Τόνισε ότι παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που έχει διαμορφώσει ο COVID-19, τα οικονομικά στοιχεία του ΕΟΣ συνεχώς βελτιώνονται. Το σαμιώτικο κρασί αποτελεί βασικό οινικό πρεσβευτή της Ελλάδας στο εξωτερικό. Ειδικά ο τομέας της παραγωγής φυσικών κρασιών αυξάνει συνεχώς το μερίδιό του στην εγχώρια και ιδίως στη διεθνή αγορά, με κύριες εξαγωγές προς τη Γαλλία.

Ειδική αναφορά έγινε στις δυνατότητες ανάπτυξης του οινοτουρισμού, καθώς το οργανωμένο επισκέψιμο Οινοποιείο του ΕΟΣ μαζί με το Μουσείο Οίνου αποτελούν ελκυστικό προορισμό για τους επισκέπτες του νησιού, που έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να γευθούν τα υψηλής ποιότητας κρασιά που παράγονται.

Παράλληλα, συζητήθηκαν από κοινού με  τα μέλη του Συνεταιρισμού οι βασικοί άξονες της δράσης του, που είναι η ισχυροποίηση της αναγνωρισιμότητας και ανταγωνιστικότητας των προϊόντων, η διαρκής ποιοτική αναβάθμισή τους και η δημιουργία νέων που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες επιλογές του καταναλωτή.

Η κυρία Καλογήρου έδωσε τα συγχαρητήριά της στα στελέχη και στους εργαζόμενους του ΕΟΣ για την επιτυχημένη προσπάθεια, που αποτελεί παράδειγμα συλλογικότητας και συνεργασίας. Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι θα είναι δίπλα τους και θα συνδράμει  στην κάθε τους προσπάθεια.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η γαλλική κυβέρνηση δημοσίευσε στις 16 Δεκεμβρίου το διάταγμα υπ’ αριθμ. 2025-1221 στην Επίσημη Εφημερίδα, εισάγοντας σημαντικές τροποποιήσεις στο καθεστώς των μεμονωμένων συμπληρωματικών ποσοτήτων...

REPORTS

Τα μη αλκοολούχα κρασιά τα γνωστά «00» κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στην αγορά, όμως η απουσία αλκοόλ στερεί αναπόφευκτα ένα κομμάτι της πολυπλοκότητας...

REPORTS

Το γαλλικό Υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου ότι θα παράσχει στην οινοβιομηχανία πρόσθετη στήριξη ύψους 130 εκατ. ευρώ για την περαιτέρω εκρίζωση...

REPORTS

Το Οινοποιείο Ακριώτου ολοκλήρωσε με επιτυχία τον τρύγο του 2025, σε μια χρονιά που χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερα ευνοϊκές κλιματικές συνθήκες και οδήγησε σε σταφύλια...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

REPORTS

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ενέκριναν ένα πακέτο μέτρων για τον οίνο που παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση του παραγωγικού δυναμικού, την ενίσχυση της προώθησης...

REPORTS

Με βαθμολογίες από 16 (distinguished) έως 17,5 (superior) βαθμολογήθηκαν 11 κρασιά του Οινοποιείου Λυραράκη από την Master of Wine, Julia Harding, στη σελίδα jancisrobinson.com.

REPORTS

Τη δυνατότητα σε συλλέκτες, οινόφιλους και επαγγελματίες να αποκτήσουν ξεχωριστές ετικέτες, που δεν συναντά κανείς εύκολα στην πρωτογενή αγορά δίνει δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί...