Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Αυτά είναι πέντε από τα πιο ακριβά μπουκάλια κρασιού στον κόσμο

Με την αξία του εκλεκτού κρασιού να εκτινάσσεται στα ύψη και να αποτελεί πλέον επένδυση πολυτελείας. Έτσι, εδώ είναι μερικά από τα πιο ακριβά μπουκάλια κρασιού στον κόσμο, με την τιμή που πουλήθηκαν.

  1. The Setting Wines 2019 Glass Slipper Vineyard Cabernet Sauvignon, 6 λίτρων: 1 εκατ. δολάρια

Τον Νοέμβριο του 2021, ένα μπουκάλι έξι λίτρων The Setting Wines 2019 Glass Slipper Vineyard Cabernet Sauvignon έγινε το πιο ακριβό κρασί που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία, έναντι 1 εκατομμύριο δολάρια.

Τα σταφύλια για το κρασί προέρχονταν από την περιοχή Coombsville της Napa, όπου βρίσκεται το Glass Slipper Vineyard. Ενώ η μοναδική εμφιάλωση των έξι λίτρων του Cabernet Sauvignon πωλήθηκε για 1 εκατομμύριο δολάρια, σε φιλανθρωπική δημοπρασία, ένα μπουκάλι 750 ml θα κοστίσει πιο ταπεινά 185 δολάρια. Ωστόσο, μόνο 900 μπουκάλια του vintage του 2019 κατασκευάστηκαν ποτέ, κάτι που υποδηλώνει ότι μπορεί να είναι δύσκολο να το βρείτε στα χέρια σας.

  1. 1945 Domaine de la Romanée-Conti, Romanée-Conti Grand Cru: 558.000 δολάρια

Ένας Ασιάτης συλλέκτης πλήρωσε το πριγκιπικό ποσό των 558.000 δολαρίων ΗΠΑ σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη για αυτό το Domaine de la Romanée-Conti, Romanée-Conti Grand Cru του 1945 το 2018. Στη διαδικασία, σημειώθηκαν πολλά ρεκόρ, συμπεριλαμβανομένης της υψηλότερης τιμής που καταβλήθηκε για ένα κανονικού μεγέθους μπουκάλι Βουργουνδίας και ως τότε το πιο ακριβό μπουκάλι κρασί στον κόσμο. Παρήχθησαν μόνο 600 μπουκάλια του προκλητικού vintage του 1945.

  1. Screaming Eagle Cabernet Sauvignon 1992: 500.000 δολάρια

Ένα από τα αυθεντικά «cult κρασιά» της Καλιφόρνια, ο αμπελώνας του Screaming Eagle’s 100% Cabernet Sauvignon είναι πολύ βραβευμένος. Τόσο πολύ που ένα μπουκάλι Screaming Eagle Cabernet Sauvignon 1992 κέρδισε ένα αξιοσημείωτο ποσό των 500.000 δολαρίων ΗΠΑ σε φιλανθρωπική δημοπρασία, δίνοντάς του την τρίτη θέση στη λίστα μας.

Μόνο 500 περιπτώσεις Screaming Eagle παράγονται κάθε χρόνο, γεγονός που τα καθιστά ιδιαίτερα περιζήτητα και σπάνια.

  1. 1945 Château Mouton-Rothschild: 310.700 δολάρια

Ο διάσημος αμπελώνας του Μπορντό είναι σίγουρα συνώνυμος της ποιότητας, αλλά ισχυρίζεται επίσης ότι έχει ένα από τα πιο ακριβά μπουκάλια κρασιού που πουλήθηκε ποτέ στο όνομά του. Αυτό το κόκκινο κρασί Bordeaux Blend, που αποτελεί και ιδιαίτερο σπάνιο vintage του 1945, αλλά το 1997 κάποιος πλήρωσε ένα τεράστιο ποσό 310.700 $ για ένα μπουκάλι.

  1. 1947 Château Cheval Blanc: 304.375 δολάρια

Συχνά χαρακτηρίζεται ως το καλύτερο κρασί του 20ου αιώνα, το Château Cheval Blanc του 1947 είναι κάτι το απαράμιλλο όταν πρόκειται για εκλεκτό Μπορντό. Ένα εντυπωσιακό κρασί από το St-Emilion, η σοδειά του 1947 είναι πάντα βέβαιο ότι θα έχει υψηλή τιμή αγοράς, αλλά σε μια δημοπρασία του Christie’s το 2010, ένας πλειοδότης πλήρωσε 304.375 δολάρια για ένα μπουκάλι.

Το κρασί είναι 50% Cabernet Franc, 50% Merlot και προέρχεται από έναν εξαιρετικά ζεστό τρύγο που παρέδωσε σταφύλια με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Το κρασί που προκύπτει είναι υψηλό σε αλκοόλ, ιδιαίτερα σε σύγκριση με άλλα της ίδιας εποχής, σε 14,4% ABV. Είναι ένα αληθινό εφάπαξ, κάτι που ο σημερινός διευθυντής της Cheval Blanc, Pierre Lurton, περιέγραψε ως «ένα ατύχημα της φύσης».

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια μοναδική οινο - γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα,...

REPORTS

Η μεγάλη γιορτή του Πάσχα πλησιάζει... και μπορεί ο πρωταγωνιστής της ημέρας να είναι ο οβελίας, παρόλα αυτά μία σειρά από συνταγές της μεσογειακής...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Η σειρά Single Vineyards του Οινοποιείου Αρτέµης Καραµολέγκος αποτελείται από κρασιά µε άψογη ποιότητα από µοναδικά κτήµατα στη Σαντορίνη.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...