Connect with us

Αναζήτηση

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Συστάσεις για πρώιμες προσβολές περονόσπορου στο αμπέλι

Με τον τρύγο να ολοκληρώνεται , οι γεωπόνοι της ΔΑΟΚ Ιωαννίνων έχουν ξεκινήσει να τονίζουν την ανάγκη εκτέλεσης φθινοπορινών ψεκασμών και συλλογή-καύση εμφανώς προσβεβλημένων φύλλων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΑΟΚ Ιωαννίνων:

«Το μόλυσμα περονοσπόρου σε έναν αμπελώνα προέρχεται κατά βάση από τον ίδιο τον αμπελώνα και για τις επιδημίες ευθύνονται κυρίως τα ωοσπόρια που ενδημούν σε κάθε αμπελώνα. Συνεπώς οι επεμβάσεις καταπολέμησης θα πρέπει να στοχεύουν στον περιορισμό των αρχικών μολύνσεων. Με βάση τον σκοπό αυτό προτείνεται

• Η διενέργεια φθινοπωρινών ψεκασμών (μετά τον τρύγο) με σκοπό των περιορισμό σχηματισμού ωοσπορίων

• Η συλλογή και καύση των προσβεβλημένων φύλλων στο τέλος της καλλιεργητικής περιόδου, πριν αυτά πέσουν στο έδαφος. Αν πέσουν στο έδαφος θα υπάρχουν ωοσπόρια (μόλυσμα) μέσα στον αμπελώνα για αρκετά χρόνια.»

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στον απέραντο κόσμο του κρασιού, αφθονούν οι αποχρώσεις, που σαγηνεύουν τους λάτρεις με λεπτές διαφοροποιήσεις που κάνουν κάθε ποικιλία μοναδική. Μεταξύ αυτών των σαγηνευτικών...

REPORTS

Σε πρόσφατη έρευνα της η δημοσιογράφος Kathleen Willcox αναφέρει ότι οι νυχτερίδες υποτιμώνται για το ρόλο που μπορούν να παίξουν στην ενίσχυση των αποδόσεων...

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η θεσµοθέτηση, έστω και µε καθυστέρηση, και στην Ελλάδα, προ τριετίας περίπου, του θεσµικού πλαισίου για την κλωνική επιλογή, δίνει τη δυνατότητα στους συντελεστές...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.