Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μία συζήτηση γύρω από την κλιματική αλλαγή και τους αμπελώνες

Σε λίγες ημέρες ξεκινάμε την 27η χρονιά του Wine Club THESSALONIKI’96. Και είναι μεγάλη η χαρά και η υπερηφάνεια μας γιατί το Wine Club μας είναι μια από τις παλαιότερες Λέσχες Φίλων του Κρασιού στην Ελλάδα.

Σε λίγες ημέρες ξεκινάμε την 27η χρονιά του Wine Club THESSALONIKI’96. Και είναι μεγάλη η χαρά και η υπερηφάνεια μας γιατί το Wine Club μας είναι μια από τις παλαιότερες Λέσχες Φίλων του Κρασιού στην Ελλάδα!

Φέτος συνεχίζουμε να ασχολούμαστε με θέματα που απασχολούν έντομα την αμπελοοινική επικαιρότητα και ενθαρρύνουν τη συζήτηση για το παρόν και το μέλλον αμπελοοινικών περιοχών και ποικιλιών.

Έτσι, στην πρώτη μας συνάντηση για τη φετινή σεζόν, θα διερευνήσουμε ένα από το πιο καίρια και καυτά ζητήματα στον αμπελοοινικό κόσμο παγκοσμίως. Την κλιματική αλλαγή, που αποτελεί μια τεράστια πρόκληση για τους αμπελώνες σε όλη την υφήλιο, με αμπελουργούς και επιστήμονες να αναζητούν τις απαιτούμενες ενέργειες για μια μακροπρόθεσμη προσαρμογή..

Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022, στις 20.00, με θέμα «Κλιματική αλλαγή και αμπελώνες» και οδηγό την χημικό/οινολόγο, δημοσιογράφο οίνου/συγγραφέα Μαρία Νέτσικα, θα δοκιμάσουμε, τυφλά όπως πάντα, 13 σπουδαίες ετικέτες από ολόκληρη την Ελλάδα.

Οι συναντήσεις του Wine Club THESSALONIKI ’96 για τη σεζόν 2022 – 2023 θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσες του The Met Hotel (26ης Οκτωβρίου 48, Θεσσαλονίκη).

Το Wine Club THESSALONIKI ’96, μια από τις παλαιότερες Λέσχες Φίλων του Κρασιού στην Ελλάδα, διανύει την 26η χρονιά λειτουργίας του. Συνδυάζοντας την προσεκτική οργάνωση και συνέπεια μέσα στον χρόνο, τη σωστή οινική εκπαίδευση και ενημέρωση από επιστήμονες με τη φιλική ατμόσφαιρα, συνεχίζει να συγκεντρώνει τους οινόφιλους της Θεσσαλονίκης και κατ’ επέκταση της Βόρειας Ελλάδας, να διευρύνει τις οινικές τους γνώσεις, να ικανοποιεί τις αναζητήσεις τους.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το καθεστώς των Αδειών Φύτευσης (που αντικατέστησε το καθεστώς των Δικαιωμάτων Φύτευσης σύμφωνα με το οποίο το Δικαίωμα φύτευσης μπορούσε να γίνει αυτοτελώς αντικείμενο...

REPORTS

To Cellier Wine Fair, η πιο premium έκθεση οίνου και αποσταγμάτων, που διοργανώθηκε για 16η χρονιά από τις κάβες Cellier και από τη GENKA1877,...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια περιήγηση σε ολόκληρη την Ελλάδα μέσα από τα μοναδικά κρασιά των οινοποιών του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ) στις 11 και 12 Φεβρουαρίου...

REPORTS

Ένα νέο έργο στοχεύει να αξιολογήσει την ικανότητα των ρομπότ στον αμπελώνα να αντικαταστήσουν για τις διαδικασίες κλαδέματος και συγκομιδής σταφυλιών, που παραδοσιακά ήταν...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Η σειρά Single Vineyards του Οινοποιείου Αρτέµης Καραµολέγκος αποτελείται από κρασιά µε άψογη ποιότητα από µοναδικά κτήµατα στη Σαντορίνη.

REPORTS

Την τελική κατάταξη των δικαιούχων παραγωγών και κατανομής των κονδυλίων για την ένταξή τους στην παρέμβαση αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων για την περίοδο 2022-2023,...