Ήταν ένα γαστρονομικό οδοιπορικό στα έθιμα και τις νησιωτικές συνταγές, τα πατρογονικά μαγειρέματα και τα τοπικά προϊόντα. Ο «Φορέας Τουρισμού Μολύβου», σε συνεργασία με το «Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς» και εννέα φορείς, επί οκτώ ολόκληρες μέρες διοργάνωσαν ένα πολυδραστικό event όπου μάγειρες, εθελοντές, προσκεκλημένοι και κοινό, έγιναν «πρεσβευτές» της κουζίνας του Β. Αιγαίου.
Το γαστρονομικό ταξίδι του 5ου «Lesvos Food Fest» ολοκληρώθηκε στις 23 Ιουλίου στο Μόλυβο με μαγειρέματα στα σοκάκια του κοσμοπολίτικου οικισμού και πάρτι λήξης στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Δεσμός». H προσέλευση του κοινού στο χώρο παρουσίασης των σαμιώτικων κρασιών -παρά τις υψηλές θερμοκρασίες- ξεπέρασε κάθε προσδοκία και ο ενθουσιασμός των ανθρώπων που δοκίμαζαν τα ξηρά, ημίξηρα και γλυκά κρασιά του Συνεταιρισμού της Σάμου, έδωσε έναν παλμό κεφιού και χαράς στην εκδήλωση.
Στην όλη δράση συμμετείχε το μέλος του Δ.Σ του ΕΟΣ Σάμου Μανώλης Ευγενικός, με την αμέριστη υποστήριξη του Πέτρου Δούκα, φίλου της Σάμου και των μοναδικών σαμιώτικων κρασιών.