Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ταξίδι στον κόσμο της γεύσης με παράδοση 187 ετών στον Θηραϊκό οίνο από το οινοποιείο Κάναβα Ρούσσος

Ένα γλυκό κρασί, λιαστό από υπερώριμα σταφύλια με απίστευτα σκούρο χρώμα, σύνθετο άρωμα μαρμελάδας βύσσινου, βατόμουρου, κανέλλας και γαρύφαλλου.

Γεύση μεστή με νότες μπαχαρικών, που αφήνει ευχάριστα γλυκιά εντύπωση. Και οξύτητα ισορροπημένη, με επίγευση μακράς διαρκείας γλυκιά και πιπεράτη. Ενα κρασί που επιδέχεται βαθύχρονη παλαίωση. Ο λόγος για το Mavrathiro 2008, μία από τις ιδιαίτερες ετικέτες της Κάναβας Ρούσσος, της παλαιότερης Κάναβας (Οινοποιείο) της Σαντορίνης.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 38 του Winetrails

Ιδρύθηκε το 1836, με στόχο την παραγωγή παλαιωμένων οίνων, υψηλής ποιότητας, που αναδεικνύουν με την αυθεντικότητά τους τη μοναδικότητα των πολυάριθμων ποικιλιών της Θηραϊκής αμπέλου. Τα αμπέλια από τα οποία παράγεται το Mavrathiro 2008 (12% vol.) καλλιεργούνται παραδοσιακά σε πεζούλες στο αμμώδες και ηφαιστειακής προέλευσης χώμα του νησιού, κυρίως ασβεστολιθικής σύστασης. Ο τρύγος έγινε τον Αύγουστο του 2008 με λιάσιμο 10 ημερών, συνοινοποίηση Μαντηλαριάς και Μαυράθηρου και επιπλέον παλαίωση 5 ετών σε βαρέλια από γαλλική δρυ, 220lt και 500lt.

Μαυράθηρο Κάναβα Ρούσσος, εσοδείας 2008! Συνδυάζεται άψογα με μπλε τυριά και πικάντικα αλλαντικά.

Πλούσια γκάμα ετικετών Στις υπόλοιπες ετικέτες της περιλαμβάνονται οι Santorini 2021 ΠΟΠ Θήρας Λευκός Ξηρός, Nykteri 2016 ΠΟΠ Θήρας Λευκός Ξηρός, RIVARI 2010 Ροζέ Ξηρός Επιτραπέζιος από Μαντηλαριά και Ασύρτικο, Caldera 2007 μονοποικιλιακό από Μαντηλαριά, Athiri 2004 Λευκός Ημίγλυκος Λιαστός από Ασύρτικο, Αθήρι και Αηδάνι, Vinsanto 2006 & 2001 ΠΟΠ Θήρας Γλυκός Λιαστός από Ασύρτικο, Αθήρι και Αηδάνι, και NAMA ΠΓΕ Κυκλάδων Ερυθρός Γλυκός από Μαντηλαριά, Αηδάνι, Ασύρτικο, Αθήρι και Μαυράθηρο.

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η φετινή οινική χρονιά στην Καλιφόρνια δεν κρίνεται από τον καιρό, αυτός στάθηκε σύμμαχος. Κρίνεται από την οικονομία, τις συνήθειες κατανάλωσης και τις αποφάσεις...

REPORTS

Η νόσος του Pierce, που προκαλείται από το βακτήριο Xylella fastidiosa, αναδεικνύεται σε ολοένα σοβαρότερη απειλή για τους αμπελώνες του πλανήτη. Νέα διεθνής έρευνα,...

REPORTS

Τον Αύγουστο, το περιοδικό Decanter δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας ειδικής γευστικής δοκιμής αφιερωμένης στα λευκά κρασιά των νησιών του Αιγαίου.

REPORTS

Κοιτώντας προς το 2025, ειδικοί παράγοντες όπως η προσωρινή δημιουργία αποθεμάτων πριν από τις αλλαγές στους δασμούς και οι μεταβαλλόμενες αλυσίδες εφοδιασμού αναμένεται να...