Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Στη Βρετανία ετικέτες οίνου εμπνευσμένες από την τέχνη

Η πιο πρόσφατη συλλογή ετικετών της Canned Wine Co. σε συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη της Βρετανίας θα βοηθήσει στην «αλλαγή αντιλήψεων» για το κρασί σε κουτιά μέσω της συσχέτισης με τις καλές τέχνες, σύμφωνα με τον συνιδρυτή και επικεφαλής αγοραστή κρασιού Ben Franks.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

«Όσο η τέχνη μπορεί να αιχμαλωτίσει μια στιγμή, το ίδιο κάνει και ένα καλό ποτήρι κρασί», είπε ο Ben Franks, ο οποίος ίδρυσε την εταιρεία, μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Canned Wine Co. Simon Rollings.

Η Εθνική Πινακοθήκη της Βρετανίας έχει αδειοδοτήσει έργα τέχνης των Vincent van Gogh, Paulus Theodorus van Brussel και Paul Gauguin για χρήση στα κουτάκια. Τα έργα τέχνης είναι τυλιγμένα γύρω από τις ετικέτες των κρασιών Grüner Veltliner, Grenache Rosé και Old Vine Garnacha της Canned Wine Co.

«Δουλέψαμε με την ομάδα της Εθνικής Πινακοθήκης για να επιλέξουμε από επιλεγμένα έργα τέχνης τους καλύτερους πίνακες που αντικατοπτρίζουν το γευστικό προφίλ κάθε κρασιού μας», είπε ο Franks.

Οι ιδέες και οι ετικέτες κονσερβοποιημένων κρασιών αναπτύχθηκαν στη συνέχεια σε συνεργασία με την Amphora Design, που διευθύνεται από τον Neil Tully MW.

Οι εταιρείες κονσερβοποιημένων κρασιών έχουν επιφορτιστεί να αλλάξουν την αφήγηση σχετικά με τις εναλλακτικές μορφές και η συνεργασία με μια «μάρκα κληρονομιάς», όπως η Εθνική Πινακοθήκη είναι μια «πραγματική ενίσχυση αξιοπιστίας», εξήγησε ο Franks.

«Η ομάδα της Εθνικής Πινακοθήκης δοκίμασε τα κρασιά μας και μας εμπιστεύεται ως συνεργάτη κάτοχο άδειας», είπε. «Σημαίνει ότι οι ψαγμένοι οινόφιλοι πιστεύουν στο πρότζεκτ αυτό αρκετά για να του δώσουν μια ευκαιρία, και από εκεί είμαστε βέβαιοι ότι η ποιότητά μας θα επικρατήσει».

Το ηλιοτρόπια του Vincent van Gogh περιλαμβάνει το Canned Wine Co. Grüner 2021, ένα αυστριακό λευκό κρασί που παράγεται από χειροποίητη συγκομιδή Grüner Veltliner από την οικογένεια Huber στο Niederösterreich. Τα σταφύλια είναι βιολογικής καλλιέργειας και το κρασί είναι κατάλληλο για vegans. Το κρασί έχει οινοποιηθεί σε ανοξείδωτες δεξαμενές πριν από την κονσερβοποίηση, με έμφαση στις γεύσεις φρέσκων φρούτων με πράσινο μήλο, ροδάκινο και εσπεριδοειδή.

«Εργαζόμαστε σκληρά για να αλλάξουμε τις αντιλήψεις και να βελτιώσουμε την ποιότητα σχετικά με τα κονσερβοποιημένα κρασιά συνεργαζόμενοι με μερικούς από τους κορυφαίους οινοποιούς της Ευρώπης», δήλωσε ο Franks. «Θέλουμε να δείξουμε στους ανθρώπους ότι όταν το κρασί, που οινοποιείται σωστά, μπορεί να δημιουργήσει νόστιμα κονσερβοποιημένα κρασιά χωρίς συμβιβασμούς».

Έπειτα, το έργο του Paulus Theodorus van Brussel’s λουλούδια σε βάζο του (1789), μια ζωγραφική με λάδι σε μαόνι, είναι το έργο τέχνης για την Canned Wine Co. Grenache Rosé 2021. Αυτό το ποικιλιακό, ανοιχτό ροζ ροζέ είναι φτιαγμένο από τον οινοποιό Thierry Boudinaud στο Pays d’Oc, νότια Γαλλία. Τα σταφύλια μαζεύονται τη νύχτα και ζυμώνονται δροσερά για να εξασφαλίσουν φρουτώδη χαρακτήρα με νότες γκρέιπφρουτ, κλημεντίνης και φράουλας.

Τα λουλούδια σε βάζο (1896) του Paul Gauguin είναι η ζωγραφική με λάδι σε καμβά που επιλέχθηκε για την Canned Wine Co. για το Old Vine Garnacha 2020. Ο Norrel Robertson MW είναι ο οινοποιός για αυτό το γεμάτο σώμα κόκκινο, που προέρχεται από παλιά αμπέλια σε μεγάλο υψόμετρο Αραγονία, Ισπανία. Το κρασί παλαιώνει σε βαρέλι για 12 μήνες για να αποκτήσει πολυπλοκότητα και έχει πλούσια αρώματα μαύρου κερασιού, φράουλας και σοκολάτας.

Ο Franks πρόσθεσε: «Ακριβώς όπως η καλή τέχνη, το καλό κρασί έχει να κάνει με τους ανθρώπους, την προοπτική και τον τόπο. Τα στυλ και η ποιότητα ποικίλλουν ανάλογα με τις διαθέσεις των ανθρώπων, τις διαθέσεις του καιρού, την αγορά και ούτω καθεξής. Όσο η ωραία τέχνη μπορεί να αιχμαλωτίσει μια στιγμή, το ίδιο κάνει και ένα καλό ποτήρι κρασί».

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια μοναδική οινο - γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα,...

REPORTS

Η μεγάλη γιορτή του Πάσχα πλησιάζει... και μπορεί ο πρωταγωνιστής της ημέρας να είναι ο οβελίας, παρόλα αυτά μία σειρά από συνταγές της μεσογειακής...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...

REPORTS

Η σειρά Single Vineyards του Οινοποιείου Αρτέµης Καραµολέγκος αποτελείται από κρασιά µε άψογη ποιότητα από µοναδικά κτήµατα στη Σαντορίνη.