Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Συνεργασία του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου με την Σχολή Οινικού Μάρκετινγκ της Βουργουνδίας

Όπως είχε ανακοινωθεί από την προηγούμενη χρονιά, ο Σύνδεσμος Ελληνικού οίνου ξεκίνησε την κατ’ αποκλειστικότητα συνεργασία του με την κορυφαία Σχολή Οινικού Μάρκετινγκ της Βουργουνδίας «Burgundy School of Wine & Spirits Business» που εδρεύει στη Dijon και έχει στόχο να βοηθήσει μικρές δυναμικές οινοποιητικές μονάδες – μέλη του Συνδέσμου να διεισδύσουν με επιτυχία σε αγορές του εξωτερικού.

Υπό την καθοδήγηση του κ. Chris McIndoe, συμβούλου με διεθνή εμπειρία και μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού της Σχολής, οι σπουδαστές του προγράμματος ΜΒΑ θα πραγματοποιήσουν σε βάθος μελέτες για τα οινοποιεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα προκειμένου να αναπτύξουν τις κατάλληλες στρατηγικές εξαγωγών που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες του κάθε οινοποιείου ξεχωριστά.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που στην πρώτη φάση, τέσσερα από τα συνολικά δώδεκα οινοποιεία-μέλη του Συνδέσμου που θα συμμετέχουν ως το τέλος του χρόνου, έχουν την ευκαιρία να επωφεληθούν από την τεχνογνωσία, την εμπειρία και όλα τα κατάλληλα εργαλεία που διαθέτει μία Σχολή παγκόσμιας αναγνώρισης στον τομέα του οινικού μάρκετινγκ όπως η Burgundy School of Wine & Spirits Business που, χωρίς αμφιβολία, θα τους οδηγήσει με μεγάλη επιτυχία στις παγκόσμιες αγορές που έχουν επιλέξει να διεισδύσουν» δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου κ. Γιώργος Σκούρας.

«Το κρασί είναι πολιτισμός, και το Ελληνικό κρασί έχει ήδη προσελκύσει την προσοχή των διεθνών αγορών, γι’ αυτό πιστεύουμε πως η Ελλάδα είναι μία ιδανική χώρα για να εγκαινιάσουμε το πρόγραμμά μας, το οποίο αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλες χώρες του κόσμου από τον επόμενο χρόνο» δήλωσε ο κ. Jérôme Gallo, ιδρυτής και Διευθυντής της Σχολής και συνέχισε λέγοντας πως «ακόμα ένας λόγος για την επιλογή της Ελλάδας ήταν και η μακροχρόνια συνεργασία της Σχολής μας με τον Διευθυντή του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου καθηγητή κ. Θεόδωρο Γεωργόπουλο, με τον οποίο έχουμε τη χαρά να συνεργαζόμαστε και να τον έχουμε επισκέπτη καθηγητή στη Σχολή μας».

Εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες, τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης του προγράμματος θα παρουσιαστούν στην Αθήνα τον ερχόμενο Ιούνιο. Με βάση αυτή την πρώτη εμπειρία το πρόγραμμα θα επεκταθεί και σε άλλα οινοποιεία μέλη μας, με προτεραιότητα στις μικρές οινοποιητικές επιχειρήσεις.

 

Πληροφορίες:

Κορνηλία Αλεξιάδου

Υπεύθυνη Επικοινωνίας

Email: kalexiadou@greekwinefederation.gr

Τηλ. 210 3226053

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στη σύναψη μιας προκαταρκτικής εμπορικής συμφωνία με τις ΗΠΑ προσβλέπει η Κομισιόν, η οποία θα της επιτρέψει να διατηρήσει τον δασμολογικό συντελεστή 10% μετά...

REPORTS

Η Οινοποιία Μαλαματίνα συνεχίζει να ενισχύει τη θέση της στις διεθνείς αγορές, προβάλλοντας δυναμικά τα ελληνικά κρασιά στον παγκόσμιο οινικό χάρτη, με δύο σημαντικές...

REPORTS

Η Βουργουνδία γιορτάζει τη δέκατη επέτειο από την καταχώριση των «Climats» της στην Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO, ένας όρος που δεν αναφέρεται στον καιρό,...

REPORTS

Το Οινοποιείο Ακριώτου στις Πλαταιές Βοιωτίας είναι πλέον επισκέψιμο καθημερινά και προσκαλεί τους φίλους του κρασιού για μια αυθεντική εμπειρία οινογνωσίας, στον τόπο όπου...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με έντονα αρώματα από Μοσχάτο Σάμου που συνταιριάζουν απολαυστικά με τις παραδοσιακές αυθεντικές γεύσεις του Αιγαίου ολοκληρώθηκε το 5ο Lesvos Food Fest, που πραγματοποιήθηκε...

REPORTS

Tην έντονη ανησυχία του για την κατάσταση του εγχώριου αμπελοοινικού τομέα, οποίος βρίσκεται εν μέσω μιας «ταραχώδους» συγκυρίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο εξέφρασε...

REPORTS

Η Ιταλία δείχνει να αντιστέκεται στην καθοδική τάση των εκλεκτών οίνων, με την περιοχή της Τοσκάνης να αναδεικνύεται η μεγάλη πρωταγωνίστρια της γειτονικής χώρας...

REPORTS

Ο πορτογαλικός αμπελοοινικός τομέας αντιμετωπίζει μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της πρόσφατης ιστορίας του, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Εθνική Ένωση Εμπόρων...