Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η φιλανθρωπική δημοπρασία κρασιού του Christie’s 2021 DWWA σημειώνει νέο ρεκόρ

Στην ετήσια δημοπρασία των βραβευμένων κρασιών Decanter World Wine Awards, που διοργανώθηκε από τον Christie’s, συγκεντρώθηκαν πάνω από 72.000 λίρες, με σημαντικά κεφάλαια να δωρίζονται σε μια σειρά φιλανθρωπικών οργανώσεων.

του Ζήση Πανάγου

Συνολικά συγκεντρώθηκαν 72.600 λίρες από 79 παρτίδες στη δέκατη έκτη δημοπρασία κρασιού DWWA, που διοργάνωσε ο οίκος Christie’s στις 2 Δεκεμβρίου, ξεπερνώντας ένα ρεκόρ που σημειώθηκε το 2018. Αυτό το σύνολο δεν περιλαμβάνει το ασφάλιστρο του αγοραστή του Christie.

Όλα τα έσοδα θα προστεθούν σε κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν από το Decanter σε όλο το DWWA φέτος. Οι φιλανθρωπικές οργανώσεις που υποστηρίζονται περιλαμβάνουν The Drinks Trust, WaterAid, Cancer Research UK, Change Please, Decanter Apprenticeships και άλλα. Τους τελευταίους 12 μήνες, η Decanter έχει δωρίσει πάνω από 100.000 λίρες σε αυτές τις φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του Christie’s King Street στο Λονδίνο, με προσφορές από διάφορες χώρες από τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία.

Μετά από μια χρονιά ρεκόρ για συμμετοχές στα βραβεία Decanter World Wine Awards 2021, υπήρξε ένας μεγάλος αριθμός παρτίδων στη φετινή δημοπρασία. Αυτό περιλάμβανε 24 σαμπάνιες, 21 ιταλικές κόκκινες (από τις κορυφαίες περιοχές του Πιεμόντε, της Τοσκάνης και του Βένετο) και επτά λευκές παρτίδες Βουργουνδίας.

Έγινε πνευματώδης πλειοδοσία εντός της αίθουσας και από τους πολυάριθμους πλειοδότες διαδικτυακά και τηλεφωνικά. Ένα ιδιαίτερο στιγμιότυπο είχε έναν πλειοδότη από το Buxton στην Αγγλία εναντίον της Νέας Υόρκης.

Τα ιταλικά κόκκινα, η κοιλάδα του Ροδανού και η λευκή Βουργουνδία αποδείχθηκαν ιδιαίτερα δημοφιλή, με την τελευταία να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους πλειοδότες, με το 100% των παρτίδων ξεπερνούν εύκολα τις υψηλές εκτιμήσεις προπώλησης που ορίζει ο οίκος Christie’s.

Ο Tim Triptree MW, διεθνής διευθυντής του Christie’s δήλωσε στο Decanter σε μια αποκλειστική συνέντευξη ότι η λευκή Βουργουνδία είχε γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής στους πλειοδότες του Christie’s τα τελευταία χρόνια.

 

Πηγή: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια μοναδική οινο - γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα,...

REPORTS

Η μεγάλη γιορτή του Πάσχα πλησιάζει... και μπορεί ο πρωταγωνιστής της ημέρας να είναι ο οβελίας, παρόλα αυτά μία σειρά από συνταγές της μεσογειακής...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Η σειρά Single Vineyards του Οινοποιείου Αρτέµης Καραµολέγκος αποτελείται από κρασιά µε άψογη ποιότητα από µοναδικά κτήµατα στη Σαντορίνη.

REPORTS

Την τελική κατάταξη των δικαιούχων παραγωγών και κατανομής των κονδυλίων για την ένταξή τους στην παρέμβαση αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων για την περίοδο 2022-2023,...