Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στρώθηκε τραπέζι στη Λέσβο με κρασιά του ΕΟΣ Σάμου

«Στρώθηκε» το αιγαιοπελαγίτικο τραπέζι στη Λέσβο και το σαμιώτικο κρασί του Συνεταιρισμού, με τα αρώματα του μοσχάτου και την διαχρονική υψηλή ποιότητα, έδωσε για πέμπτη συνεχή χρονιά το δυναμικό του παρόν.

Ήταν ένα γαστρονομικό οδοιπορικό στα έθιμα και τις νησιωτικές συνταγές, τα πατρογονικά μαγειρέματα και τα τοπικά προϊόντα. Ο «Φορέας Τουρισμού Μολύβου», σε συνεργασία με  το «Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς»  και εννέα φορείς, επί οκτώ ολόκληρες μέρες διοργάνωσαν ένα πολυδραστικό event όπου μάγειρες, εθελοντές, προσκεκλημένοι και κοινό, έγιναν «πρεσβευτές» της κουζίνας του Β. Αιγαίου.

 

Το γαστρονομικό ταξίδι του 5ου «Lesvos Food Fest» ολοκληρώθηκε στις 23 Ιουλίου στο Μόλυβο με μαγειρέματα στα σοκάκια του κοσμοπολίτικου οικισμού και πάρτι λήξης στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Δεσμός». H προσέλευση του κοινού στο χώρο παρουσίασης των σαμιώτικων κρασιών -παρά τις υψηλές θερμοκρασίες- ξεπέρασε κάθε προσδοκία και ο ενθουσιασμός των ανθρώπων που δοκίμαζαν τα ξηρά, ημίξηρα και γλυκά κρασιά του Συνεταιρισμού της Σάμου, έδωσε έναν παλμό κεφιού και χαράς στην εκδήλωση.

Στην όλη δράση συμμετείχε το μέλος του Δ.Σ του ΕΟΣ Σάμου Μανώλης Ευγενικός, με την αμέριστη υποστήριξη του Πέτρου Δούκα, φίλου της Σάμου και των μοναδικών σαμιώτικων κρασιών.

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Από το Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου ανοίγει η αυλαία για τις φετινές «Γιορτές Κρασιού» του νησιού την Παρασκευή 22 Αυγούστου. Η εκδήλωση που...

REPORTS

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιδρομές των αγριόχοιρων στους αμπελώνες κρούει ο ΕΟΣ Σάμου, την ώρα που ο αμπελουργικός κόσμος του νησιού εισέρχεται...

REPORTS

Στο Μουσείου Οίνου της Σάμου, που παντρεύει την αυθεντική οινική παράδοση με τη σύγχρονη μουσειακή άποψη, οι συμμετέχοντες στις premium γευσιγνωσίες, ταξιδεύουν μέσα από...

REPORTS

Ο φετινός τρύγος του μοσχάτου στη Σάμο ξεκινά την Πέμπτη 31 Ιουλίου και θα διαρκέσει ως το Σεπτέμβρη και η παραγωγή, παρά τις κλιματικές...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με πρωτεργάτη το ούζο, σε πολλές premium αλλά και καινοτόµες εκδοχές, που κινεί τις ελληνικές εξαγωγές από τον προηγούµενο αιώνα, αλλά και το τσίπουρο,...

REPORTS

Ως αμπελουργός, ο μυθικός βασιλιάς «Αγκαίος» της Σάμου θα εκτιμούσε αναμφίβολα αυτό το αρωματικό και ελαφρύ στο στόμα κόκκινο κρασί από τη νησιωτική ποικιλία...

REPORTS

Η έκθεση «European Wine Market Report 2024» παρουσίασε το 2024 ως µια χρονιά µε άνευ προηγουµένου δυσκολίες για τον ευρωπαϊκό αµπελοοινικό τοµέα, λόγω µιας...

REPORTS

Σταφύλια υψηλής ποιότητας σε όλο το εύρος των αμπελουργικών περιοχών της χώρας προοιωνίζει ο φετινός τρύγος, με τη συγκομιδή για τις πρώιμες ποικιλίες να...