Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τα διεθνή κρασιά ξεκινούν τη φθινοπωρινή… εκστρατεία τους στη La Place de Bordeaux

Οι φθινοπωρινές εκδόσεις διεθνών κρασιών παρουσιάζονται στο La Place de Bordeaux αυτή την εβδομάδα, με την κυκλοφορία του Almaviva της Χιλής και του Vin de Constance της Νότιας Αφρικής, και αργότερα με το Seña και Clos Apalta της Χιλής και τα Opus One και Inglenook Rubicon της Νάπας.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Η κυκλοφορία των κρασιών τον Σεπτέμβριο γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στους παραγωγούς εκλεκτών κρασιών από όλο τον κόσμο, που επιθυμούν να αξιοποιήσουν το παγκόσμιο δίκτυο διανομής της La Place για να πουλήσουν τα κρασιά τους.

Το ξεπούλημα της Πέμπτης του πρώτου τρύγου του Rocas de Seña μέσα σε λίγες ώρες από την κυκλοφορία του στην αγορά αποδεικνύει πόσο αποτελεσματικό μπορεί να είναι αυτό. Λιγότερες από 3.000 θήκες κατασκευάστηκαν από την εναρκτήρια σοδειά του 2020 του Rocas de Seña, περίπου το ήμισυ της ετήσιας παραγωγής του grand vin, Seña, και κυκλοφόρησε στα 35 € ανά μπουκάλι πρώην διαπραγματευτή, προσφέροντας για 426 £ ανά θήκη.

Σήμερα κυκλοφόρησε το Almaviva 2020, μαζί με το Vin de Constance του Klein Constantia, το φυσικό γλυκό κρασί που προέρχεται από τους πάνω πρόποδες του Constantiaberg, ένα από τα καλύτερα μέρη της Νότιας Αφρικής για κρασιά με δροσερό κλίμα.

Η σοδειά του 2019 του Vin de Constance κυκλοφόρησε σήμερα το πρωί στο διεθνές εμπόριο για 540 £ ανά 12×50, με την Jane Anson να κερδίζει 98 πόντους και να αποκαλεί το «υπέροχα σαγηνευτικό και πλούσιο» κρασί «άλλη μια εκπληκτική επιτυχία». Ο Neal Martin του Vinous του έδωσε 97 πόντους, λέγοντας ότι ήταν «σαν Sauternes ακόμα κι αν δεν περιέχει ούτε μια ουγγιά βοτρύτη», σημειώνοντας ότι ήταν «ελαφρώς γερμανικό προς το τέρμα».

Η κυκλοφορία ακολουθεί την κυκλοφορία της Δευτέρας του Opus One 2019 και του Inglenook Rubicon 2019 και την κυκλοφορία της περασμένης εβδομάδας του Seña 2020, του δεύτερου κρασιού του, Rocas de Seña και του Clos Apalta 2019 99 σημείων, το οποίο κυκλοφόρησε για 900 £ ανά θήκη σε ομόλογο στις Πέμπτη.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά ακόμη κρασιά που θα έρθουν στη φθινοπωρινή δόση, από τις Super Tuscans και την Καλιφόρνια, τη Rioja και τα πρώτα κρασιά της Νέας Ζηλανδίας, από το Craggy Range, με το Le Sol Syrah και το Aroha Pinot Noir.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το καθεστώς των Αδειών Φύτευσης (που αντικατέστησε το καθεστώς των Δικαιωμάτων Φύτευσης σύμφωνα με το οποίο το Δικαίωμα φύτευσης μπορούσε να γίνει αυτοτελώς αντικείμενο...

REPORTS

To Cellier Wine Fair, η πιο premium έκθεση οίνου και αποσταγμάτων, που διοργανώθηκε για 16η χρονιά από τις κάβες Cellier και από τη GENKA1877,...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια περιήγηση σε ολόκληρη την Ελλάδα μέσα από τα μοναδικά κρασιά των οινοποιών του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ) στις 11 και 12 Φεβρουαρίου...

REPORTS

Ένα νέο έργο στοχεύει να αξιολογήσει την ικανότητα των ρομπότ στον αμπελώνα να αντικαταστήσουν για τις διαδικασίες κλαδέματος και συγκομιδής σταφυλιών, που παραδοσιακά ήταν...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Η σειρά Single Vineyards του Οινοποιείου Αρτέµης Καραµολέγκος αποτελείται από κρασιά µε άψογη ποιότητα από µοναδικά κτήµατα στη Σαντορίνη.

REPORTS

Την τελική κατάταξη των δικαιούχων παραγωγών και κατανομής των κονδυλίων για την ένταξή τους στην παρέμβαση αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων για την περίοδο 2022-2023,...