Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Μία εφαρμογή που «σώζει» τους αμπελώνες από τις πυρκαγιές

Η νέα εταιρεία τεχνολογίας κλίματος Agrology κυκλοφόρησε μια νέα εφαρμογή Fire Map που επιτρέπει στους καλλιεργητές να παρακολουθούν τις ενεργές πυρκαγιές σε ακτίνα 20 μιλίων οπουδήποτε στον κόσμο.

Οι πυρκαγιές αποτελούν ένα φαινόμενο που γίνεται όλο και πιο ανησυχητικό για τους αμπελουργούς σε όλο τον κόσμο, καθώς η κλιματική αλλαγή και η υπερθέρμανση του πλανήτη αυξάνουν τον κίνδυνο πυρκαγιών, καταστρέφοντας τις καλλιέργειες και επηρεάζοντας μαζικά τα μέσα διαβίωσης, καθώς και θέτοντας ζωές σε κίνδυνο.

Η απειλή της καύσης αμπελώνων δεν είναι ο μόνος κίνδυνος, καθώς τα σταφύλια μπορεί να μολυνθούν από τον καπνό στις περιοχές γύρω από τις πυρκαγιές.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν πρόσφατα έναν νέο χημικό δείκτη που θα μπορούσε να υποδεικνύει την έκταση της κηλίδας καπνού στα κρασιά που επηρεάζονται από τις πυρκαγιές.

Ωστόσο, με τον κίνδυνο πυρκαγιών να αυξάνεται σε πολλά μέρη του κόσμου. Οι άγριες πυρκαγιές ξέσπασαν στις οινοπαραγωγικές περιοχές της Χιλής Itata και Bio Bio τον Φεβρουάριο και η πολιτεία της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ θέσπισε νέους κανονισμούς για τις πυρκαγιές στα τέλη του περασμένου έτους ως απάντηση στον συνεχιζόμενο κίνδυνο.

«Με τον φετινό υγρό χειμώνα και την επακόλουθη ανάπτυξη βούρτσας, η εποχή των πυρκαγιών του 2023 στη Δύση θα μπορούσε να είναι άνευ προηγουμένου», δήλωσε ο Kevin Kelly, συνιδρυτής και επικεφαλής λογισμικού στην Agrology. «Θέλουμε οι καλλιεργητές παντού να είναι προετοιμασμένοι. Αναπτύξαμε αυτή τη νέα δυνατότητα για να τους επιτρέψουμε να παρακολουθούν τις πυρκαγιές σε πραγματικό χρόνο, ακόμα κι αν δεν είναι ακόμη πελάτης της Agrology.»

Η Agrology περιγράφει τον εαυτό της ως μια πλατφόρμα πρόβλεψης γεωργίας, η οποία επιτρέπει στους αγρότες να προσαρμοστούν στην κλιματική αλλαγή με ανάλυση σε πραγματικό χρόνο και προγνωστικές γνώσεις. Η πλατφόρμα Agrology αποτελείται από συστήματα παρακολούθησης του κλίματος και του άνθρακα που καλύπτουν τον κίνδυνο μόλυνσης από καπνό της δασικής πυρκαγιάς, τις ακραίες καιρικές συνθήκες, τις εδαφικές συνθήκες, την εμφάνιση παρασίτων και ασθενειών και την άρδευση.

Τέλος, η εφαρμογή Fire Map, η οποία κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα, είναι διαθέσιμη για τους αγρότες οπουδήποτε στον κόσμο για δωρεάν πρόσβαση μέσω της εφαρμογής Agrology iOS στο Apple App Store.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Η μεγάλη γιορτή του Πάσχα πλησιάζει... και μπορεί ο πρωταγωνιστής της ημέρας να είναι ο οβελίας, παρόλα αυτά μία σειρά από συνταγές της μεσογειακής...

REPORTS

Το Κτήμα Γεροβασιλείου, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και θέλοντας να στηρίξει την τοπική κοινωνία, βραβεύει για τέταρτη χρονιά τους αριστεύσαντες τελειόφοιτους μαθητές...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Η ενδυνάμωση του ρόλου των μικρών οινοποιητικών επιχειρήσεων της χώρας, που βρίσκονται υπό την ομπρέλα του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος βρέθηκε προ ημερών στο...

REPORTS

Η σειρά Single Vineyards του Οινοποιείου Αρτέµης Καραµολέγκος αποτελείται από κρασιά µε άψογη ποιότητα από µοναδικά κτήµατα στη Σαντορίνη.